V64-tips Mantorp 1 januari


V64-tips Mantorp 1 januari

Spiken:

9 Master Crowe (V64-2) hade inte startat på två månader inför förra loppet och kanske var han väl pigg bakom bilen, för det började med en startgalopp. Han kördes sedan offensivt och travade 1.15,6 sista varvet, men blev helt förståeligt trött sista biten. Prestationen var strålande och med det loppet i sig så har han toppchans här. Stefan Söderkvist kör honom för första gången, men kan göra slag i saken när han önskar. Även om han kommer bli jättefavorit finns det ingen anledning att gardera enligt oss. På åtta starter har hästen sex segrar och ingen i detta sällskap lär vara villig att ta emot honom när Söderkvist kommer farande.

V64-tips Mantorp 1 januari

Sparloppet:

12 Sweet´n Sour Akema (V64-4) fick avgöra via open stretch på Åby senast och intrycket var mycket läckert när Claes Svensson satt åkandes sista biten. Hästen gör debut över lång distans och lottades till sämsta tänkbara utgångsläge, men loppet håller ingen högre standard så det känns givet att tippa honom med tanke på hur han såg ut. Skor runt om försämrade inte hans prestation senast och det var glädjande då Svenssons springare brukar ofta vara riktiga barfotahästar.
Han kändes väldigt avslappnad och fin senast och lämnade ett bra intryck på alla sätt och vis. Han möter lämpligt motstånd och jag tänker mig på förhand att jag ger mig av 1 200 meter kvar.Är han lugn och fin är min feeling att lång distans kommer fungera utmärkt. Jag tror han rundar dessa på en långsida för han är kvick och det ser ut som en riktig bra segerchans, säger Claes Svensson.
9 Exciter kördes resolut fram till dödens på Bjerke senast. Hästen vann lätt via 1.15 sista varvet och med två lopp i kroppen är han redo att utmana vår tipsetta. Exciter fick ett mycket bättre läge och det kan visa sig bli loppavgörande.
Han vann lätt på Bjerke och jag körde som att jag hade bästa hästen, vilket jag också hade. När jag ryckte norsken svarade han fint och vi vann med flera längder. Lång distans ska fungera fint, men jag vet att Claes häst är rejäl och det kan bli tufft att utmana den, säger Magnus Jakobsson.

Systemet:

V64-1: 1,3,4,5,7 (6-2)
V64-2: 9 Master Crowe (7-10)
V64-3: 2,3,5 (11-8)
V64-4: 9,12 (4-10)
V64-5: 2,3,6,10 (1-5)
V64-6: 1,2,4,7,8 (3-5)
600 rader/kronor