V64-tips Åby 7 april


V64-tips Åby 7 april

Spiken

V64-1vslutningen är öppet och streckkrävande stolopp där jag chansar lite och spikar 3 Beachmountain G. från fint läge. Hon visade startsnabbhet senast och bör ha en god spetschans. Blir det inte allt för tuff körning kan hon leda hela vägen men det kan ju även bli bra via open stretch om den taktiken väljs. Sammantaget är det en chansspik men formen sitter där och känslan är god.
– Hon var kanonbra senast och allt ser ut som det ska i träningen efteråt. Jag tycker att hon är bra för klassen och utan att känna till motståndet så borde hon räknas med chans. Hon är snabb ut och kan köras i ledningen om det är så. Vi ändrar inget i balans eller utrustning, säger Tomas Malmqvist.

V64-tips Åby 7 april

Lås ett


2 Lordspirit
(V64-2) gör ett lovande intryck och har sett mycket fin ut i två raka segrar. Det är ett verkligt driv i steget och får han vara frisk har han förutsättningar att vandra snabbt genom klasserna. För tre starter sedan var han inte som bäst men enligt tränaren berodde det på att han var lite tunt jobbad, tappade spänsten och galopperade. Vid näst senaste vinsten var han aningen trevande den första biten men gick iväg och kördes till spets. Det blev till slut en överlägsen seger precis som i den senaste starten. Även där kördes han i ledningen och det var full spänst hela vägen med i underkant av 13/700.
– Han har gjort två topplopp på slutet och har även tränat bra efteråt. Det driver bra för honom men han har inte gjort så många starter ännu. Han känns rejäl och sköter han sig bör han vara i striden. Det blir inga ändringar i balans eller utrustning, säger Tomas Malmqvist.
9 Mellby Drake krossade ett lite enklare gäng i årsdebuten i Årjäng. Robert Bergh styrde på direkt från bakspår ut ur första kurvan, pressade sig till täten mitt i andra sväng och ångade sedan på i bra tempo till överlägsen seger. Han ser ut att vara mest stark och får inte hjälp med tempot av startbilen nu men ska ändå räknas på allvar.

Lås två

V64-5 är ett riktigt bra lopp där det i första hand bör stå mellan 4 Timbal och 8 Poet Broline. Den förstnämnda vann årsdebuten på mersmakande sätt via 1.10 sista varvet. Nu möter hon hingstar men från bra läge, och med årsdebuten avklarad, så får hon tipset. Bergharn’ satsar säkert mot ledningen och kommer man dit är det hästen att slå.
   Det är årsdebut för Poet Broline vilket kanske innebär att ”PU” inte kommer att satsa alltför offensivt. Kunnandet är dock stort och det känns relativt tryggt med två markeringar på systemet.

För flera analyser, intervjuer och fullständig ranking se veckans nummer av V75 Guiden.

 

Systemet

V64-1. 2,4,5,6 (1-3)
V64-2. 2,9 (4-7)
V64-3. 1,3,8,9,10,12 (7-6)
V64-4. 2,3,4,10,11,12 (8-1)
V64-5. 4,8 (9-10)
V64-6. 3 Beachmountain G. (7-12)

576 rader/kr