V65-tips till Åby 20 januari

Bästa spiken

V65-tips till Åby 20 januari

1 Sammarco (V65-3) har verkligen hittat stilen på slutet och sett mycket fin ut i två raka spurtsegrar. Senast avgjorde han i ett nafs över upploppet och formen är på topp. Nu har han fått ett innerspår och han är ingen raket från start. Han borde dock kunna hålla ut och hamna bra till i det extremt lilla fält som väntar. Bör vinna oavsett position. – Jag hoppas och tror att han kan hålla ut de flesta från start här och sedan köras i spets även om Main Kronos är startsnabb. Sammarco är mycket bra för det här loppet och borde vinna, säger Pekka Lähdekorpi.

V65-tips till Åby 20 januari

Låset

6 Bowling Inferno (V65-2) gjorde det bra under hösten och senaste insatsen är inte mycket att säga om. Då satt han en bit bak i lervällingen på Jägersro och det blev svårt att ta något på Sahara Dynamite framme i täten. Här står han inför en mycket passande uppgift. Visst, han startar med innerspår på 20 meters tillägg men det är bara fyra hästar på startfållan. Det troliga är att han körs till spets tidigt. Sedan blir han mycket svårslagen. Vi säger dock syn och garderar med 7 Cash Winning Vita. Han hade ingen chans att besegra vår tipsetta när de möttes senast men då gick Bowling Inferno i spets och Cash Winning Vita avslutade anständigt en bit ut i banan. Han är snabb från start och är direkt i andraspår. Nu hoppar dessutom Svanstedt själv upp i sulkyn som inte har kört honom på ett tag. Lyckas man komma före i starten så lär det vara Cash Winning Vita som får överta ledningen initialt. Sedan är Svanstedt en mästare på att utnyttja open stretch och han svarar knappast om Takter ställer en allvarlig fråga. Cash Winning Vitas främsta vapen är ju hans ruggiga speed vilket kan fälla avgörandet över upploppet. – Han har hygglig form och med bara fem hästar på start lär han kunna få ett bra läge. Bowling Inferno kanske han inte rår på men det är väl en god chans till en andraplats. Jag hoppas kunna köra barfota runt om, säger Åke Svanstedt.

Fullständig ranking samt intervjuer finns i veckans nummer av V75-Guiden som finns ute i handeln.

Systemet

V65-1: 3,4,6 (5-1) V65-2: 6,7 (1-2) V65-3: 1 Sammarco (4-2) V65-4: 6,11,12 (2-1) V65-5: 1,2,3,8 (6-11) V65-6: 1,3,4,5,7,9,10 (6-8)

504 rader/kronor

Av: Markus Jalsborn