V86-tips Åby/Solvalla onsdag 19 april

Publicerad

Tidningen kommer ut först på torsdag den här veckan och därför får ni ta del av tipsen här istället. Bästa spiken är 8 Cash Mearas i V86-3 men vi inleder med en chansspik redan i inledningen.

Analys V86 - 1

1 Albatros D.K. slutade trea i danska derbyt ifjol och visade i kvalet att han kan öppna ganska bra från start. Han kördes tidigt till ledningen näst senast och vann åkandes med krafter kvar. Testade V75 senast och föll då flaggan i topp efter att ha travat 1.14 sista 1800 den tunga vägen. Har varit struken efter det men var felanmäld så det är knappast någon fara med formen. Han har en passande uppgift och även om han skulle bomma ledningen så borde det lösa sig förr eller senare över tre varv med dubbla open stretch. Chansspikas!

5 Part Nan Angelen hittade stilen och tog fem segrar den andra halvan av förra säsongen. Han har vunnit tre varv och gynnas av bilstart. Trots att det handlar om årsdebut är han det första motbudet.

3 Counterfeightr har tre raka galopper men har visat form i de två senaste upphämtningarna. Näst senast avslutade han 1.11,2 sista 800 och senast kom han tillbaka bra efter en galopp 900 kvar mot hästar som In Toto Sund och Target Kronos. Betydligt lättare motstånd nu och Counterfeightr är en outsider.

2 Bison Spiro var riktigt vass med barfotabalans och avgjorde på ett rejält sätt via 09,5 sista 800 från tredje utvändigt senast. Tuffare emot nu men en liknande prestation räcker mycket långt och spåret är bästa tänkbara.

Spetsstriden

1 Albatros D.K. kan öppna ganska bra och lär laddas. 3 Counterfeightr körs nog på säkerhet första biten. 5 Part Nan Angelen trivs med spår mitt bakom bilen och borde kunna köra sig till ledningen ifall vår tipsetta blir överflyglad.

Ranking

A: 1 B: 5,3,2,8,9 C: 6,10,12,11,7,1

 

Analys V86 – 2

Intressant lopp med två fyraåringar från USA som båda gör debut på svensk mark. Tipset ger vi till 5 Makethemark som gör årsdebut. Han var inte som bäst i fjolårets sista start men tog 13 segrar på 18 starter under året och var länge ansedd som kulletta. Det finns chans att han kan överta ledningen här och då är det bra chans, men med sin fina inställning tål han att gå även utvändigt ledaren. Årsdebuter är alltid luriga men Makethemark är en ganska lätt sort och Petri Salmela vill gärna se sin häst prestera direkt och har förberett honom med tre snabbjobb.

1 Valley Brodde såg jättefin ut i rygg på Policy of Truth senast. Roger Walmanns fyraåring är en rejäl Ready Cash-avkomma och med två lopp i kroppen tror vi att toppformen närmar sig. Han kan få svårt att hålla ledningen men har hygglig chans oavsett position i ett litet fält och man vet aldrig heller om Örjan kan plocka ur hästen något extra från start.

3 Destiny Am kördes snällt i andraspår senast men fick chansen över upploppet och höll farten starkt via 1.10,7 sista varvet. Han är nästan garanterad en fin resa från bra läge.

2 Han Herred har inte levt upp till vad han visade tidigt som treåring och den senaste insatsen var en besvikelse. Nu har han ett perfekt läge bakom bilen, är startsnabb, och får Björn Goop i vagnen för andra gången (vann första). En typisk outsider från ledningen.

4 Milligan's School är ett intressant nyförväv hos Stall Melander. Yankee Glide-sonen var sexa i Hambletonian i fjol. Av det vi har sett från loppen i USA så är han inte särskilt snabb från start utan har sin bästa bit till slut.

7 Reigning Moni gör debut från Daniel Redén och även om Donato Hanover-sonen har betydligt mindre pengar på sig än Milligan's School behöver han inte vara sämre. Från 16 augusti finns en intervju med Jimmy Takter där han berättar om Reigning Moni.

"He had issues with his knees last year — he needed surgery on them," Takter said. "He's a good colt. He has very good speed. He was interfered with in his Hambletonian elimination; otherwise he would have made the final."

Översättning: " Han hade problem med sina knän förra året och behövde operera dem. Han är en bra hingst. Han är väldigt snabb. Han blev störd i försöket till Hambletonian, annars hade han gått till final.", från http://www.standardbredcanada.ca/news/8-16-16/stakes-sweep-takter-gingras.html

Spetsstriden

2 Han Herred är nog snabbast första biten men frågan är vilken taktik Björn Goop väljer. 6 Mindyourvalue W.F. är riktigt snabb och har spetschans vid full laddning. 3 Destiny Am, 5 Makethemark och 7 Reigning Moni har alla chans i en andravåg. Fördel Makethemark.

