V64-tips Åby 2 mars


V64-tips Åby 2 mars

Bästa spiken:

11 Aron Palema (V64-1) har väntat på våren och nu kommer han äntligen att få springa utan skor på hovarna. Han har ett så kraftigt baksteg att han höjer sig markant utan skorna (fem segrar på fem starter barfota runt om) och det är väl med tanke på det tränare Pär Hedberg startat sparsamt under vintern. Han gav Aron ett uppehåll från december till februari och med ett lopp i kroppen ska formen vara rejält på gång. Johnny Takter är en offensiv kusk och från springspår kommer han att köra mot ledningen. När Aron tävlar på topp och får springa barfota är han svårslagen i klassen och i det här loppet har han toppchans.

Kompletterande spiken:

3 Flirt Fortuna (V64-6) höll bra från utvändigt om Mood Indigo näst senast och följde upp med en enkel seger från ledningen senast. Han är startsnabb och bör ganska bekvämt hålla ut hästarna utvändigt den här gången. Från ledningen över kort distans blir han svårslagen. Spik!
– Han är skön den här hästen, springer mest och lattjar i loppen. Det var krafter kvar senast och det ser bra ut den här gången. Han är snabb ut och bör ha bra chans från ledningen. Jag väntar med barfota till större uppgifter, säger Admir Zukanovic.

V64-tips Åby 2 mars

Sparloppet:

4 Cash Crowe (V64-4) är mycket talangfull märr efter Ready Cash och senaste insatsen var ruggigt imponerande. Efter galopp i första sväng kom hon ikapp fältet 1400 kvar och när kusken vred på 700 kvar fick han ruggigt svar. Cash Crowe svepte fram utvändigt om J.H.Mannerheim och avgjorde säkert över upploppet via 10,3 sista 700. Det är onekligen en talang utöver det vanliga men hon visade osäkra tendenser senast och med tanke på att det är första starten bakom bilen finns alltid risken att det blir galopp.
– Hon var grym senast och visade lite kunnande kan man säga. Hon fick pusta ut lite efter det och sedan har vi tränat på som tidigare. Jag var ute bakom bilen med henne förra torsdagen och hon var stabil och förnuftig men jag tror vi tar en lugn start för att hålla henne lugn. Med tanke på vad hon visat är det klart att jag måste tro att hon ska vinna det här loppet, säger Petri Puro.
3 Cheek Schack var riktigt fin senast. Hon tappade mycket på startgalopp och kom inte ikapp fältet förrän 1150 kvar. Trots det spurtade hon starkt och kopplade grepp in på upploppet men åkte dit sista biten via 14,4 sista 700. Bakom favoriten är hon ett hett bud.
11 Sahara Redrama har bara gjort två starter men visat lite fart och räknas trots bakspår.
– Hon har fått ett dåligt spår igen. Det är annars en häst under utveckling som säkert gör ett bra lopp, det är en rätt så trevlig travare. Tidigare har hon gått med järnskor men nu lättas hon till aluminiumskor runt om och det borde ge en liten växel, säger Veijo Heiskanen.

Systemförslag:
V64-1: 9 Aron Palema (2-11)
V64-2: 5,6,7,12 (11-3)
V64-3: 1,3,4,6 (5-7)
V64-4: 3,4,11 (7-5)
V64-5: Alla (7-3)
V64-6: 3 Flirt Fortuna (11-6)

1 x 4 x 4 x 3 x 14 x 1 = 672 rader/kronor

Fullständig ranking samt fler intervjuer finns i veckans nummer av V75 Guiden.

Vi kommer den närmaste tiden att fortsätta leverera tips på www.guiden.se under torsdagar och fredagar, men inte till söndag, måndag eller tisdag. Den stora anledningen är att vi lägger mer kraft på V86 i tidningen vilket jag hoppas att ni besökare har förståelse för.
Anders Nordqvist – Chefredaktör