Intervjuer till V64

V64-1

1 Naughty Nanny – Hon blev allt bättre under treårssäsongen i fjol och som helhet blev året bra för henne. Nu har hon vilat från tävling i några månader utan att det varit något på fel på henne. Hon har kunnat träna ordentligt hela tiden och är väl förberedd, även om hon som snabbast gått bara 1.19/1600 m inne på Solvalla. Naughty Nanny är stabil och startsnabb, så läget passar fint. Jag har svårt att bedöma motståndet, men tycker att hon ska räknas, säger Stig H Johansson på hemsida.

V64-2

3 Le Cannibale – Efter att ha varit slö och oinspirerad i jobb inför debuten för oss var han överraskande bra vid seger direkt förra veckan. Han gjorde ett gott intryck då och är tydligen av den sort som kan skilja på träning och tävling. Le Cannibale ser också ut att ha tagit sitt första lopp på ett halvår på bra sätt. Han har begåvats med ett bra läge igen och uppträdde så gediget senast att jag har goda förhoppningar på honom även denna gång, säger Stig H Johansson på hemsida. 5 ZAIZE BOKO – Är på gång och svarade för en förbättrad insats senast. Han känns fortsatt pigg och fin i jobben och jag hoppas att det ska börja lossna för honom snart. Hästen har varit sen i utvecklingen och blev även opererad i halsen samt kastrerad under ett längre uppehåll i fjol. Med en fin resa kan han vara med i främre träffen även här. Balans: Skor runt om, Huvudlag: Helstängt huvudlag, säger Timo Nurmos på sin hemsida.

V64-3

1 Dust All Over – Möter för tufft motstånd för att vi skall ha några större förhoppningar. Vi hoppas nu på en felfri avgång och sen får vi se vad det blir, säger Roger Walmann på sin hemsida. 6 Robis Ingo – Han är inget för spelarna att bry sig om den här gången. Var dålig i årsdebuten i Örebro för en dryg månad sedan och det verkar vara svårt att få upp rätta trycket i den här gamlingen. Robis Ingo möter dessutom alldeles för bra hästar för att räknas med chans, säger Stig H Johansson på hemsida. 8 HARMONIC SILVIO – Fick göra grovjobbet utvändigt om ledaren senast. Han var tvåa till kort före mål då han stumnade lite. Hästen är jämn och säker och har hävdat sig väl i tuffa gäng. Han är i fin form men har här sämsta läget mot tuffa hästar. Vi ligger lågt. Balans: Barfota fram, Huvudlag: Helstängt huvudlag, säger Timo Nurmos på sin hemsida.

V64-4

6 JAGMI – Är en nyttig häst som hänger med och tjänar fina pengar men vinner inte så ofta. Hon ska smyga i det längsta och får köras på chans invändigt ifrån innerspåret. Har hon tur med löpningen kan hon spurta vasst till slut. Men det är alltid knepigt att stå med tillägg på Solvalla. Det ser svårt ut och jag är nöjd med en bra insats. Balans: Barfota runt om, Huvudlag: Helstängt huvudlag, säger Timo Nurmos på sin hemsida. 13 GOSSIP’S QUEEN – Är mycket fint i ordning och har gjort starka lopp mot tufft motstånd på slutet. Hästen känns fortsatt fin i jobben och gör säkert en liknande prestation även här. Hon står dock illa till med bakspår på tillägg och det krävs tur därifrån. Hon har annars form och kunnande för att vara långt framme i ett sådant här lopp. Balans: Barfota runt om, Huvudlag: Öppet huvudlag, säger Timo Nurmos på sin hemsida.

V64-5

6 Tiffany Brodda Inför V75-starten på Momarken senast hade hon stått över lite i samband med en karledsinflammation. Därför var hon något nedsatt i form den dagen, även om hon gjorde ett godkänt lopp som trea. Tiffany Brodda har bara tränat lugnt efter sin Norge-utflykt, men jag har anledning att tro på en bättre prestation den här gången. Den krävande distansen, 3140 m, är ingen fördel för henne. Hon kan ändå vara med i matchen, säger Stig H Johansson på hemsida.

V64-6

3 Rea Montana – Har fått mycket träning under vintern. Vi har, som de flesta, haft en bra vinter med fina träningsförhållanden. Rea Montana har fått två banjobb inför denna årsdebut och som snabbast har vi kört 1.20/2100 meter. Det känns som att han nog behöver något lopp i kroppen men det är en grundkapabel häst med ett fint utgångsläge och helt borta ur segerstriden är han inte, säger Rainer Björkroth på sin hemsida. 4 Västerbo Maestro – Behåller formen. Lite sämre på full distans men med ett optimalt rygglopp finns chans till en hygglig slant, säger Roger Walmann på sin hemsida. 8 Bart Sjöhammar – Säsongen inledde han med att se riktigt bra ut i två februaristarter. Vann på fint sätt ett lopp i Örebro i den andra. Jag tyckte inte att han såg fullt lika bra ut i V75 på Jägersro gången efter och där felade han också bort sig i ett tidigt skede. Bart Sjöhammar tränar fullt normalt och det är nog inget större fel på dagsformen. Däremot är utgångsläget iskallt och jag har svårt att tro att han därifrån ska räcka till seger, säger Stig H Johansson på hemsida.