V64-tips Romme 24 februari


V64-tips Romme 24 februari

Spikarna:

13 Trippa Undan (V64-2)  galopperade in mot upploppet senast och såg inte tom ut i det läget. Nu handlar det om monté och där har resultaten varit goda. I sina två senaste monté-starter har hon gått ut från just 60 meters tillägg men har inte kunnat nå fatt i Prins Elden och Guli Glöd. Det finns inga sådana namnkunniga motståndare med den här gången och hon ska ses med goda möjligheter att lösa uppgiften. Jag tar ställning och spikar!

Peter G Norman har hittat en lämplig uppgift för 8 Valeur i V64-6. Senast, i bronsdivisionen, avslutade hästen bra från kön efter 11,5 sista 800 trots att han inte trivdes helt på underlaget. Före det har han radat upp goda insatser. Sandra Nordemo kör den här gången och duon jagar sjätte segern tillsammans. I denna skrala omgivning ska det vara toppchans.
Han gick bra senast, hade lite problem med fästet och höll av den anledningen på att hoppa 300 kvar. Jag fick plocka upp honom då och jag ganska säker på att han varit tvåa utan det. Han har tränat på fint efteråt. Läget blev dåligt men det är ju ett lämpligt lopp. Han går med halvstängt huvudlag och sin egna vagn, säger Peter G Norman.

 

V64-tips Romme 24 februari

Sparlopp:

V64-1: Tipsettan till 6 Triton Baz som gick rejält i tredjespår senast, han hade greppet men som fick ge vika sista biten. Han visade i alla fall god form och den långa distansen tål han. Vid sin senaste triumf forcerades han till täten och gick undan säkert och kanske kan det bli ett liknande upplägg nu.
8 Number One Face är en rejäl typ med bra kapacitet. Det har strulat i de två senaste starterna och de är bara att glömma. För tre starter sedan avslutade han bra i vida spår och bärgade segern via 14,9 sista kilometern. Distansen är ett plus och kommer han bara till är han given i striden.
Det blev helt fel näst senast och senast tappade han en baksko under avancemanget. Först var jag rädd att han hade gått sönder men sedan fick jag se vad det berodde på. Jag var inne på Gävletravet i söndags och körde jobb och han var fin då. Nu fick vi ett tråkigt läge och risken är att vi blir hängande men hästen har kapacitet. Jag hoppas att vi ska kunna vara med där framme, säger Hans T Andersson.
10 Giresse Boko stumnade ordentligt efter en tung löpning senast men kan bättre än så. Är minst rutinerad i gänget men tillhör de bättre och bör kunna räcka långt.
Han var inte bra senast men samtidigt är det ingen häst som ska gå i dödens. Det loppet borde ha gjort honom gott och han ska kunna duga här om han får ett rygglopp. Distansen ska inte vara något problem, säger Markus B Svedberg.

Systemförslag:
V64-1: 6,8,10 (9-12)
V64-2: 13 Trippa Undan (6-5)
V64-3: 1,2,3,4,6,7,10,11,12,14,15 (5-8)
V64-4: 1,3,7,14 (5-11)
V64-5: 2,7,8,11,12 (5-14)
V64-6: 8 Valeur (1-4)

675 rader/kronor

Fullständig ranking samt fler intervjuer finns i veckans nummer av V75 Guiden.

Tipsredaktör: Ola Ekenberg

Vi kommer den närmaste tiden att fortsätta leverera tips på www.guiden.se under torsdagar och fredagar, men inte till söndag, måndag eller tisdag. Den stora anledningen är att vi lägger mer kraft på V86 i tidningen vilket jag hoppas att ni besökare har förståelse för.
Anders Nordqvist – Chefredaktör