V75-tips Bergsåker måndag 1 maj

 

Analys V75–1

Ett treåringslopp med endast nio startande men ändå med flera fina hästar i fältet. 2 Last Robin Hood, med From Above som pappa, har börjat karriären på lovande sätt. Han är snabb ut om Claes Sjöström laddar men Claes har ofta kört snällt för att bygga upp honom. Nu har hästen fått ett lopp i kroppen efter cirka en och en halv månads uppehåll. Han såg helt obrukad ut via 13/800 efter en invändig smygare senast och den här gången kan det vara läge att spänna bågen lite mera. Det saknas inte motstånd men han har mötte betydligt tuffare hästar tidigare och vår känsla är att Last Robin Hood är längst kommen i nuläget. Det ser ut som en vettig vinstchans och i en öppen omgång väljer vi att spika.
Han verkar helt klart vara under utveckling och har gått bra varje gång. Senast var det lite långt mellan starterna så jag gick ner invändigt och sedan blev det inget lopp. Nu ser det lite mera spännande ut och jag ångrade när jag släppte till Mika Forss näst senast, det blev lite speeduppgörelse då och han hann inte med riktigt till slut. Han kan öppna snabbt men får bestämma lite själv från start som tidigare. Det blir åter skor runt om och helstängt huvudlag, säger Claes Sjöström.
7 Son of God är en mäktig individ och han är obesegrad i två raka segrar. Han är grov i modellen och ser fortfarande lite valpig ut men visar fin inställning och avgjorde på bra sätt via i underkant av 1.13 sista varvet senast. Här är spåret lite långt ut bakom vingen och det är även första gången bakom startbilen vilket är lite svårbedömt. Går säkert fram med loppen och är en het utmanare till vår spik.
 1 Eurythmic Sisu har tänt till på barfotabalans och vann smått överlägset i enklare sällskap näsat senast. Öppnar snabbt och får en fin resa på innerspår.
4 Empire Garbo tappade travet i slutkurvan senast och får ses som lite svårbedömd. Frontade i en snabb öppning då och har bra spetschans om han laddas. Kan duga om han får bestämma lite.
5 Drizzle C.C. är ett bra sto som mäter sina krafter med hingstarna. Hon har tjänat mest med pengar i loppet och ska inte underskattas. Senast var det gott om krafter kvar i mål och hon har visat gott kunnande vid flera tillfällen.

Spetsstriden
Flera snabba men om 4 Empire Garbo öppnar som senast och trycks av har han en bra spetschans. 1 Eurythmic Sisu klev iväg snabbt från åttondespår bakom bilen näst senast men smyger troligen. 2 Last Robin Hood är också snabb och testar kanske för att överta?

Ranking
A
: 2 B: 7,1,4,5 C: 9,3,8,6

 

Analys V75–2

Ett försök till Diamantstoet med femton hästar och spårtrappa och finalen går under elitloppshelgen. Loppet är jämnt och det ser mycket öppet ut. Vi streckar sex ekipage och ger tipset till 6 Tanya Gel som fastnade med gott om krafter kvar i det V75-lopp som vanns av Like a Star på Färjestad. Gången före det avancerade hon från fjärde utvändigt till ledningen mitt i loppet och vann sedan lätt. Hon står bra inne i klassen och öppnar snabbt. Erik Adielsson förstärker kraftigt i sulkyn och Tanya Gel ska ses med bra chans.
11 Joy de Castella visade rätt så hög kapacitet vid flera tillfällen under fjolåret men tappade formen på höstkanten. I årsdebuten visade hon 13,4 sista varvet med 12,4/800 från tredje utvändigt och bet i bra över upploppet även om hon bröt lite. Hon fick nöja sig med andraplatsen då men det var inte långt borta att hon hann dit. Loppet har säkert fört fram formen en del och hon kan runda rubbet, stall Westholm är i fint slag.
Hon gjorde en fin årsdebut även om hon bröt ner lite på upploppet. Jag siktar på att smyga med och köra upplopp, bryter hon inte ner så kan hon vara i striden. Det är bra kapacitet i henne och eventuellt går hon barfota runt om samt med jänkarvagn, säger Jörgen Westholm.
10 Happy Hayley har sju segrar på femton starter och har inte stått över 2 gånger i odds i någon av fem senaste starterna. Claes Sjöström har fyra segrar på sex starter och han körde henne i årsdebuten där hon lekande lätt vann från ledningen. Reser ganska långt ifrån Boden och har ett chansartat läge i tuffare sällskap men ska inte underskattas.
Jag har kört henne flera gånger och hon har bra inställning. Det är svårt att säga var gränsen går för henne, hur bra hon är, för hon gör bara det som hon behöver och hon ser inte så märkvärdig ut och känns inte så märkvärdig heller. Det var sparade krafter vid vinsten senast. Hon är knepig i starten, när bilen släpper, men kanske blir det bättre med bakspår, säger Claes Sjöström.
5 Julia Sånna vann på mycket bra sätt senast. Inledde i tredjespår fram utvändigt ledaren 1450 kvar och avgjorde sedan på styrka, väl understödd av Björn Goop. Lopp i kroppen nu men även tuffare emot.
4 Parkes är snabb ut och förstärks i sulkyn med Ulf Ohlsson, inte borta.
3 Joan Chip G.L. är bra igång och öppnar snabbt.
2 Hallelujah Zon visade 13,5/1000 senast och har två lopp i kroppen samt ett bra läge.
9 Amazing la Marc har fått en liten träningsperiod efter senaste starten och jag tycker att hon känns bra för dagen. Visst är hon hygglig ut och gynnas av öppet spår men det kunde ha varit ett sämre läge också. Vi får se vad hon kan uträtta härifrån. Det blir helstängt och rycktussar igen, säger Lars Wikström.

