V4-tips till Gävle 20 januari

Spiken:

V4-tips till Gävle 20 januari

9 Photo Taxi (V4-2) har hittat stilen på allvar på sistone och har nu fyra plusbeontade insatser på raken. Senast pressade han sig till ledningen i en våldsam öppning och att han inte riktigt orkade efter 10 första 500 utanpå ledaren är honom förlåtet. Det blev sedan 14 på varvet och han höll farten klart bra över upploppet. Den här gången får han anfalla bakifrån men han har visat att han fixar det också. Jag tycker att motståndet ser lite småljummet ut och har han bara skakat av sig mjölksyran sedan förra loppet tror jag han bara är bäst sista 300.

Draget:

V4-tips till Gävle 20 januari

5 Molasses (V4-1) är kanske ingen stjärna men jag tycker att dagens uppgift ser klart spännande ut. Han hade vilat ett par månader innan förra starten och gick rätt bra i skymundan efter en resa i fjärde invändigt. Det var V75-hästen Opal Hall som vann det lopp och Molasses gick strax under 15 sista 800. Nu har han åter vilat en månad men står på kronan exakt rätt inne i loppet. Molasses är snabb bakom bilen och given spetsfavorit. Hans enda seger så här långt togs från just ledningen. Det här är första gången som han startar över kort distans och det tror jag ska vara en fördel. Det här kan vara spets och slut. Streckad på 10 procent.

Tre långskott:

V4-tips till Gävle 20 januari

Jag vill också varna för tre hästar som är bortglömda på strecken men inte alls helt avsågade om det stämmer med tempo och löpningsförlopp.

12 Summernight (V4-1) har aldrig vunnit och det är möjligt att hon heller inte är så sugen på att göra det. men formen är klart. Senast sköt hon till rätt bra efter sen lucka. Gången före var hon målfotoslagen efter invändig resa och klockan visade då 14,5 sista 700. Skulle det bli överpace och hon får lite ryggar på vägen kan hon överraska. Bara streckad på två procent! 7 Dusty Girl (V4-3) har bättre form än vad raden visar och har mött ganska bra hästar på sistone. Kort distans ser jag som ett plus och hon är nu nerstruken ett spår. Med rätt resa kan är den här åttaprocentaren inte helt avsågad. 9 Faster Than Mum (V4-4) inledde karriären ganska bra och är inte så tokig häst. Han har nu gjort ett lopp efter tre månaders vila och även om han pkte dit på linjen från spets tycker jag ändå att han var fullt godkänd. Han gick strax under 15 sista 800. Han är knappast sämre med loppet i kroppen. Hästen är snabb ut och med en smygresa kan han överraska. Streckad på åtta procent.

Systemet:

V4-1: 5,6,10,12 (2-4) V4-2: 9 Photo Taxi (1-6) V4-3: 2,5,6,7,9,12 (1-8) V4-4: 3,9,12,13 (6-8)

96 rader = 192 kronor

Av: Stefan Berglund