V64-tips Åby 31 december


Spiken

4 Lovely Sky (V64-3) gör intressant debut för Veijo Heiskanen och då Veijo låter riktigt nöjd med Lovely Sky i jobben väljer vi att chansspika. Bakom är det också öppet och det krävs rejäl gardering för att överleva. Lovely Sky har visat att hon kan öppna bra och vi är inne på att hon sitter tidigt i ledningen och i den positionen ska hon sedan slås.

Jag har inte haft henne i träning så länge men hon har tränat fint och har också fått gå lite tuffare jobb. Det är en fin häst som verkar vara snabb i benen men jag vet inte hur snabb hon är från start. Det känns i träningen som hon ska fungera med skor. Jag vet inte hur bra de andra är men jag hoppas hon gör ett bra lopp, säger Veijo Heiskanen.

V64-tips Åby 31 december

Låset

Ingen högre klass på V64-4 och vi låser på 7 Morpheus och 11 Editor Boko. Morpheus har visserligen ingen seger i år men han har visat att formen sitter där i starterna på slutet. Näst senast drog han i tufft tempo i ledningen och höll klart bra även om han inte kunde försvara sig mitt på upploppet. Han gick i ledningen även senast men åkte då dit mot en smygkörd via open stretch. Han kan öppna snabbt och med Björn Goop i sulkyn blir det nog full laddning från start. Skulle han få bestämma en bit i täten kan Morpheus bli svår att plocka ned från ledningen.

Editor Boko är bästa hästen i fältet men han har ett lite chansartat läge. Han återkom efter uppehåll senast men hamnade då långt bak efter galopp kort efter start och syntes sedan aldrig med chans. Han går säkert framåt med senaste loppet i kroppen och håller han sig i rätt gångart hela vägen är han ett givet bud trots läget.

Fullständig rank med anlyser och intervjuer finns i veckans nummer av V75-Guiden.

Systemet

V64-1: 1,3,5 (2-6)
V64-2: 4,5,6,10 (9-8)
V64-3: 4 Lovely Sky (9-5)
V64-4: 7,11 (9-4)
V64-5: 4,8,10,11 (6-2)
V64-6: 3,4,9,10 (8-1)

384 rader/kronor