V4-tips till Romme 30 mars

Chansspiken

V4-tips till Romme 30 mars

4 Paroll (V4-4) blev het i dödens senast och såg till att tempot hölls uppe. Trots detta kopplade han grepp om Mamoros Tapper och ge sig först 50 kvar av smygkörda konkurrenter. Paroll är kvick bakom bilen och borde ta sig förbi värsta motbudet 2 Indium från start. Sedan bör Paroll få dämpa en bit och den långa distansen ska därmed inte vara någon fara. Indium lär ansluta på utsidan men jag är långt från säker på att denne är stark nog att plocka ner Paroll från dödens. När min chansspik bara är hälften så mycket streckad som favoriten var valet givet.

Favorit i fara?

3 Edifice (V4-2) ser ut att bli stor favorit och de fyra raka segrarna sticker nog i ögonen på spelarna och det är därmed lätt att spika för att göra det enkelt för sig. Han är startsnabb men det är inte givet att han tar sig förbi invändige 1 Blackwood i starten. Man måste vara extra kritisk mot en så pass stor favorit och jag tyckte inte heller att Edifice fick travet att stämma fullt ut över upploppet vid senaste vinsten.

V4-tips till Romme 30 mars

Dragen

9 Erik På Näver (V4-2) fick en rejäl genomkörare i ett montélopp i sin årsdebut och galopperade bort en trolig andraplats. Han borde vara förbättrad till den här starten och utgångsläget bör ge honom en fin resa i draget.

1 Tapini (V4-2) har gått i dödens vid sina andraplatser och gjort det bra. Hon öppnade även hyggligt i norgestarten senast och borde skaffa sig ett hyggligt slagläge.

Systemet

V4-1: 2,6,7,8 (4-5) V4-2: 1,3,4,6,9 (5-8) V4-3: 1,2,3,10 (4-8) V4-4: 4 Paroll (2-9)

80 rader/160 kronor

Av: Anders Nordqvist