V64-tips Umåker 3 mars


V64-tips Umåker 3 mars

Bästa spiken:

14 Roger America (V64-6) var mycket bra när han spurtvann i V75 i januari ifjol på sitt rekord över kort distans med bilstart. Han gjorde comeback efter uppehåll senast och kördes fram utvändigt ledaren efter halva loppet och avgjorde till säker seger. Vi tror att han avslutar omgången och spikar.

 

 

V64-tips Umåker 3 mars

Sparloppen:

5 Flight Plan (V64-2) vann från ledningen i oktober och har gjort två lopp i ny regi på slutet där hon varit trea och tvåa. Hon var ute över ovan distans senast och hade varit borta sedan i november och blir klart intressant med lopp i kroppen.
– Det var inga problem med varken lång distans eller isbana senast. Hon fick en tryckare på sista varvet och jag tycker att hon höll bra. Hon ska vara lite bättre till Umåker och det blir öppet huvudlag igen, säger Madelene Wikstén.
11 Dragondamour Sisu är en bra häst som bara varit sämre än tvåa en gång och som har fem segrar. Hon besegrade tipsettan Flight Plan när hästarna möttes i november och blir farlig trots bakspåret.
– Hon skötte sig fint och var helt okej senast. Hon kommer att få träna på fram till april och är inte trimmad inför Umåker utan går bara sina intervaller som inför loppet i Boden senast. Hon får sin mängdträning och känns bra och vi tror att det är rätt sorts häst. Hon går med murphy och can’t see back huvudlag, säger Petri Salmela.
8 Catch Me W.F. visade bra fart vid segrarna i fjol. Hon spurtade bra i Gävle senast och ska räknas.

 

2 Pydin (V64-3) klev fram som en topp-fyraåring i fjol och blir intressant under säsongen. Han var överlägsen när han vann på Umåker senast och är obesegrad på banan efter två starter i Umeå. Han mötte mest jämngamla hästar ifjol och när det är årsdebut väljer vi att gardera.
– Nu blir det vinterbana och det är ovisst, men han har tränat på det hela vintern och känns bra. Jag hade föredragit sommarbana, men han måste komma igång och får prova. Han har gått tre banjobb och jag har kört 1.32-1.33 över medeldistans och han känns bra, men kan behöva något lopp innan han får upp farten och han möter hästar som har gjort mer starter, säger Niclas Torstemo.
6 Storm Odd gick mycket bra efter galopp i V75 på Umåker under juldagen. Han har fart som räcker långt och sköter han sig och går felfritt är han med i tätstriden.
9 Guli Järven vann inget lopp i fjol, men har visat klar uppåtform på slutet. Han var tvåa i årsdebuten i Bollnäs och var positiv vid segern senast och får tredje strecket.

Systemförslag:
V64-1: 3,5,8,9 (2-4)
V64-2: 5,8,11 (1-4)
V64-3: 2,6,9 (10-7)
V64-4: 10,11,12,14,15 (3-13)
V64-5: 3,9,12 (5-11)
V64-6: 14 Roger America (10-6)

4 x 3 x 3 x 5 x 3 x 1 = 540 rader/kr. 

Fullständig ranking samt fler intervjuer finns i veckans nummer av V75 Guiden.

Vi kommer den närmaste tiden att fortsätta leverera tips på www.guiden.se under torsdagar och fredagar, men inte till söndag, måndag eller tisdag. Den stora anledningen är att vi lägger mer kraft på V86 i tidningen vilket jag hoppas att ni besökare har förståelse för.
Anders Nordqvist – Chefredaktör