V65-tips Boden 28 september


Spikarna

 

Kallblodsloppet håller hög klass. 15 Hulte Magnus och 14 Edolles Malte (V65-3) höjer sig, men bakom är det många om budet och streckar man vidare så blir det kostsamt. Vi tar ställning och spikar 15 Hulte Magnus som är rejäl, går hela vägen och kommer med fyra raka segrar i bagaget. Senast avgjorde han säkert efter att ha gjort jobbet i tredjespår.
– Han har varit duktig, men han har varit bra före segrarna också. Jag trodde inte att det här loppet skulle bli så tufft och han har dåligt spår. Men det kanske inte har så stor betydelse för han är dålig från start. Han kommer att få ett tungt lopp ute i spåren, men han är ju stark så det kan ju gå i alla fall, säger tränaren Leif Jonsson.
Främsta motbudet, Edolles Malte, svek senast. Men övertygade stort vid V75-segern i Rättvik dessförinnan.
– Han hade nog övernattat dåligt och fick någon psykisk kollaps. Han gör sådär ibland. Vi hittade inga fel på honom efter loppet. Jag körde fort med honom för en vecka sedan och han har aldrig känts så fin. Loppet nu blev tufft och det är många att runda, säger Ingela Eriksson.

I V65-epilogen, tillika finalen av Mäster Gustafs Pokal, tror vi på bra chans för 2 Skillful Glide (V65-6) och väljer att lämna honom ensam på kupongen. I uttagningsloppet senast travade han hela loppet utvändigt utan rygg, fick trots det övertag i sista kurvan och fullföljde sedan starkt. Med minsta klaff blir det snabb revansch. Bakom är det ganska öppet.
3 Park’s Beauty var den som spurtade ner vår spik och ses som främsta motbudet här.
12 Black Ridge Bella ledde från start till mål i det andra uttagningsloppet. Hon utmanades sista halvvarvet men stack undan till en säker seger.
– Hon var riktigt bra över sin favoritdistans. Nu är det voltstart och full distans, och hon är lite vass. Men jag tycker att hon kan räknas som en platskandidat om hon håller sig i skinnet och inte jagar upp sig för mycket, för det är en jättefin häst. Jag har bara kört henne en gång, och det enda jag vet är att inför det här loppet så hade hon haft en hovspricka så hon hade simmat i 2,5 månad och var bara körd en gång. Och ändå var hon så pass bra. Antingen är hon snäppet bättre eller så är hon het och besvärlig nu, säger John Östman.

V65-systemet:
V65-1: 3,6,9,11 (8,7)
V65-2: 1,8,10,13,14,15 (4,7)
V65-3: 15 Hulte Magnus (14,7)
V65-4: 3,11,12,13,15 (3,8)
V65-5: 1,2,5,6,10 (4,7)
V65-6: 2 Skillful Glide (3,12)
600 rader/kronor