Ranking

A: 5,1  B: 3,2,4,7,6  C: -

 

Analys V86 - 3

8 Cash Mearas har vunnit tre av fyra starter och är obesegrad felfri hos Svante Båth. Hon gick starkt efter galoppen i årsdebuten (1.13,8 sista varvet) och såg i det närmaste okörd ut från ledningen senast. Hon har alldeles för lite pengar på sig jämfört med sin kapacitet och trots ett trist läge är hon ett bra singelstreck.

2 Tahays Blue Amber är komplicerad men kan massor. Hon var rejäl vid två raka segrar i december och höll bra efter en tung resa näst senast. Senast blev det galopp ut på slutrundan i ett tufft gäng. Nu är det enbart ston emot och spåret blev bästa tänkbara. Felfri är hon med och gör upp om segern.

1 Nosy Face har gjort två starter för Johan Untersteiner och avslutade 1.12,5 sista 800 i skymundan. Hon är på väg uppåt i form och kan öppna betydligt bättre än senast.

3 Staro Happy Hour gick rejäla sista 1.11 sista 800 utvändigt utan rygg senast och avgjorde på ett snyggt sätt. Barfotabalansen var helt klart ett lyft och kan hon tävla med den balansen igen är hon att räkna med.

12 Spring Moon avslutade bra från fjärde utvändigt och hann dit på mållinjen i ett lopp som kördes i våldsamt tempo senast. Hon har toppform men spår 12 på Åby är som bekant inte enkelt.

Spetsstriden

5 Simb Senta är snabbast och borde spetsa initialt. 6 Miss Jägers kan också öppna men är bäst med en ryggresa. 8 Cash Mearas klev iväg bra från spår långt ut senast och med offensive Johnny Takter kan det bli tidig ledning trots spåret.

Ranking

A: 8 B: 2,1,3,9,4,12,7,5,6 C: 11,10

 

Analys V86-4:

Ett öppet garderingslopp där vi förordar 13 Ypäja Hereiam som jagar fjärde raka segern men det behövs inte mycket för att det ska bli förlust från tillägg över kort distans. Hästen avslutade förra året med sex segrar i följd och duger bra i klassen även i Sverige. Senaste segern togs trots tredjespår fram utvändigt ledaren 500 kvar och han gick undan till enkel seger.

7 Dino Dollar har galopperat 250 kvar två gånger i följd men duger bra om han kan nå ledningen. Han höll bra som tvåa utvändigt ledaren för tre starter sedan.

12 Comte du Pommeau är högkapabel, det visade han inte minst vid en V75-seger trots galopp på Axevalla 2015. Nu har han blivit diskvalificerad för galopp de fem senaste loppen och känslan är att han körs ganska snällt.

6 Going Grateful är startsnabb och kan inte räknas bort från spets eller rygg ledaren när Björn Goop sitter upp för första gången.

3 Avatar Accelerator har lopp i kroppen och ettan överst i raden. Skrällchans på läge och Örjan. Senast blev det galopp 200 kvar, utan chans i det läget men inte tom.

2 Linus M.J. avslutade 1.14,5 sista 1000 vid segern näst senast och var tvåa från ledningen bakom Tiger Williams senast.

5 Mach Number har fart för att duga men femtespår i volten känns inte bra. Han har galopperat från spåret tidigare och har gjort sju lopp i följd med bilstart.

Spetsstriden

2 Linus M.J. öppnar snabbt men frågan är om han tar emot 6 Going Grateful med Goop från springspår. 7 Dino Dollar har tagit ledningen vid tre tidigare starter med voltstart och kan överta i ett tidigt skede.

Ranking

A: 13,7,12 B: 6,3,2,5,1,10 C: 8,14,4,9,11

 

Analys V86 - 5

4 Nobel Amok gör högintressant debut för Robert Bergh. Femåringen övertygade vid senaste segern som togs från ledningen men var sedan sämre i fjolårets två sista starter. Han är snabb ut och har vunnit fyra av de sex gånger som han kört i ledningen. Hästen ser ut att ha potential att vandra en bit upp i klasserna och det skulle inte förvåna ifall Robert Bergh "filat" lite då det gäller balans och utrustning.

