V64-tips Åby 5 november


V64-tips Åby 5 november

Bästa spiken:

Vi avslutar omgången med en spik då 4 Alvena Take It (V64-6) har en mycket lämplig uppgift. Hon kunde inte ta något på täthästarna senast men det gick ruggigt fort sista biten och vi hade 08,7 sista 800 på henne. Här är det ingen Takethem med i startlistan och läget blev passande. Hon blir nog släppt till ledningen och Peter väljer den taktiken men kan också blåsa till dem efter en ryggresa. En mycket bra segerchans och hon är omgångens bästa spik!

V64-tips Åby 5 november

Låsen:

6 Baharat (V64-4) kvalade in till finalen av Breeders’ Crown för treåriga ston förra året men blev borta länge efter en start på Halmstad i december. Nu har hon två lopp i kroppen och såg hon fin ut senast då hon avslutade i pigg stil mellan hästar. Hon bör ha lite enkla pengar att tjäna närmaste tiden och bör ses med vettig chans i detta gäng.
1 Global Rising fick luckan från rygg ledaren in på upploppet senast och var så när att hinna fram till segern. Nu är det läge att vara mer offensiv och hon kan leda runt om.

6 Breidabliks G.T. (V64-5) var ute mot ett tufft gäng senast och höll farten starkt via 12,7 sista 700 i tredjespår och var inte stort slagen av Alkalizer Am. Han kan vara lite knepig från start men tredjespår bör därför passa fint och går han iväg felfritt så är det en bra chans då han möter enklare hästar än senast.
1 Cadabra Transs R. är det givna motbudet. Han var blek senast men kan betydligt bättre och satt fast med vinstkrafter på Solvalla näst senast. Nu ser det ut att bli ledning och då lär man försöka dra i ett jämnt tempo för att inte släppa Conrad Lugauer för tätt inpå. Kan hålla hela vägen.
Tredje och sista strecket till 9 Xlnt Conways Class var ute i samma lopp som Breidabliks G.T. senast och blev fast med sparat efter att ha släppt ledningen. Han kan här få gå med i ryggen på vår tipsetta och vi vet att han kan avsluta starkt med en sådan resa. Tre streck känns stabilt.

Systemförslag:

Avd1: 1,4,5,7,8 (3-6)
Avd2: 1,3,5,6 (4-2)
Avd3: 1,3,5,6,9 (11-4)
Avd4: 1,6 (9-7)
Avd5: 1,6,9 (10-4)
Avd6: 4 Alvena Take It (7-1)

600 rader/kronor

För fullständig ranking och fler intervjuer, se veckans nummer av V75 Guiden.