V64-tips Åby 16 februari


V64-tips Åby 16 februari

Bästa spiken:

6 Trot Kronos (V64-4) såg klar ut in på upploppet i debuten för Veijo senast men tappade travet och galopperade. Känslan är att han har alldeles för hög kapacitet för sin nuvarande klass och när han nu återkommer efter vila samtidigt som Veijo har återfunnit lite form tror jag på en bra insats. Det finns två dugliga motståndare men allt spelvärde ligger på Trot Kronos. Spik!
– Det är en jättebra häst för klassen men han har lite aktionsproblem och det fattas lite träning ännu. Därför ska man kanske vara lite försiktig med honom. Han går nog med vanlig vagn nu, säger Veijo Heiskanen.

DD-spiken: 

2 Ursus Hoff (V64-5) har tidigare sett lite knepig ut men nu verkar Jeppe Juel ha hittat rätt och hästen har sett riktigt fin ut i två starter. Senast fick man luckan sent över upploppet och det var gott om krafter kvar i mål. Här ser det ut att bli körning från start och det passar perfekt att sitta direkt i andraspår. Han blir tuff att stå emot över upploppet.

Intervjun: 

8 Skip Beau (V64-2) har vunnit provlopp på 1.17,5 inför det här med 1.14 sista 500, helt okörd i mål. Det är en mycket stark och fin häst som jag tror mycket på framöver, han kan vara min nästa bra häst efter Art on Line. Spår fem var väl inte vad jag hade hoppats och det kan innebära problem, men han känns inte så osäker, säger Mikko Aho.

Analys av V64-3:

4 Trecciadoro Rex (V64-3) svarade för en stark debut för Veijo Heiskanen. Via 12,2 sista 700 spurtade hon till seger och jag tror inte att hon är sämre med loppet i kroppen. Från ett bra läge finns chansen att överta ledningen. Motiverad tipsetta.
– Jag blev positivt överraskad senast och det är nog en löphäst. Hon har varit som vanligt i jobben efteråt, det vill säga inget extra. Nu ska jag lätta henne i balansen från järn- till aluminiumskor bak och plocka bort broddarna om banan är bra nog, säger Veijo Heiskanen.
5 Dynamite Light har förlorat från ledningen i två starter och blev stum över upploppet senast. Det finns bra kapacitet i hästen men just nu får han inte ut hela sitt kunnande. Det är läge att släppa ledningen den här gången och skulle han fungera blir han farlig via open stretch. Han har gått med öppet huvudlag och vanlig vagn i de senaste starterna och kanske ändrar man något?
7 Thor Gammelsbäk hade ingen chans mot Rubacuori Alca näst senast men höll ändå bra från ledningen. Har fart för en tätplacering.
9 Run Ceasar Run orkade inte hela vägen från ledningen senast men var ändå fullt godkänd. Det ser ut att bli mycket grovjobb under vägen den här gången men helt borta ska han inte vara.
– Jag tyckte han var lite sämre senast gentemot på Kalmar, jag trodde nog att han skulle rinna undan. Men det kanske var den andra som var bra. Han känns i alla fall fin och klaffar det är han med där framme. Eventuellt provar vi urryckare den här gången, säger Ola Samuelsson.

Systemförslag
V64-1: 3,4,7 (1-2)
V64-2: 2,7,8 (9-4)
V64-3: 4,5,7,9 (1-8)
V64-4: 6 Trot Kronos (8-7)
V64-5: 1,2,4,5,6 (10-3)
V64-6: 1,5,7,10 (3-8)

720 rader/kronor

Fullständig ranking samt fler intervjuer finns i veckans nummer av V75 Guiden.

Vi kommer den närmaste tiden att fortsätta leverera tips på www.guiden.se under torsdagar och fredagar, men inte till söndag, måndag eller tisdag. Den stora anledningen är att vi lägger mer kraft på V86 i tidningen vilket jag hoppas att ni besökare har förståelse för.
Anders Nordqvist – Chefredaktör