3 Takestwoforatango imponerade då han tog tre raka segrar i början av förra sommaren. Avslutade 09,5 sista 400 och vann på 12,9/2140 auto vid sin senaste seger och det är väldigt starka papper för den klass han befinner sig i. Conrad Lugauers hästar brukar inte behöva lopp i kroppen och han ska tas på allvar direkt.

2 Uncle Tupelo galopperade i spetsstrid in i första sväng senast. Två raka galopper är inte bra men han visade bra ork efter galoppen näst senast. Han är snabb ut och få loppet i rygg på ledaren.

1 New Moon Pellini har haft innerspår tre gånger och bara öppnat hyggligt en gång och då blev det rygg ledaren. Det blir det knappast här och distansen är även i kortaste laget för honom. Han spurtade godkänt senast men skorycket såg inte ut att ge någon jättestor effekt.

9 Sandsjöns Revenue spurtade bra senast och är inte ofarlig om det blir hårt tempo på loppet.

Spetsstriden

1 New Moon Pellini har inte visat tillräcklig snabbhet för att ta emot 2 Uncle Tupelo och 4 Nobel Amok. Två raka galopper för Uncle Tupelo gör att vi håller den sistnämnde som spetsfavorit.

Ranking

A: 4,3 B: 2,1,9,6,10 C: 8,12,11,7,5

 

Analys V86-6:

4 Thelma de Glatigne är en löpärlig häst på väg upp i klasserna och vi tror att hon leder hela vägen och tar fjärde raka seger. Hon tog spets men släppte mot bra hästar vid första segern i mars men vann lätt från spets efter 1.13 sista 800 näst senast. Senast öppnade hon snabbt från dåligt läge och fick visserligen ett bra lopp från andra utvändigt i tufft tempo men hon fick gå redan 800 kvar och visade rätt inställning när hon höll undan över upploppet. Nu tror vi alltså på spets hela vägen.

9 Tea Cake såg ut att ha avgjort in på upploppet senast men var utan svar mot segraren som visslade förbi efter en raketavslutning. "Tekakan" har inte vunnit sedan i augusti men tog fem segrar förra året och är ett garderingsbud trots bakspår.

6 Live for Greatness är svårbedömd efter uppehåll och debut över medeldistans. Roger Walmann brukar också inleda ganska försiktigt med sina hästar men Lennart Ågren köpte hästen för 350.000 dollar på aktion som ettåring och modern är helsyster med Hambletonian-vinnaren Muscle Massive.

Spetsstriden

4 Thelma de Glatigne öppnar snabbt och vi räknar med att hon tar spets. Jorma bör ha taktiken klar och får knappast svar av någon invändigt och 7 Digital Extreme kan nog släppa över medeldistans om han skulle ta sig förbi. 6 Live for Greatness är svårbedömd från start eftersom importer ofta öppnar sämre i Sverige när bilen inte går lika fort som på milebana.

Ranking

A: 4 B: 9,6,1,2,5,7,3,8 C: 10,11,12

 

Analys V86 – 7

Öppet stolopp där vi streckar många och hoppas på skräll. Vi tippar 3 Annabelle Dimanche som avgjorde på läckert vis från rygg ledaren senast och hon såg riktigt fin ut loppet igenom. Hon har hygglig chans att komma ner i rygg ledaren eller alternativt få ledningen här och det kan vara avgörande.

7 Ultimate Wine presterar lite ojämnt men det kan vara positivt att det årsdebut. Då bör hon vara full av löpglädje och vi har sett prov på riktigt hög kapacitet vid några tillfällen. Hon öppnar snabbt men det är risk för vingel med flera snabba innanför.

10 Countrygirl Ås såg fin ut i årsdebuten senast och brukar ha en stark avslutning. Blir det som det ser ut tuff körning framme i tät kan hon bli svår att stå emot.

2 Volontary Simplcty har varit igång länge och tränaren talade om nedåtform inför senast. Vi tyckte ändå att hon presterade bra i loppet och den här gången är det bara ston emot. Hon är snabb ut och har tagit merparten av sina segrar från ledningen.

1 Robinia Face är garanterad en fin resa och kan vara en outsider om det löser sig.

5 Tennis orkade inte hela vägen från ledningen senast men såg stark ut i sista sväng och vi tror att hon är bättre om kusken kör tufft hela vägen.

6 Christine Sixteen har skrällchans om det stämmer perfekt under vägen.

Spetsstriden

Många riktigt snabba och dagsform kommer att avgöra mycket. Hetast i första skedet är 2 Volontary Simplcty och 3 Annabelle Dimanche. Men även 4 Flirting Girl är snabb, hon körs dock nästan alltid i ryggar. 5 Tennis har bra statistik från ledningen och kusken vill nog gärna dit. 1 Robinia Face är snabb men vi tror att några av de utanför är för explosiva första stegen. Vad gör Untersteiner med 7 Ultimate Wine som också kan öppna vid laddning?

