V65-tips Örebro 1 oktober


V65-tips Örebro 1 oktober

 

Spikarna:

2 Harvey Tornado (V65-2) är fältets yngsta häst men har trots sina tre år visat att han har stor kapacitet. Han har bara gjort fyra starter i karriären och har inte varit sämre än trea. Distansen är han van vid och han är travsäker i volten. Senast på Romme fick han överta ledningen 1450 kvar och blev knappt slagen som tvåa, men han höll ändå bra. Nu har han fått ett bra startspår igen och får tidigt en fin position. De hästarna som står på tillägg får svårt att hinna ikapp honom om han är lika bra som han har varit i tidigare starter. Det känns som en bra spik.

2 Not Invited (V65-6) har lottats till ett bra startspår med Björn Goop i sulkyn. Näst senast på Örebro blev det galopp i rygg ledaren, tidigt i loppet och han tappade mycket mark men fullföljde bra och sköt till snabbt på upploppet. Senast tog han ledningen från samma spår som han har nu. Men den något snabba öppningen gjorde att han blev stum över upploppet och upphunnen. Trots att loppet är hyfsat öppet tar vi ställning och spikar Not Invited som kapacitetsmässigt har mycket att ge. Det är inte omöjligt att det blir spets och slut nu.

V65-tips Örebro 1 oktober

 

Låset:

3 Leopard C.D. (V65-4) höjer sig här men kapable 14 Gratiano får göra honom sällskap på kupongen. Leopard C.D. har bara gjort fem starter i karriären och inte förlorat ännu. Han har varit smått överlägsen vid alla vinster. Han har visat att han är startsnabb och härifrån borde det bli ledningen enkelt. Senast på Solvalla var han struken på grund av hosta och har därför inte gjort en start på tre månader, med tanke på det och i väntan på första plumpen i protokollet garderar vi. Dessutom kommer han bli stor favorit och om Gratiano istället skulle vinna rensar det i alla fall något. Åttaårige Gratiano var fin senast på Romme då han stod för en riktigt bra avslutning som tvåa, 16,4/3140. Visst krävs det att han har lite tur för att nå fram till Leopard C.D. men med förra loppet i kroppen och lite tur på vägen är han med och gör upp om segern.

 

Övrigt

I ett stolopp för treåringar känns det öppet och skrällfaktorn är hög. 10 Merlot Broline (V65-3) är väldigt startsnabb. Tyvärr kan hon inte utnyttja det nu då hon har fått spår 10 bakom bilen. Kanske gör det inget då hon ändå gett sig varje gång i ledningen. Senast gick hon barfota runt om för första gången och positivt var att hon visade upp fartresurser och att hon höll sig till trav. Nu har hon två lopp i kroppen och med fina ryggar och lite tempo kan det vara dags för Walmanns treåring nu.

V65-systemet

V65-1: 1,3,4,8,9,10 (2-6)
V65-2: 2 Harvey Tornado (8-14)
V65-3: 1,4,5,6,9,10,11 (12-3)
V65-4: 3,14,(11-7)
V65-5: 1,2,5,6,7,8,11 (12-3)
V65-6: 2 Not Invited (3-4)
588 rader/kronor