V64-tips Åby 1 december


V64-tips Åby 1 december

Spiken:

V64-3 är ett ganska lågklassigt lopp där 1 Cocktail Atout utan tvekan är den som visat mest. Han var riktigt rejäl vid segern senast då han lämnade fjärde utvändigt och kördes fram utanpå ledaren mitt i loppet. Därifrån avgjorde han i stark stil via 15,5 sista 1400. Innerspåret känns inte helt optimalt även om han senast öppnade rätt bra bakom hästar från spår tolv. Robert Bergh har dock löst knivigare situationer än så här och blir hästen bara inte fast ska det vara toppchans.
Han gick med helstängt huvudlag för första gången senast och det gav verkligen bra effekt.  Han har tidigare varit lite seg i loppen men nu var han mer på hugget och bettet hela tiden. Läget är ju inte optimalt men om det löser sig så är det en bra chans, säger Preben Sövik.

V64-tips Åby 1 december

Sparlopp:

7 Dear Friend (V64-1) vann V75-lopp i söndags och nu blir det bara fyra dagar mellan starterna vilket är tätt. Insatsen var dock riktigt bra och det var i rejäl stil som hon svepte fram på sista bortre innan hon kom ner utvändigt om ledarinnan halvvarvet från mål. Sista 100 hade Bergh full koll på den invändiga och segern blev mycket säker via 12,1 sista 800. Spår långt ut är inget plus men hon kan öppna bra och det finns på kartan att Dear Friend tidigt kan sitta i spets och då blir hon svårfångad.
Hon var väldigt bra vid segern i söndags. Nu blir det täta starter men det ska inte vara några bekymmer utan det är mer hennes humör som spelar in hur hon presterar. Jag tycker att hon går ner i klass nu. Hon kan öppna rätt bra och är hon på rätt humör bör hon ha bra chans, säger Preben Sövik.
1 Tahays Blue Amber är säkert lika bra som vår tipsetta men hon är väldigt osäker och blir med stor sannolikhet över från start. Klaffar det bara lite så är hon bra nog att utmana även om hon skulle tvingas göra lite själv i loppet.

V64-2: Endast åtta till start i treåringsloppet och vi väljer att låsa på en duo. 4 Dream of Winner har tagit båda sina segrar i karriären från spets och kan dessutom öppna bra. Han höll godkänt från positionen utvändigt om ledaren senast men fick ge sig sista biten och vi räknar med att han är vassare med ett lopp innanför västen. Dream of Winner är vår spetsfavorit och väl i front ska han kunna hålla undan i debuten över kort distans.
Av Berghs duo låter det från stallet mest positivt kring 7 Bourbon Rain som inledde rätt bra. Men han var tidigt slagen när han fick dödens näst senast och senast gjorde han gjort sig direkt.
– Han har gjort två starter för oss. I debuten för oss var han dålig men det tror jag berodde på brodden. Senast slog han ihop och galopperade. Han ser bra ut i träningen och jag tycker nog att det här verkar vara lite extra till häst och han bör räknas tidigt, säger Preben Sövik.

Systemet

V64-1: 1,7 (5-8)
V64-2: 4,7 (5-3)
V64-3: 1 Cocktail Atout (7-2)
V64-4: 2,4,9,12,13,14,15 (1-3)
V64-5: 4,7,8,10,11,12 (1-6)
V64-6: 1,2,8 (5-3)

504 rader/kronor

Fullständig rank med analyser och intervjuer finns i veckans nummer av V75Guiden.