Ranking

A: 3,7 B: 10,2,1,5,6 C: 4,8,9,12,11

 

 

Analys V86 – 8

Fjolåret blev misslyckat för 5 Hillustrious men vi tror att han kan få en nytändning hos Reijo Liljendahl i år. Han var grym i Sprintermästaren för två år sedan då han stod emot Nuncio och Volstead fram till precis före mållinjen och har Reijo hittat nyckeln till problemen sexåringen har haft så är det knappast någon som plockar ner honom i det här gänget. Han är snabb ut, har ett perfekt utgångsläge, och sitter enkelt i ledningen. En bra segerchans.

7 Seedorf O.M.F. galopperade i striden på upploppet senast och gav King City tuff press under vägen. Han kommer säkert att vara bättre med lopp i kroppen och han har vid flera tillfällen visat att han är bra för klassen.

8 King City och 9 Indoor Voices kan båda avsluta väldigt fort över ett upplopp och är givna vid gardering. Den senare visade omkring 1.07,5 sista 400 i Stoeliten senast.

10 Alkalizer Am avslutade bra i årsdebuten och får Björn Goop i vagnen nu.

Spetsstriden

5 Hillustrios bör ganska enkelt hålla ut 6 Star Advisor Joli sida vid sida. Vi räknar också med att man vill köra Hillustrious i ledningen.

Ranking

A: 5 B: 7,8,6,9,10  C: 2,3,11,1,4,12

Systemförslag
V86-1: 1 Albatros D.K. (5-3)
V86-2: 1,5 (3-2)
V86-3: 8 Cash Mearas (2-1)
V86-4: 1,2,3,5,6,7,10,12,13 (8-14)
V86-5: 3,4 (2-1)
V86-6: 4,6,9 (1-2)
V86-7: 1,2,3,5,7,10 (6-4)
V86-8: 5,7,8,9,10 (2-3)

 1 x 2 x 1 x 9 x 2 x 3 x 6 x 5 = 3240 rader/810 kronor

On
Off

0 kommentarer

 • V86-tips onsdag 7 april

  Världsartisten Ecurie D. gör årsdebut denna V86-onsdga och är ett av våra två singelstreck i omgången.

  Tips Redaktionen, 2021-04-06 12:15

 • V86-tips till Åby/Solvalla 6 januari

  Åby och Solvalla delar på årets första V86-omgång och den ser ganska intressant ut rent spelmässigt. Vi spelar med en stark spik och har sedan två lite fräckare utgångshästar.

  Tips Redaktionen, 2021-01-05 11:06

 • V75-tips Jägersro 25 augusti

  Det körs en extra V75-omgång på Jägersro under tisdagskvällen då det är uttagningslopp till Svensk Travderby och Derbystoet. Samtliga sex uttagningslopp till derbyt finns inom V75-ramen och omgången ser favoritbetonad ut. Många av förhandsfavoriterna har dock dragit svåra utgångslägen och inte omöjligt att det kan bli någon lite överraskning. Don Fanucci Zet har dragit spår tolv men trots det lämnas ensam på kupongen och är omgångens enda spik.

  Tips Tommie Åkergren, 2020-08-24 11:33

 • V75-tips Jägersro tisdag 28 juli

  Det är topptävlingar på Jägersro på tisdagen och givetvis är Hugo Åbergs det stora russinet i kakan. Spikarna heter Önas Prince och Unoicsdue Gnafa'.

  Tips Redaktionen, 2020-07-27 20:20

 • GS75-tips till Solvalla 26 april

  Solvalla kör söndagens Grand Slam-omgång. Eftersom vi inte hade möjlighet att få med tipsen i tidningen så bjuder vi självklart på analys, ranking samt ett spelförslag här på hemsidan! Vi spelar med en stark spik samt två utgångshästar som vi har en bra känsla för.

  Tips Redaktionen, 2020-04-24 12:00

 • V86-tips till V86 15 april

  Eftersom veckans nummer av V75 Guiden når våra läsare först under torsdagen så bjuder vi självklart på tips till onsdagens V86-omgång. Vi spelar med två spikar och sedan kryddar vi systemet med två utgångar där den ena kan rensa skönt vid eventuell seger!

