V64-tips Kalmar 17 februari


Bästa spiken

Endast sju hästar till start i det inledande stayerloppet och 3 Elliot Coger har en skräddarsydd uppgift. Han har gjort idel bra insatser på sistone och senast fullföljde han bra och fick endast se sig besegrad av Mellby Duke. Gången före fick han trava mestadels utvändigt om Partizan Face men hade inga större problem med att plocka ned denne och gå undan till säker seger. Elliot har gått bra över tre varv tidigare och här kan nog körande Fredrik Persson åka fram och överta taktpinnen när han så önskar. Händer inget oförutsett ska det här vara en toppchans och jag spikar.
– Han radar upp bra insatser och känns jättefin i träningen och jag tror att han håller toppform. Det ser bra ut på förhand och han går utrustad som tidigare, säger Fredrik Persson.

V64-tips Kalmar 17 februari

Sparlopp

V64-4 är ett lågklassigt lopp och jag provar att låsa på en duo. 10 Grappen har gjort en del klart dugliga insatser men väntar fortfarande på karriärens första seger. Senast fick han göra en del grovjobb under slutrundan men fullföljde godkänt via 14,5 sista 800. Måste ses med goda möjligheter i detta gäng.
5 Going Grateful är en fin häst som gör debut i regi Marcus Lindgren. Han har inte startat på väldigt länge men har ett kvallopp i kroppen och har tränat positivt på slutet enligt Marcus. Borde räcka långt direkt.

Tre streck känns starkt i femte avdelningen. Stall Karlskrona HK´s 9 Sphinx d´Inverne är på jakt efter fjärde raka segern och visade med eftertryck vid segern senast att han även hanterar att anfalla bakifrån. Nu återkommer hästen efter en träningsperiod och siktet är inställt på att han ska vara som allra bäst nästa gång, i V75 på hemmaplan den 4 mars. Är så pass bra att kan vinna ändå men en gardering känns motiverad.
– Han visade senast att han går lika bra bakifrån och det var ett skönt kvitto att få. Efter det har han medvetet fått en träningsperiod och allt har sett bra ut men tanken är att han skall vara som bäst om två veckor när det är V75 på hemmaplan. Jag ser helst att han får gå sista 700 metrarna med full fart över mål men vi får se hur det blir. Det blir fortsatt helstängt huvudlag och aluminiumskor, säger Thomas Madsen.
En tuff utmanare är en annan rikshäst, nämligen stall Malmö Redhawks 11 Uptothe Chapel som vann på ett rejält sätt senast. Har precis som sin värsta konkurrent bakspår men det är väl inte omöjligt att man väljer ett offensivt upplägg. Är bra nog att vinna även med en del grovjobb under vägen.
3 Camp Nou galopperade efter 250 meter senast men svarade för en stark upphämtning. Tappade travet 550 meter före mål men gick rejält till slut och visade 14,7 sista 1300. Förstärks med Johnny Takter i sulkyn den här gången och skulle hästen fungera fullt ut blir han segerfarlig.

Vi kommer den närmaste tiden att fortsätta leverera tips på www.guiden.se under torsdagar och fredagar, men inte till söndag, måndag eller tisdag. Den stora anledningen är att vi lägger mer kraft på V86 i tidningen vilket jag hoppas att ni besökare har förståelse för.

Systemförslag


V64-1:
3 Elliot Coger (5-4)
V64-2: 5,6,7,9,11,12 (3-8)
V64-3: 3,6,9,10 (11-1)
V64-4: 5,10 (1-11)
V64-5: 3,9,11 (4-2)
V64-6: 3,4,8,9 (6-2)

576 rader/kr

Ola Ekenberg

Fullständig rank av samtliga V64-lopp, mer tipssnack och intervjuer finns i senaste numret av V75Guiden.