V64-tips Bollnäs 4 december


V64-tips Bollnäs 4 december

Spiken

7 Sjö Odin (V64-4) var kanske lite blek om nosen i Tekno Odins närvaro i V75 i Gävle senast men står vettigt till i det här loppet och ska ses med en bra chans. Han visade att han klarar distansen fint vid vinsten i V75 på Bergsåker näst senast och femåringen har utvecklats starkt under året. Bör hamna vettigt till i ett litet fält och med Ulf Ohlsson i sulkyn ska det vara en god möjlighet.

V64-tips Bollnäs 4 december

Lås ett

V64-2 är ett lopp för kallblod där två hästar sticker ut. Norske fyraåringen 11 Finseth Tyr har de bästa meriterna och får ses som favorit. Han har hävdat sig i ganska tuffa gäng och tål att göra en del av egen kraft. Formen är dunkel efter lång bortavaro men man reser knappast till Sverige om inte hästen är bra. 5 Edel Isa har ett prydligt rekord över distansen och står fint inne på pengarna. Den tiden noterade hon i somras och även hon har varit ifrån en tid. Det ska dock nämnas att hon fick segern gratis då eftersom den överlägsne ledaren galopperade på upploppet. Hon kan hur som helst öppna bra och är ett givet segerbud i det här sällskapet.

Lås två

4 Casanova Sisu (V64-3) blir troligen stor favorit och har visat fint kunnande. Han höll fullt godkänt som tvåa i dödens i V86 på Bergsåker i onsdags och formen sitter där. Nu är det voltstart med fjärdespår vilket innebär en högst trolig tappstart och det kan på nytt bli en tung väg fram. Visst ska Casanova ses med en vettig vinstchans men jag väljer att dubbla systemet med 2 New Moon Face som vann på rätt bra sätt från dödens sista 1200 senast. Han kan öppna skapligt och skulle man hitta till ledningen kan det hålla länge. Två streck.

Lås tre

V64-avslutningen är ett sprinterlopp som inte håller någon toppklass men jag försöker lösa det på två markeringar. 1 Perfection Laday öppnade snabbt till ledningen senast och bör ha en vettig spetschans. I slutkurvan valde Ulf Eriksson att rycka undan men det straffade sig när Perfection Laday stumnade till mitt på upploppet och fick ge sig emot 7 Oneofthosedays som satt i rygg på ledaren. Kan leda hela vägen den här gången. 2 Primus Altero är dock ett intressant motbud. Han har fått tre lopp i kroppen och presterat starkt i de två senaste. Höll riktigt bra i dödens via 15,4 sista varvet näst senast och tuggade i tredjespår på slutvarvet senast. Klockan visade på 14,3/1000 och det var en bra insats som fyra. Han kan öppna bra och får en fin position direkt.

V64-tips Bollnäs 4 december

Draget

Gävletränaren Erik Lindegren har ett intressant nyförvärv i rikshästen (Brynäs IF) 4 Falco di Quattro i V64-5. Falco är härdad i långt tuffare sällskap än det han nu möter och från ett bra läge bör det bli en fin position direkt. Det är debut i ny regi och miljöombyte brukar ofta kunna vara positivt och få hästar att ”tända till” lite extra. Kanske en enkel lösning på ett annars öppet lopp.

 

Systemet

V64-1. 1,2,3,4,5 (7-11)
V64-2. 5,11 (7-10)
V64-3. 2,4 (5-12)
V64-4. 7 Sjö Odin (11-6)
V64-5. 1,3,4,5,6,7,8,9,10 (12-11)
V64-6. 1,2 (3-7)

5 x 2 x 2 x 1 x 9 x 2 = 360 rader/kr