V65-tips Bergsåker 5 april


V65-tips Bergsåker 5 april

Spikarna

Fyraårsstjärnan 8 Cao Dai (V65-3) gör sin andra start för året och vi tror på bra chans och spikar. Senast blev han störd till startgalopp. Den kapable fuxen rapporteras ha övervintrat väldigt väl och även om han har några ganska bra hästar 20 meter före sig från start så tror vi att han visar sig tuffast till slut.
– Det är jättebra med honom och han har varit fantastiskt fin hela vintern. Vi har tränat på ganska hårt. Jag var in på banan och körde ett lättare jobb med honom idag (tisdag) och han kändes jättefin. Han är en helt annan häst nu än när han startade på Solvalla, piggare och mycket mer alert. Han har inte gått så mycket voltstart men det är en fördel att han blev ensam på volten för där kan han bestämma lite själv. Det är en barfotahäst och nu blir det barfota runt om. Jag tror att han har en bra chans, säger Richard Smith.

2 Rano (V65-5), vårt andra singelstreck, närmar sig toppform med några lopp i kroppen efter Frankrike-äventyret. Senast var han med i en tuff öppning och höll med tanke på det riktigt bra som tvåa bakom en överlägsen Trustworthy Ås som profiterade på det höga tempot. Rano har fina förutsättningar, samtidigt som de värsta konkurrenterna dras med diffus form och/eller dåliga lägen. Han kommer att gå med optimal balans, barfota runt om och extra intressant är att han ska provas med jänkarvagn. Han är blixtsnabb ut och vi tror att han leder från start till mål.
– Han har tränat på jättebra och börjar närma sig finformen. Senaste loppet kan man inte säga så mycket om. Han öppnade snabbt och fick ”Bergharn” över sig och höll ändå bra hela vägen. Uffe bestämmer taktiken men jag antar att han kör i ledningen. Han är bra i ordning och jag tror på segerchans, säger Elin Gustavsson.

Systemförslag

V65-1: 1,2,3,4,8 (5-7)
V65-2: 1,9,10,12 (11-2)
V65-3: 8 Cao Dai (2-1)
V65-4: 2,4,6,11,12,15 (9-13)
V65-5: 2 Rano (5-7)
V65-6: 3,6,7,8,9 (1,4)

600 rader/kronor

Fullständig rank, mer tipssnack och fler intervjuer hittar du i senaste numret av V75-Guiden.