V4-tips Halmstad 17 januari

Spiken

V4-tips Halmstad 17 januari

4 Fayence (V4-1) verkar vara en häst med god kapacitet och nog har Joakim Lövgren en klassklättrare i fyraåringen. Han har sett fin ut vid sina två vinster på fyra försök och senast kom segern enkelt efter ledning från start till mål. Fayence möter inte tuffare motstånd nu och Lövgren lär tidigt köra fram till ledningen och därifrån är han hästen att slå. Det som kan tala emot är orutinen och näst senast var aktionen inte den bästa, men felfri ska det vara toppchans. Fayence är en motiverad storfavorit och jag spikar.

Låset

4 Forrest Jump (V4-4) återkom efter lång vila senast och höll bra från ledningen på Jägersros tunga bana. Han lär gå framåt med det loppet i kroppen och har visat fin kapacitet tidigare. Jag dubblar med 3 Staro Divine som vann på ett positivt sätt från ledningen senast. Spets-slut igen?

Streckvärd

2 Peace Photo (V4-2) galopperade på V75 senast men har visat fin form före det. Ekstrand i sulkyn har vunnit med stoet förut och ekipaget bör sluta långt fram i fältet. Det är första starten på distansen och det är ett frågetecken, men i ett jämnt lopp bör hon streckas.

Se upp med amatörerna

V4-3 är ett amatörlopp och 7 Top Dreamcatcher lär få många streck på sig. Hästen är härdad i tuffa gäng och står för klassen i detta lopp, men har man råd så garderar man. Det är som bekant en sak att hänga med i bra sällskap och en annan sak att vinna på beställning. Utgångsläget är inte heller det bästa även om hästen är snabb ut. Det finns ett par hyfsade motbud i loppet och i dessa sammanhang brukar kuskinsatsen spela stor roll. 4 Emir Rols har oviss form men kan en del i grunden och får duktige Håkan B Johansson i sulkyn. Sören Boel har på sex försök aldrig missat plats med 8 Raptor Lavec och sviten lär inte brytas nu. Streckas liksom 2 och 9.

V4-systemet

V4-1: 4 Fayence (5,1)

V4-2: 1,2,4,6,8,9,10 (7,5)

V4-3: 2,4,7,8,9 (3,11)

V4-4: 3,4 (10,1)

70 rader/140 kronor

Av: Jens Oscarsson