V64-tips Färjestad 10 oktober


Spikarna

2 Fridericus (V64-1) är härdad i V75-sammanhang men senast startade han i Tyskland då det handlade om tyska Breeders’ Crown. Fridericus svarade för en klart bra insats där han kördes till ledningen efter 600 meter. Han blev sedan rejält utmanad och såg slagen ut mitt på upploppet men kontrade sista biten. Motståndet här är enklare än vad fridericus är van att möta och då han har ett perfekt läge känns det som Veijo Heiskanen gasar till från start och det ska vara bra chans att Fridericus sitter omgående i ledningen. I den positionen blir han svårslagen och han är en bra spik att inleda omgången med.

8 Challenge Hornline (V64-3) har varit bra vid segrarna på slutet och ska ha bra chans till tredje raka. Senast fick han visserligen bestämma i ledningen men via 1.13 sista varvet gick han undan till en ganska säker seger. Gången före fick han anfallsorder 1100 kvar från fjärde utvändigt och avgjorde säkert. Han har inte visat några direkta osäkra takter så spår fyra i volten ska inte vara några probelm. Han verkar också stark och tål göra en del själv. Även om det finns några dugliga konkurrenter ska det vara bra chans att han fäller allt.

V64-tips Färjestad 10 oktober

Låset

I V64-5 känns det som 3 Metallic Beat och 6 Versailles höjer sig över övriga och båda har också varit ute i tuffare sällskap än vad de stöter på här. Versailles återkom efter uppehåll senast men gav ett bra formbesked direkt då han avgjorde säkert från tredje utvändigt. Han kan öppna bra och med vasse Carl-Johan Jepson i sulkyn kan det bli ledningen från springspår och då blir Versailles inte lätt att slå. Metallic Beat avslutade fullt godkänt senast i ett lopp som vanns av Tallasio och gången före avgjorde han säkert efter en fin resa. Han kommer bjuda Versailles strid men för den som vill få ned kostnaden på systemet är Versailles en tänkbar spik.

Streckvärda

1 J.S.Apollo (V64-2) har svarat för rätt bra insatser från svåra lägen i de två senaste starterna och det känns som formen sitter där. Nu har han äntligen ett bra läge och han har också visat att han kan öppna rätt bra. Inte omöjligt att körande Anton Sverre kan hålla ledningen och då kör han nog också i spets. Skulle han inte hålla ledningen bör han ändå få en fin resa och J.S.Apollo är klart intressant då loppet inte håller någon högre klass.

11 Rigel L.B. (V64-6) har ännu ingen seger i år men att formen sitter där han har visat i starterna på slutet då han spurtat klart bra. Nu har han ett tråkigt läge men att det handlar om lång distans är bara en fördel. Skulle det bli rejäl körning och sedan stämma lite med positionerna kan han mycket väl komma med en överraskning.

Systemet

V64-1: 2 Fridericus (5-3)
V64-2: 1,2,5,8,9,11 (6-3)
V64-3: 8 Challenge Hornline (1-2)
V64-4: 1,2,10,11,12 (4-9)
V64-5: 3,6 (9-8)
V64-6: 2,5,6,7,10,11,12 (9-4)
420 rader/kronor