V64-tips Romme 2 december


V64-tips Romme 2 december

Singelstreck

Troligen kan barfotaförbudet avgöra V64-inledningen. Jag tror i alla fall det och väljer att spika 4 Global Newsletter. Hästen har tagit alla sina segrar med skor på fötterna och trivs ypperligt på Romme. Åttaåringen har fem segrar och tre andraplatser på tolv starter på banan. Ulf Ohlsson har kört honom 14 gånger och det har inneburit fem segrar, vi tror man tidigt kommer till spets och spikar utan prut då den värsta konkurrenten 2 Frida Montana är brutalt missgynnad av att tävla med skor. Hon har tagit åtta av karriärens nio segrar barfota och det var mycket länge sedan hon tävlade med skor.

5 Remkvikk (V64-2) kördes på säkerhet från samma startspår som den här gången senast och fick till slut dödens. På sista långsidan speedade Björn Goop till spets med honom och segern blev överlägsen i avstannande stil. Intrycket på den krävande banan var läckert och det fanns mycket sparat i honom. Hästen bör vara huvudet högre än de han möter nu och Örjan Kihlström kör honom för första gången, en mycket sund spik!

Hög klass på E3-revanschen

E3-revanschen för ston med 200.000 i första pris avslutar. Loppet håller hög klass och jag streckar halva fältet. 3 Mamasan vann lätt från ledningen senast på ett övertygande vis och utklassade många av de hon möter även denna gång. Det var barfota då och skor nu, det gör att vi garderar. Från detta läge blir det troligen tidig ledning och sedan är hon hästen att slå för de övriga. Naturlig tipsetta.
6 Undine kördes passivt av Kihlström senast och spurtade in som tvåa på bra vis bakom Mamasan. Det väntar troligen en mer offensiv styrning nu och hon kan vinna den tunga vägen.
– 10 Fantasy River har inte alls fungerat på slutet. Utan dojjor har hon blivit både tråkig och taskig i gången men annars känns hon fin. Skor runt om ser jag inte någon nackdel och hon är bra den här. Jag tror dock inte det blir så lätt att hinna med Mamasan med tanke på vilket utgångsläge vi fick. Vi behöver lite tur på vägen, då kan hon nog vara ett vettigt platsbud, säger Ola Samuelsson.
8 Gorgeous Boko fick göra allt för mycket grovjobb senast och att hon blev stum var inte mycket att säga om. Hästen har fem årssegrar och har hon lite tur med löpningsförloppet ska hon inte nonchaleras.
5 Unique Juni kördes snällt senast i samma lopp som Mamasan/Undine och hade inga mängder sparat, men vi har respekt för hennes skyhöga grundkapacitet.
7 Robinia Face pullade bort en hel del kraft under vägen i comebacken senast, hon är en rolig rysare i V64-avslutningen.

Systemförslag


V64-1:
4 Global Newsletter (2-8)
V64-2: 5 Remkvikk (11-10)
V64-3: 7,9,10,13 (2-6)
V64-4: 1,3,5,6,11,13,15 (14-4)
V64-5: 4,7,8,9 (10-5)
V64-6: 3,5,6,7,8,10 (11-12)

672 rader/kr

Fullständig rank, mer tipssnack och fler intervjuer hittar du i senaste numret av V75-Guiden.

Av: Mårten Eriksson