V4-tips Boden 21 januari

Spiken

V4-tips Boden 21 januari

V4-3 är ett lika öppet lopp som de andra och är långt ifrån lättlöst. Flera streck behöver inte vara fel, men jag chansar med en spik. 15 Give to Get hade en liknande uppgift senast och vann på ett snyggt sätt efter att ha blivit framdragen i spåren. Med en liknande resa här får de andra svårt att stå emot honom till slut. Han gick segerlös under fjolåret men mötte ofta tufft motstånd, dagens motstånd känns däremot överkomligt. Jag håller tummarna för bra klaff på vägen och spikar 15 Give to Get.

Favoriten garderas

2 Il Eowyn (V4-1) gick mot seger i debuten för Hanna Olofsson men felade bort sig i ledningen med 600 kvar. Hon svarade sedan för en bra upphämtning och det fanns helt klart mer att hämta. Ny chans nu och felfri har ekipaget toppchans. Det finns dock ett par roliga motbud. 9 Rapphed har fått ett lopp i kroppen efter längre vila och blir intressant att följa här. 8 Gräft Berra har galopperat bort mycket pengar och är väldigt osäker i starten. Felfri är han dock alltid att räkna med och större mirakel har väl skett. Han streckas liksom 1 Blessa Håp, som var sämre senast men som visat fin fart tidigare. Hon kan räcka hela vägen över den korta distansen.

Streckvärda

2 Flirting Ann (V4-2) gick hyfsat till slut senast och hon går säkert framåt med det loppet i kroppen. Debut på distansen nu och hon lär få en fin resa från utgångsläget. I samma lopp är 8 Global Lively given, han gjorde det hyfsat på svensk mark för två år sedan och har fin form för dagen. 9 Dolly Tooma har det gjort bra i vinter och senaste starten är bara att glömma.

Avslutande avdelningen håller låg klass och strecka gärna på så mycket det går. 3 Zappa Hornline blir farlig felfri.

V4-systemet:

V4-1: 1,2,8,9 (6,3)

V4-2: 2,3,4,8,9 (10,1)

V4-3: 15 Give to Get (13,7)

V4-4: 1,2,3,5,11 (7,6)

100 rader / 200 kronor

Av: Jens Oscarsson