V65-tips Åby 4 april


V65-tips Åby 4 april

Spikarna

 

1 Alexandria (V65-3) Ås galopperade dubbelt i debuten för Ola Samuelsson. I senaste starten inledde hon i andra utvändigt men kördes resolut fram utvändigt om ledaren efter 550 meter. Hon avgjorde sedan på rätt sätt och visade bra uppfattning. Nu gör hon debut i voltstart vilket är svårbedömt men hon har utan tvekan mycket bra kapacitet för klassen. Vi spikar trots att hon är ovan vid startmetoden.
– Hon blev för lätt med barfota runt om i första starten för mig och spände sig och tog i passgång. Hon känns fortsatt fin efter segern senast men nu är det debut i volt för henne. Spåret blev bästa tänkbara och jag tycker att hon är förnuftig. Jag tycker att hon är bra för klassen och det blir inga ändringar gentemot senast, säger Ola Samuelsson.

4 No Big Deal (V65-5) gör debut för Åke Svanstedt vilket känns mycket intressant. Hästen kommer senast från Frode Hamre i Norge. Han galopperade bort en seger näst senast och har visat bra kunnande. I senaste starten var han inte på topp men det finns mycket inombords.
– Vi har haft honom ett tag och min uppfattning är att det är en stark och rejäl häst. Han har bara tränats i intervaller och är lite svårbedömd men på sikt blir han säkert bra, säger Åke Svanstedt.

 



V65-tips Åby 4 april

Låset

 

1 Ronaldo Solace (V65-1) har visat fin kapacitet för Flemming Jensen och bör ha en vettig vinstchans. Senast gick han ett bra lopp utvändigt om ledaren, övertog täten 500 kvar, även om han fick ge sig för Lucky Sec på upploppet. Han riskerar att bli över från start men med minsta klaff gör han upp om segern.
– Han har fin form och har gjort ett par starka lopp. Jag var riktigt nöjd med honom senast och det är inget att säga om att han blev lite stum till slut. Läget med innerspår är lite lurigt eftersom han inte är så snabb ut och det hade varit bättre med ett spår längre ut. Jag siktar på barfota fram igen, säger Flemming Jensen.

10 Power M.M. (V65-1) är stark och distansgynnad. Senast avslutade han 13/800 på bra sätt även om han fick segern när vinnaren diskats.
– Han fick segern när målettan diskades senast och är på gång igen. Han började bra men blev sedan sämre men nu har det känts att han är på väg uppåt. Distansen passar bättre än senast och han kommer att vara förbättrad med loppet. Det blir åter barfota fram och jag tycker att han ska räknas med chans, säger Bo Falsig.


Systemförslag

V65-1: 1,10 (3-12)
V65-2: 1,2,3,10,11,12 (9-8)
V65-3: 1 Alexandria Ås (11-6)
V65-4: 6,7,8,11,12 (13-3)
V65-5: 4 No Big Deal (6-1)
V65-6: 1,5,6,7,8,10 (2-4)

360 rader/kronor

Fullständig rank, mer tipssnack och fler intervjuer hittar du i senaste numret av V75-Guiden.