V65-tips Eskilstuna 1 mars


Bästa spiken

Tre hästar gör upp i V65-inledningen men form och det lilla startfältet talar definitivt för storfavoriten 6 Acclaim. Segern senast var intetsägande men han var riktigt fin då han avgjorde mot tuffa hästar näst senast. 1 Scarlets Aino brukar behöva lopp i kroppen efter vila och har inte vunnit över medeldistans sedan han tog hem en silverfinal 2006. 2 Jodas Julia fick ett småtungt lopp i årsdebuten men stumnade lite väl mycket sista biten och verkar ha en bra bit kvar till toppform.

V65-tips Eskilstuna 1 mars

Sparlopp


4 You Know
har inlett lovande och gjort ett rejält intryck vid segrarna. Hon klev iväg bra från femtespår i debuten och skulle hon nå ledningen blir hon inte lätt att komma till tals med. 9 Labero Broline avgjorde den tunga vägen på ett bra sätt i årsdebuten. Han är knappast sämre med det loppet i kroppen och tål ett offensivt upplägg om det skulle krävas.
– Han skötte sig perfekt i årsdebuten och kunde vinna säkert trots ett tufft lopp. Han visade fin fart redan som tvååring men hade då svårt att sköta sig. Nu känns det som att han har mognat under vintern men jag vill ändå se honom sköta sig fler gånger innan jag hoppas för mycket. Kapacitetsmässigt duger han i alla fall långt i ett sådant här lopp och jag blir inte det minsta förvånad om han räcker till seger. Det viktigaste är dock att han sköter sig och vi kommer att köra lite på säkerhet. Inga ändringar, skor runt om, säger Svante Båth på sin hemsida.

3 Mafioso avslutade bra från ett svårt läge senast och visade fortsatt form. Han är van tuffare motstånd och har bra chans från ett passande startspår.
– Var jag fullt nöjd med senast då han efter en del positionsproblem avslutade vasst upploppet ner. Han var lika bra som vid andraplatserna och det känns som att formen är fortsatt på topp. Här har vi fått ett perfekt läge och då han är kvick från start så bör vi hamna bra till direkt. Jag tycker att min är ett tidigt bud och jag har förhoppningar om att han ska kunna segerstrida. Han gick med skor bak senast men nu blir det barfota runt om bara banan tillåter, inga andra ändringar, säger Svante Båth på sin hemsida.

  Jag dubblar systemet med streckvärda 6 Vermo som gjorde ett trevligt intryck i sverigedebuten. Då var han uppanmäld och stötte hästar som matchats i gulddivisionen. Efter en snäll resa avslutade han 12 sista 700 med bra fart över mål. Det loppet borde föra fram honom en bit och med ett offensivare upplägg blir han farlig. Han är intressant bortglömd och även värd en slant på Dagens Dubbel.

Streckvärda


11 Dusty Nose
(V65-3) visade riktigt bra fartresurser i somras. Nu har hon fått två lopp i kroppen efter vila och senast satt hon fast med lite sparat.

11 Daniellesine (V65-4) spurtade bra från ett svårt läge i årsdebuten och är säkert vassare den här gången. Läget är trist men det bör kunna bli en hård öppning och då kommer hon in i matchen.

Systemförslag

V65-1: 6 Acclaim (2-1)
V65-2: 4,9 (6-3)
V65-3: 1,4,7,10,11 (2-6)
V65-4: 2,3,4,7,8,10,11 (6-1)
V65-5: 3,6 (4-9)
V65-6: 1,6,14,15 (2-10)

560 rader/kronor