V64-tips Boden 24 oktober


V64-tips Boden 24 oktober

Spikarna:

8 El Sueco (V64-1) har trots läget och att han inte var som bäst senast, bra chans i V64-1. Han gick i rygg på ledaren i en fin gulddivision, men fick inte aktionen att stämma riktigt och tappade mycket sista 100. Dessförinnan svarade han för två starka insatser, en överlägsen spetsseger i ett enkelt gäng och en sylvass spurt som tvåa mot bra hästar. Enligt tränaren känns han lika fin nu som inför de starterna. Det är betydligt enklare emot den här gången och i normal författning sitter han tidigt i spets och leder runt om över passande kort distans.

– Travet var inte så bra senast och han blåste länge efter loppet. Han hade en annan jänkarvagn än på Valla och han fick inget stöd av den i kurvorna. Han hade även satt vinterpäls mellan starterna och kan ha varit nedsatt av det. Vi böjde igenom honom efteråt och det fanns inget att anmärka på. Han är som en tvååring i hagen och har känts jättefin i intervaller. Näst senast var han grymt fin från ledningen och jag vill gärna se honom där igen. Det blir helstängt huvudlag och vanlig vagn. Det är en riktigt bra chans, säger Kristina Wiik.

Diamantstoförsöket håller bra klass. Här tar vi ställning för 5 Sembs Ouradour (V64-6)som har utvecklats starkt och som visade fortsatt form vid segern senast. Hon vann enkelt efter att ha pressat sig till ledningen på sista långsidan. Den här gången är motståndet hårdare, men hon har slagit tuffare konkurrenter under året och klarar hon bara starten så blir hon svårstoppad.

– Hon var kanonfin senast och vann med mycket krafter kvar. Nu möter hon mycket enklare motstånd än vad hon har mött på slutet. Vi visste redan i fjol vilken kapacitet hon har men hon var inte färdig då. Det är en jättefin chans bara hon klarar spår fem och jag tror att hon gör det för hon har mognat, Jorma Särkiniva.

 

V64-systemet:

Avd1: 8 El Sueco (10-3)

Avd2: 4,7,9,10,11,12,15 (3-5)

Avd3: 2,4,7,11 (5-3)

Avd4: 6,10,13,15 (14-2)

Avd5: 3,4,6,9,10 (1-11)

Avd6: 5 Sembs Ouradour (2-13)

 

560 rader/kronor

 

För fullständig ranking, flera intervjuer och analyser se veckans nummer av V75Guiden.