V64-tips till Bollnäs 20 april


V64-tips till Bollnäs 20 april

Bästa spiken

6 Elsztain (V64-3) galopperade bort sig in i den första kurvan senast och diskades. Gången före höll han starkt i dödens och visade 1.14,5 sista varvet. Med ensamt springspår borde han slippa utvändiga hästar den här gången och det ökar chansen till felfri avgång. Kan bara Kaj Widell ta honom felfri runt den första kurvan så bör det vara en bra vinstchans och jag väljer att spika.
– Han höll bra i debuten men slog sig lite på armbågarna och därför hade man ändrat i balansen senast. Det flöt inte så bra och Ludde sa att man ska återgå till den gamla balansen nu. Det känns som en häst med bra kapacitet och ett ensamt springspår passar bra. Senast tog han i för mycket när det kom häst utvändigt. Sköter han sig borde han vara med i striden, säger Kaj Widell.

V64-tips till Bollnäs 20 april

Låsen

Ett fyraåringslopp som ser småöppet ut om nu inte 1 Autobahn (V64-5) levererar direkt i årsdebuten. Han har bytt tränare sedan senaste starten och debuterar nu för Peter G. Norman. Det låter uppåt i träningsrapporterna och ställer inte läget till det är det ett givet segerbud. Autobahn visade gott kunnande hos sin förre tränare Ulf Stenströmer.
– Jag har haft honom ganska länge och han har fått en rejäl vinterträning. Siktet är inställt emot sommaren och hösten och det är därför han kommer ut lite sent. Jag har kört honom tre gånger på rundbanan och i de två första var han väldigt trög men i det senaste rundbanejobbet var det rätt tryck i honom, jag körde 1.21/2100 meter i långvagn och det är en bra notering här hemma. Det känns som en rejäl häst och det ska bli spännande att se hur han går i lopp. Han går barfota bak, med öppet huvudlag och vanlig vagn, säger Peter G Norman.
6 Dontstopbelievin har testat i V75 två senaste starterna. Han hakade på godkänt efter invändigt lopp som fyra näst senast men var inte till sin fördel senast. Efter det har fyraåringen varit ifrån drygt en och en halv månad och tränaren ligger lite halvlågt inför den här starten. Men man ska testa med ny balans vilket låter intressant, barfota fram och även ändrad balans i skoningen bak. Slår detta experiment väl ut blir Dontstopbelievin att räkna med. Jag väljer att dubbla systemet och stannar vid två streck men det finns flera som kan blanda sig i det hela.
– Jag har inte fått till honom riktigt och vi ska prova nu om han fungerar i aktionen. Jag fick hjälpa honom i mål senast och efter det har vi letat efter fel men inte hittat något. Han känns okej i träningen men inte helt hundra. Nu testar jag barfota fram och med ny balans bak så får vi se hur det fungerar, säger Leif Witasp.

Ett stolopp över kort distans avslutar. Två hästar sticker ut lite och jag provar att ”gå kort”. Tipset till 2 Tricia (V64-6) som det var ”drag” på inför V75-starten senast. Det blev galopp varvet kvar när man satt i sjätte invändigt och från sidan såg det ut som en plötslig och oväntad galopp. Gången före fick hon inte fritt och hade gott om krafter sparade över upploppet. Andraspår bakom bilen passar fiint och här kan Kim Moberg sätta sig tillrätta i andraspår för att sedan ta ett initiativ i lämpligt läge. Tricia går snarast ner lite i klass och ska ha en vettig chans.
9 Carisma Mearas är också bra men var inte som bäst senast. Har en fin avslutning när hon får rätt lopp och det kan hon få från spår nio.

Fullständig rank samt fler fler analyser och intervjuer finns i veckans nummer av V75 Guiden.

Systemet

V64-1: 1,2,3,8,10 (7-4)
V64-2: 2,4,5,8,9,12 (6-7)
V64-3: 6 Elsztain (9-1)
V64-4: 2,3,6,7,9 (1-5)
V64-5: 1,6 (5-3)
V64-6: 2,9 (4-11)

600 rader/kronor