V64-tips till Bollnäs 30 mars


V64-tips till Bollnäs 30 mars

Spikarna

7 Tand Kraft (V64-3) är en talang utöver det vanliga som tog nio segrar på elva starter förra året. Han imponerade enormt och vann med bred marginal flera gånger. Enda stora plumpen kom i Kriteriet när han galopperade men trots det slutade han tvåa. Litet fält är ett stort plus för honom och Jan-Olov Persson skulle aldrig ta ut en häst av Tand Krafts kaliber om han inte var nöjd med honom och att hästen behöver lopp i kroppen. Given spik och det troliga är att Persson vinner med ”Järvsöfaks marginal”.

4 Mantoqueen (V64-6) står perfekt inne i loppet och Magnus Jakobsson låter härligt uppåt gällande henne. I årsdebuten galopperade stoet i spetskörningen, men den galoppen tog kusken på sig. Hon var ordentligt förberedd inför den uppgiften och mycket tyder på spets och slut för sexåringen som trivs över sprinterdistans, vi spikar!
– Hon felade kort efter start senast och det var mitt fel då jag körde för mycket på henne för att svara ut Glen Close. Hon kändes jättestark efter galoppen och jag hade fulla tömmar över mål. Hon var rejält förberedd inför årsdebuten och hade gått 1.20 i ett jobb som fortast. Hästen är i bra författning och spåret blev optimalt, hon gillar kort distans också så från spets blir hon inte lätt att besegra, det måste vara en bra segerchans. Det kommer bli barfota fram och det är viktigt för henne, säger Magnus Jakobsson.

V64-tips till Bollnäs 30 mars

Låset

4 Importedfrmdetroit vann i årsdebuten från ledningen säkert före Chip Dealer. Ulf Ohlsson fick trolla bort loppet i spets, men det gick undan värre sista biten. Hästen har två segrar på tre starter i Bollnäs, så klarar han bara startspåret blir han att räkna med, det är dock stor galopprisk. Senast sa tränare Pihlström att det var 50/50 att hästen skulle trava felfritt från spår två.

– 12 Chip Dealer har tränat fint en längre tid och gjorde äntligen ett bra lopp senast. Han travade 1.11 sista 800 meterna och det gick riktigt fort sista 300, han kunde inte springa fortare. Hästen kan öppna fort från springspår, men jag vet inte om det är någon fördel att komma först av tilläggshästarna. Jag vill helst köra honom i ryggar för då är hästens som vassast. Han har tre segrar i Bollnäs och det är viktigt med äldre hästar att de trivs på vissa banor, så det tar jag allvarligt på. Han har fötter för barfota igen och det kändes som han fick ytterligare en speed med barfota, säger Nicklas Westerholm.

– 10 Olympia Gold fick starta senast, det blev lite hastigt då jag såg loppet och hon hade inte fått några tempojobb i sig och med lopp i kroppen så kommer hon vara kraftigt förbättrad på torsdag. Det norska huvudlaget gav motsatt effekt senast, så nu blir det öppet huvudlag. Hästen står perfekt inne i loppet och hon är stabil från start så spår fyra oroar inte. Det blir barfota fram igen, säger Per Linderoth.

Fler intervjuer samt fullständig ranking finns I veckans nummer av V75 Guiden.

Systemet

V64-1: 4,10,12 (13-14)
V64-2: 7 Tand Kraft (1-5)
V64-3: 2,4,10,13,14 (3-8)
V64-4: 1,5,6,8,10 (12-3)
V64-5: 1,2,4,5,6,9,10,11 (12-8)
V64-6: 4 Mantoqueen (1-10)

600 rader/kronor

Mårten Eriksson