V65-tips Rättvik 9 juli


V65-tips Rättvik 9 juli

Spikarna:

8 Oki On Line (V65-4) tränas och körs av hemmaprofilen Leif Witasp och det är också hans bästa chans ikväll. Den här sexåriga vinnarskallen har kammat hem de senaste fyra starterna och imponerar gång på gång. Uppgiften ser inte på förhand alltför svår ut och med spår nio i volten borde hon komma iväg fint då hon normalt är startsnabb. I förra loppet hemma på Rättvik den 23 juni avgjorde hon enkelt på upploppet genom att runda hela fältet efter att ha legat fjärde utvändigt största delen av loppet.

11 Prince Elliot (V65-6) är omgångens andra spik och är lite av en chansning även fast han förmodligen blir han en av favoriterna i sista avdelningen. Det saknas inte motbud men jag tycker ändå uppgiften ser passande ut. Erik Svensson har vunnit fyra lopp med den här femåringen i år, bland annat på Solvalla och Eskilstuna, och det kan mycket väl bli vinst ikväll från spår 11 med 20 meters tillägg. I senaste starten på Solvalla hade han inte mycket att ge tillslut utan höll mest farten bakom täten och blev fyra bakom kapabla hästarna Tidied Accelerator och Twigs Tiffany. 1.13,6/2140 blev tiden. Nu har han fått vila i drygt en och en halv vecka och förhoppningsvis är formen god.

V65-tips Rättvik 9 juli

Skrällbuden:

6 Caramelle Zon (V65-1) blir lite bortglömd i ett stolopp där vi även hittar en av kvällens största favoriter Orchidea S.L.M. Självklart är spåret ett minus då hon ofta är väldigt startsnabb både i volt och i auto. Det har bara blivit en seger i år men en hel del andra- och tredjeplatser. Det känns som att hon står lite på tur och hon har en bra speed så om allt löser sig kan hon skrälla i ett annars öppet lopp. I samma lopp startar 11 Lianne Di Quattro med Björn Goop i sulkyn. Senast i V65 på Åby den sjunde juni blev hon trea efter en ganska tuff öppning där hon tryckte sig till ledningen. Hon orkade inte riktigt över upploppet men sprang ändå 1.12,5/1640a, full väg så hon visade ju verkligen att farten finns där. Nu har hon fått vila en månad och med pace och lite klaff på loppet kan hon också vara en av de som ska kunna fälla favoriten.

I treåringsloppet hittar jag skrällbudet Turbo Turbo Dream (V65-3) som körs av hemmaveteranen Leif Witasp. Det är klart att han vill vinna på hemmaplan och har säkert hästen fint förberedd. Hon väntar på karriärens första vinst och härifrån finns risk att hon blir hängande men om hon hittar ner och får en fin rygg att gå i så kan hon kanske överraska på hemmaplan.

Övrigt:

Kallblodsloppet (V65-2) ser svårlöst ut och jag väljer att sträcka på med åtta hästar. Om man har råd så kan man gott ta med fler hästar. Hemmahoppet Leif Witasp startar med 7 Tindra Faks som har fartresurser och säkert kan segerstrida om hon håller sig fin i travet.

1: 4,6,10,11,12 (2,3)
2: 2,3,4,5,7,8,9,10 (6,1)
3: 2,3,4,8 (7,1)
4: 8 Oki On Line (1,4)
5: 4,8,9 (5,2)
6: 11 Prince Elliot (2,3)

Kostnad: 480 rader/kronor