V64-tips till Kalmar 31 mars


V64-tips till Kalmar 31 mars

Spikarna

Ett stolopp och hemmatränaren Maria Rosenbergs fina 1 Melba B.T. har en intressant uppgift. Kämpade storstilat till målfotoseger näst senast efter att ha travat utvändigt utan rygg sista 1 500 metrarna. Såg egentligen inte ut som en vinnare någon gång i det loppet men visade prov på fin inställning och satte nosen först på linjen. Senast fick hon en mera behaglig resa men var istället lite seg och utan chans att utmana efter 14 sista 700. Har visat att hon kan öppna bra i voltstart och bör ha goda möjligheter att hålla upp sitt innerspår. Tränaren meddelar att man kommer att testa att lätta hästen i balansen vilket också känns spännande och jag tror övriga får svårt att hinna ikapp. Spik!

En spårtrappa avslutar och jag spikar, den i mitt tycke, bästa hästen som dessutom verkar ha den bästa formen. Det handlar om Johan Untersteiners 10 Windson Yankee som varit riktigt bra i sina två senaste starter. Senast fick han trava mestadels utvändigt utan rygg och gav vinnande Sadik America en rejäl match hela vägen in i mål efter snabba 11,2 sista 600. Gången före satt han i spets efter 400 meter, tackade för sällskapet i sista sväng och försvann ifrån till en mycket lätt seger via 11 sista 700 i finfin stil närmast före V75-vinnaren M.T.King of Cash. Hästen hanterar även att anfalla bakifrån men det är mycket möjligt att Johan väljer ett offensivt upplägg här. Jag tror att ekipaget bara är bäst och väljer att spika.

V64-tips till Kalmar 31 mars

Låset

Ett lopp över dryga tre varv inleder och stayerspecialisten 7 Alfas da Vinci gör årsdebut. Han avslutade fjolåret med att vinna ett liknande lopp som detta i stor stil efter att ha avslutat 11,9 sista 1 500. Han brukar vara bra direkt och blir svårslagen men det finns motbud och jag väljer att gardera.
– Han har fått ett vanligt upplägg vad gäller honom och han kan det här nu. Han ska förhoppningsvis ha en säsong kvar i sig och fick väl inte riktigt utdelning ifjol, det flöt inte på av olika anledningar, och det var strongt av honom att dra in en miljon ändå. Han gör nästan alltid bra lopp och har en hög lägstanivå. Det blir barfota fram i alla fall, säger Joakim Lövgren.

5 Arn Hammering startade så sent som i fredags och svarade för en strålande insats då. Hade ”mil” fram till en hårddragande ledare men hann sånär ikapp efter 12,1 sista 1 500 med 11,2 sista 800. Hade före det provat lyckan i Frankrike under en tid med en andraplats som bästa resultat. Var då mycket tapper i nederlaget efter att ha körts till täten efter en hel del spår på vägen fram. Med tanke på insatsen senast och eftersom det ändå handlar om årsdebut för Alfas da Vinci kan det här bli en intressant duell att bevittna.
– Han var riktigt bra i fredags. Täta starter tror jag ska fungera fint men det är bra hästar med i loppet. Det blir barfota fram den här gången men det är inget som ska ha någon betydelse och han är en av de som räknas, säger Thomas Jonsson.

Fjolårets finska derbytvåa 6 Sahara One gör även han årsdebut. Han har gått ett provlopp inför detta men galopperade direkt bakom bilen. Visade sedan 13/1 300 meter och såg fin ut. Kapaciteten är stor och det är inte omöjligt att han kan utmana om segern trots avsaknad av lopp i kroppen.

Fler intervjuer samt fullständig ranking finns i veckans nummer av V75 Guiden.

Systemet

V64-1: 5,6,7 (2-3)
V64-2: 1,2,3,4,5,6,7,8,10 (11-12)
V64-3: 1,4,6,9 (7-3)
V64-4: 9,10,11,12,13 (7-3)
V64-5: 1 Melba B.T. (6-7)
V64-6: 10 Windson Yankee (13-12)

540 rader/kronor

Ola Ekenberg