V64-tips Östersund 7 oktober


V64-tips Östersund 7 oktober

Spiken:

Det ser passande ut för 4 Norrskens Kongen (V64-6) i avslutningen. Han avgjorde på bra sätt efter en fin ryggresa senast och sprang en respektingivande tid. Hästarna på tillägg borde normalt sett få svårt att plocka 20 meter över kort distans och Ulf Ohlsson gör sällan några misstag. Från fjärdespår är det dock inte givet att blir någon snabbstart och det finns viss strulrisk. Men Ulf Ohlsson brukar som sagt vara väldigt säker i de här lägena och jag räknar med att han löser uppgiften. Spik!

Låset:

9 Resplendent Caviar (V64-1) vann inte ett enda lopp i fjol men har hittat nya växlar i år hos Oscar Berglund och de senaste starterna har varit riktigt positiva. Näst senast körde Oscar fram utvändigt ledaren och avgjorde på rejält vis. Därför spände man bågen i senaste starten men då valde Per Linderoth ett passivt upplägg och Resplendent Caviar klättrade i ryggar över upploppet. Nu är motståndet betydligt enklare och med Ove A Lindqvist lär hästen knappast sitta fast.
– Han håller verkligen toppform för dagen. Utan att kunna hela hans karriär så tror jag inte att han varit särskilt mycket bättre än han är just nu. Senast satt han fast i V75 och var helt obrukad i mål, så nu är det läge att köra offensivt. Det blir en annan häst när kusken kör som att han tror på hästen och det är ingen man kan sitta i kön med och köra på speed. Jag kommer säga till Ove att köra offensivt och tycker att det ska vara en rätt vettig chans om han presterar som han gjort på sistone. Det blir samma grejer som i de senaste starterna, barfota och jänkarvagn, säger Oscar Berglund. 
6 Bakkmo Bosse hamnade i tredje invändigt senast och fick aldrig chansen till slut. Han följde med lätt i rygg över upploppet och såg fin ut. Den här gången är det läge för ledning och därifrån bör han dyka upp i segerstriden.

Skrällen:

7 Todays Butterfly (V64-5) har bara en seger senaste två säsongerna men som hon såg ut efter galoppen senast kan det snart vara dags igen. Det var verkligen ett laddat intryck över upploppet och även om prestationer efter galopp inte ska överskattas är hon given att strecka då.

Systemförslag:
V64-1: 6,9 (8-10)
V64-2: 4,7,8 (3-2)
V64-3: 1,3,5 (2-6)
V64-4: 1,3,6,7,8,9,10 (4-5)
V64-5: 1,2,7,8,10 (4-9)
V64-6: 4 Norrskens Kongen (3-15)

630 rader/kronor