V64-tips Romme 6 november


V64-tips Romme 6 november

Spiken:

V64-5: Ett litet fält och stayerdistans brukar innebära att bästa hästen vinner loppet. Bäst är 1 Scellino Luis och hästen har gjort två lopp över lång distans och har en seger på dessa. Då vann han på 1.12,8/2640 auto efter att ha körts till ledningen och sedan imponerade han stort. Senast på Jägersro kördes han till spets av Erik Adielsson men kunde inte stå emot en heroisk Takethem. Fyraåringen har tjänat drygt en halv miljon kronor under året och relativt tidigt i detta lopp är vi övertygade om att Erik Adielsson har placerat sin egenägde travare i ledningen. Väl där kommer talangen fixa sjunde årssegern på ett behagligt vis, det är vi övertygade om. Omgångens i särklass bästa vinnare!

V64-tips Romme 6 november

Låsen:

V64-3: 7 Ottens Fighter vann åkandes senast och enligt ridande Sofia Adolfsson fanns det mycket sparat i honom. Hästen lever på sin styrka och trivs att starta med typ tre veckors mellanrum. Allt ser bra ut inför denna uppgift och åttaåringen har toppchans om han presterar som senast vid segern på Åby.
3 Operating Limit gör ofta bra lopp och fick vinna senast. Jag tycker förutsättningarna ser bra ut för honom. Bara fyra hästar på startvolten och skulle Magdalena kunna rida honom till spets och dundra på där framme så kan det räcka hela vägen. Balans avgörs närmare start, säger Marcus Schön.

V64-6: 4 Julio Gold har fyra segrar under året och har mött tuffa konkurrenter. Näst senast var hästen tapper från dödens. Senast galopperade han när det norska huvudlaget drogs och enligt tränaren kan det ha varit segern som rök i det skedet. Femåringen vann spårlotten i loppet och det finns på kartan att Per Linderoth är offensiv med honom och kör tills han sitter i spets. I så fall blir hästen svår att besegra, men han har bra segerchans oavsett löpningsförlopp.
Han hoppade nog bort segern senast när Uffe skulle dra norsken, så nöp han i för mycket. Han var inte trött i det läget och formen är bra hos honom. Han måste tävla med bakskor på fredag, men det behärskar han. Jag kan inte ladda med honom från start, för hästen har en tendens att slå ihop. Sköter han sig så bör han ha segerchans, säger Per Linderoth.
11 Rocket Speed fick ett tufft upplägg senast då han kördes fram utvändigt ledaren inför slutrundan, övertog ledningen 550 meter från mål men blev lite stum sista biten. Han höll ändå klart godkänt på en gångbar tid. Hästen är van tuffa sällskap och femåringen har haft ett fint år. Stämmer det under vägen kan han vinna detta race och vi dubblar systemet med honom.

Systemförslag:

V64-1: 3,4,11 (10-7)
V64-2: 1,2,3,4,5,7,9,11,12,13 (6-8)
V64-3: 3,7 (13-2)
V64-4: 1,7,8,11,12 (4-5)
V64-5: 1 Scellino Luis (5-3)
V64-6: 4,11 (12-6)

600 rader/kronor

För fullständig ranking och fler intervjuer, se veckans nummer av V75 Guiden.