  Tips Redaktionen, 2020-04-14 12:00

 • V75-tips Dannero 11 april

  Dannero fick hoppa in som reservbana för Klosterskogen då Norge har tävlingsstopp. Det är årspremiär på Dannero och det bjuds på välfyllda lopp. Två bra spikar från bra lägen visar vägen mot sju rätt.

  Tips Stefan Berglund, 2020-04-09 13:30

 • V86-tips Åby/Solvalla 8 januari

  Åby och Solvalla står som värd för V86-spelet. Vi spelar med två spikar i en omgång som ser öppen ut. Nu har det ju varit toksvårt länge på V86 och det ligger för att det fortsätter på den vägen. Bästa spiken är Surf'n Turf i V86-2 och eftersom det gäller att få åtta rätt har vi inte råd med att gardera denne även om han är väldigt hårt streckad. Utgångsläget är perfekt och motståndet lämpligt. Borin T.N. (V86-3) är lite mera chansartad men vi tror på tidig ledning och i den positionen ska det vara en vettig chans. Fyraåringen trivs extra bra i front. Guldklockan för lärlingar går som avdelning fyra och här ser det öppet ut så vi streckar på rejält.

  Tips Lars Bostedt, 2020-01-07 13:30

 • V75-tips Axevalla 31 december

  En högintressant V75-omgång bjuds på nyårsafton där det är multijackpot där det beräknas ligga runt 60 miljoner i sjurättspotten. Omgången ser inte helt lättlöst men känslan är att man kan gå kort i några avdelning och vi spelar med endast en spik. 5 Hobby L'iton var mycket bra vid segern på V75 senast och vi tror bara han är starkast i V75-2

  Tips Redaktionen, 2019-12-30 13:30

 • V75-tips till Bergsåker 1 maj

  Bergsåker kör "Extra V75" på första maj. Vi ger förtroendet till Timo Nurmos och spikar såväl Hankypanky Rubyred i V75-1 som Magic Cash i V75-5. Båda har visat toppform och verkar besitta överkapacitet för den klass de befinner sig i. Omgångens kanske knepigaste lopp är V75-6, ett sprinterlopp, och där väljer vi att heltäcka. I kallblodsloppet, V75-5, blir det i första hand en spännande duell mellan startvoltens (fördel ston) Rus Can och årsdebuterande Granetta. Den förstnämnda visade knallform som tvåa bakom Månprinsen A.M. senast medan Granetta står perfekt inne på pengarna i årsdebuten.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-29 16:30

 • V86-tips 24 april

  Solvalla delar veckans V86-omgång med Jägersro där vi tycker oss ha tre starka spikar. Heavy Sound gör högintressant årsdebut i V86-4 och vi tror på toppchans direkt och spikar.

  Tips Redaktionen, 2019-04-24 08:00

 • GS 75 till Halmstad 22 april

  Halmstadtravet står för GS75 på annandag påsk. Huvudnumret är guvevis avdelning 6 där elitloppsvinnaren Ringostarr Treb gör comeback och årrsdebute men motstpånd saknas inte. Bäsa spiken är kanske Don't be Shy i avdelning 2, Peter Untersteiner låter uppåt på henne och läget är bra för startsnabb häst.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-22 10:45

 • V65-tips Umåker fredag 29 mars

  Global Well Bred och Krister Söderholm har varit en stark laguppställning. Duon har gjort två starter tillsammans som har resulterat i två segrar och vi tycker att det är bra chans att det fortsätter på den inslagna vägen och spikar hemmahästen som tränas av Sören Lennartson. Martin P Djuse gästar med intressanta hästar i Jockes Abbot och Höwings Vipower.

  Tips Redaktionen, 2019-03-27 16:00

 • V86-tips Jägersro/Solvalla 2 januari

  Det är jackpot på kvällens V86-omgång där det finns drygt sju miljoner extra i åttarättspotten. Vi spelar med tre spikar och gå ut hårt och spikar i de två första avdelningen. Dizzy River är stor favorit i den inledande avdelning och blir normalt svårslagen. Eelis (V86-2) och Real Masterpiece (V86-6) är våra två andra spikar som är lite mer av den fräckare varianten.

  Tips Ola Thimren, 2019-01-01 12:25

 • V75 Bjerke 9 september

  Bjerke kör en högklassig V75-omgång med Kriteriet och Derbyt för både varmblod och kallblod. Ulf Ohlsson ser ut att få en fin dag och kör en av våra spikar, Giveitgasandgo i V75-6.

  Tips Redaktionen, 2018-09-07 09:45

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Övriga svenska travsidor

22 kommentarer

Anders: https://maharajah.se är länken.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206