V65-tips till Solvalla 16 januari

Spikarna:

V65-tips till Solvalla 16 januari

6 Jacques (V65-2) har vunnit fyra av sina fem starter och är lite av en ”tankstyp”. Han är snabb bakom bilen och jag är inne på att han tar sig förbi värsta och enda(?) hotet 3 Balticas Yahoo i början. Även om den sistnämnde är obesegrad och varit mycket bra i tre starter tror jag det blir jobbigt att plocka ner Jacques från utsidan.

12 Ikaros Night (V65-4) är kanske ingen stjärna men han har visat fin form på sistone och har här tillsammans med Erik Adielsson ett smaskigt läge från springspår på tillägg. Erik är bombsäker från såna här lägen och jag tror att det är bra chans att ekipaget sitter i spets redan på första långsidan. Det kan redan då vara 20-30 meters fördel gentemot främsta hotet 14 Livi Dancer som har bakspår på tillägg. Sedan bör loppet vara över.

Han har gjort det bra i de senaste starterna och kan numera dra nytta av den hårdhet han skaffade sig i treåringsloppen i fjol. I årsdebuten förra veckan avslutade han starkt efter att ha blivit hindrad på sin väg framåt från kön på slutvarvet. Formen är alltså riktigt bra, men springspår på tillägg kan vara en minusvariant. Ikaros Night är inte så kvick i början och riskerar att hamna på vingel. Med klaff på vägen är han med i striden, säger Stig H Johansson på sin hemsida.

Draget:

1 Sweet Rockbank (V65-5) är kanske ingen segerstaplare men det rör sig ändå om en ganska gedigen märr som för 1,5 år sedan var i Stochampionatet. Hon såg fin ut som fastlåst senast och verkar vara lite på gång. Hon kan inte vara med i spetsrusningen men skulle Calle Lindblom hitta och får utrymme att utnyttja stoets spurt sista 300 kan hon duga långt.

Långskottet:

V65-tips till Solvalla 16 januari

9 Paroll (V65-1) har ingen formad som direkt imponerar men han har nu ett lopp i kroppen efter en kortare vila. Paroll brukar gå bra den här tiden på året. Han är i ljusa stunder vass på speed och niondespår borgar för en fin smygresa. Det är förstås ingen toppchans men han är streckad på endast en procent och skulle det stämma till 100 procent så&

Intervjuer:

3 Balticas Yahoo (V65-2) kändes stark när jag själv körde honom i kvalet i november och har verkligen levt upp till förhoppningarna som väcktes där. Hans tre första lopp i karriären har genomförts på klockrent sätt. Nu är det för första gången bilstart som gäller för Balticas Yahoo, men jag kan inte tänka mig att det ska vålla honom problem. Han har fått snabba pengar på sig och möter hårdare hästar. Jag tror förstås ändå att han har chans att vinna igen, säger Stig H Johansson på sin hemsida.

9 Steel Pepper (V65-6) När han tävlade för oss 2008 gjorde han det riktigt bra. Av hans sju segrar då togs två i V75, innan han drabbades av en gaffelbandsskada och togs hem till Finland av ägaren. I hemlandet har han inte alls fått till det, utan att jag vet vad som hämmat honom. Sedan en dryg månad finns han på Stora Alby igen och jag tycker att han känns fräsch och fin. Steel Pepper har dock inte tränat snabbare än 1.23, så han är svårbedömd konditionsmässigt ännu. Har hög potential för klassen, men kan behöva lopp i kroppen, säger Stig H Johansson på sin hemsida.

Systemet:

V65-1: 1,2,3,6,9,10 (4-5)

V65-2: 6 Jacques (3-12)

V65-3: 1,4,7,11 (8-10)

V65-4: 12 Ikaros Night (14-11)

V65-5: 1,2,4,5,8,12 (9-3)

V65-6: 2,7,10,12 (9-8)

574 rader/kronor