V65-tips till Skellefteå 9 maj

Chansspikarna:

V65-tips till Skellefteå 9 maj

1 Rob Ridge (V65-4) har visat klar uppryckning i sina två senaste starter och verkar vara på väg att släppa till. Innerspåret efter bilen är lurigt men Robert Bergh brukar kunna fixa det mesta. På Örebro senast sprang Rob Ridge riktigt fort sista varvet när han mötte tuffa hästar, vinnare var topptreåringen Chip’n Young, och det gör säkert gott inför detta. -Han gick bra i ett tufft lopp i Örebro och har fått ett fint läge även om han nog inte är snabb nog för att spetsa. Han är lite sen, men vi tror att han blir bra framöver. Det blir åter helstängt och barfota bak, säger Jimmy Jonsson hos Bergh. En chansspik till 28% i ett halvöppet lopp.

9 Blue Zorro (V65-6) såg fin ut vid vinsten i ett mycket billigt lopp senast men visade i alla fall 13 sista varvet och hade bra spänst över linjen. Han står lite hårt inne på pengarna här, men kapacitetsmässigt anser jag att han inte gör det. Det är frågetecken runt de flesta av de mera betrodda och et gör inte det hela sämre. Torbjörn Jansson upp är också ett plus och 28% på strecken känns intressant.

Låset:

V65-tips till Skellefteå 9 maj

5 Garros, 6 One And Only F.R. och 7 Regent Royal är ett starkt lås I V65-1. Garros och One And Only F.R. återkommer efter bortavaro och formen är svårbedömd. Regent Royal har gjort två starter efter sjukdom och är på gång. Även om han inte vinner så ofta måste han ses med chans här. Garros tar troligen spetsen och i den positionen är han effektiv. One And Only var en stjärna som unghäst men hur det ser ut för dagen återstår att se. -Garros har varit borta länge men jobbbar på bra inför det här. Som snabbast har han gått 120/2100. Det blir skor runt om men huvudlaget bestäms efter värmningen. -One And Only F.R. är bra i grunden men vi vill se att han funkar innan det går att tro på honom. Han har jobbat bra annars och kvalade på en bra tid. Det blir sommarskor nu jämfört med senast och det är pg-skor fram, berättar Jimmy Jonsson hos stall Bergh.

Draget:

V65-tips till Skellefteå 9 maj

1 Atle Degato (V65-5) gick starka sista 800 senast och kopplade greppet in på upploppet. Han fick sedan stryk av Kobber Dust men höll tempot klart bra. Från innerspåret kan det bli en perfekt smygare fram till upplopet och open stretch, 14% just nu.

Långskottet:

V65-tips till Skellefteå 9 maj

6 Xanthas Grey Lady (V65-2) är kanske en helt tokig idé eftersom hon står hårt inne och inte direkt radar upp segrarna. Hon såg dock ruggigt förbättrad ut i Boden senast och svarade upp vinnande Blue Zorro (stod med 40 m tillägg) genom slutkurvan. Mitt på upploppet försökte hon svara Zorro ytterligare en gång, men kunde inte, och tog till galopp i ivern. Det var första barfota runt om för henne och det gav utan tvekan effekt. Om hon sedan räcker till här är en annan sak. Xanthas är dock bara streckad på 2% och det är för lite.

V65-systemet:

V65-1: 5,6,7 (8-3)

V65-2: 5,6,11,12 (1-3)

V65-3: 1,3,7,9 (8-4)

V65-4: 1 Rob Ridge (10-3)

V65-5: 1,2,3,4,5,7,8,9,10 (12-6)

V65-6: 9 Blue Zorro (3-9)

432 rader/432 kronor

Av: Lars Bostedt