V4-tips till Dannero 9 maj

Spiken:

4 Remfax (V4-4) återkommer efter vila och har jobbat bra inför den här starten. Kjell O Jonsson åker från Romme i angeläget ärende: -Det har varit mycket krångel i vinter, men nu är han fräsch och fin. Han gick ett jobb efter 1.35/2000 med 23 sista 500 och var jättefin. Det har varit en drullputte som haft mycket problem med fräschören men nu ser det som sagt klart bra ut. Han är riktigt snabb ut men vi får se hur de andra laddar innan jag bestämmer taktiken. Det är en högkapabel häst för klassen som jag har kört 21/1000 med och distansen har ingen betydelse eftersom han är stark. Under strulet i vinter har han gått mycket tryckvagn så han har aldrig stått stilla fast han haft problem. Resan och övernattningen betyder inget negativt. Han går med sommarskor den här gången, säger Kjell O Jonsson. Det låter ”onödigt” bra i mina öron och Remfax känns som en intressant spik. Han har spetsat efter 26/500 och det är farter ingen annan har visat. Dessutom har han en vinst och en andraplats över lång distans så 2640 bör gå bra. De främsta konkurrenterna har sämre startspår och jag tror att han är bäst. Spik.

Dragen:

V4-tips till Dannero 9 maj

7 Ivory Office (V4-3) har varit ute i tuffa sällskap i karriären och ofta mött hästar av V75-klass. Här är det visserligen årsdebut och gissningsform, men i gengäld är han lite bortglömd på 13%. Olle Bobrink har varit med länge och har säkert förberett på bra sätt. Ivory har också visat bra distansförmåga, vilket annars är ett frågetecken i det här loppet där det totalt för alla startande endast har blivit 5 segrar på 75 starter. Ivory Office har en vinst, en andra- och en tredjeplats på fem starter över långa distanser.

4 Jorunn (V4-2) är lite glömd på 15% i ett öppet lopp. Han har förbättrat sin startsnabbhet och faktiskt spetsat i de tre senaste starter han haft öppet spår bakom bilen. Normalt kommer han inte förbi pilsnabbe Rafhael Hornline första biten, men en bra position bör det bli. Bosse Hjelm kan konsten att träna och jag räknar med att Jorunn är i ordning.

Jätterysaren:

V4-tips till Dannero 9 maj

Aron (V4-1) tappade stilen i slutet på säsongen ifjol men visade bra kunnande vid ett par tillfällen, bl.a. vid en vinst i fjol sommar när han slog bra hästar. Han kan öppna rätt bra och har en ganska rutinerad driver i Thomas Claesson. 2% i nuläget!

V4-Systemet:

V4-1: alla elva hästarna (5-4)

V4-2: 4,9 (5-11)

V4-3: 1,3,7,9,11 (8-4)

V4-4: 4 (7-9)

110 rader/220 kronor

Av: Lars Bostedt