Spetsstriden
3 Joan Chip G.L. är mycket snabb men körs nog inte i ledningen. 1 Repeat Amore är kvick men brukar också smygas. 4 Parkes kan öppna snabbt och förstärks kraftigt med Ulf Ohlsson i sulkyn nu. 6 Tanya Gel är snabb och får Erik Adielsson i vagnen nu vilket är ett stort plus. Tanya Gel i spets?

Ranking
A
: 6,11,10,5 B: 4,3,2,7,9,1,14 C: 8,15,12,13

 

Analys V75–3

Det är ingen högre klass på det här loppet men 9 Sete kan mycket i ljusa stunder. Han visade stor fart efter galopp som tvåa efter Grant Boko i ett lopp i augusti ifjol. Senast avgjorde han säkert efter en perfekt lucka 350 kvar och med två lopp i kroppen så borde han bli allt rappare. Kan fälla rubbet trots bakspår och vi väljer att spela med Sete som ”utgångshäst” på vårt system. Bakom honom plockar vi med sex hästar.
– Jag tycker att han borde ha varit bättre senast men han har tagit loppet bra och det är fin kapacitet i honom. Får vi ett bra lopp så kan vi vara med i segerstriden, säger Jörgen Westholm.
5 Joker Tooma vann på bra sätt i spets i ett taktikbetonat senast och såg allmänt alert ut. Chansen ökar om Ulf Eriksson kan komma till spets men det är ett tidigt bud oavsett.
4 Ural hade en bra period i början av sommaren ifjol men tappade sedan stilen. Öppnar mycket snabbt och men har varit borta ända sedan i september. Kan räcka en bit om formen sitter där direkt i årsdebuten.
2 Ready Lane kan en hel del men var inte till sin fördel senast när han bröt ner och galopperade efter 300. Efter det såg han rullig ut och det blev en ny galopp i ingången till slutkurvan. Lite svårbedömd nu.
6 Västerbo High Five är i fin form och vann säkert från spets senast. Det blir svårare att komma till täten nu vilket gör det hela mera chansartat.
7 Dahlia Sisu visar bra styrka och bet i fint ända in i mål senast även om hon åkte dit på linjen.
12 Tripel Crown står svårt till men visade positiva takter som tvåa på barfotabalans senast. Avslutade bra över upploppet då och kan vara ett skrällbud om det blir överpace.

Spetsstriden
4 Ural
, 5 Joker Tooma och 6 Västerbo High Five är riktigt snabba. Den förstnämnde är mycket snabb och får ses som spetsfavorit men frågan är hur upplägget blir i årsdebuten.

Ranking
A
: 9 B: 5,4,2,6,7,12,8 C: 10,11,1,3

 

Analys V75-4

Ett öppet kallblodslopp där vi har mest känsla för Öystein Tjomslands nyförvärv 2 Spydo Ö.K. Femåringen var snäppet under de bästa i den norska fyraåringskullen ifjol men gjorde det oftast rätt innan han tappade formen runt årsskiftet. Nu är han sedan tre månader tillbaka i Tjomslands träning och stallet låter nöjd med hur han skött träningen där 1.28/2100 är det snabbaste han gått. Femåringen kan öppna hyggligt utan att vara någon blixt men har visat att han tål att göra jobbet utanpå ledaren om så krävs. Första gången med körspö kan vara ett plus och eftersom han står helt perfekt inne i loppet kan det vara så Tjomsland siktat på det här loppet ett tag. Han gick 25,6/2640 auto som i norska derbyt i höstas där han hängde med fullt godkänt efter en invändig resa och har i övrigt flera 27-tider på lång distans.
Han köptes till stallet för ungefär tre månader sedan och står fortfarande i Norge men kommer hit under veckan. Jag har därför inte full koll på honom men vet att han jobbat 1.28/2100 på bra sätt och att Öystein varit nöjd med honom. Det ska vara en fördel med pisk och han kommer att gå med skor runt om. Det är väl knappast toppform men jag tror nog att han kommer att göra ett bra lopp direkt och han har ju visat bra resurser som unghäst. Jag tror mest på honom av stallets två hästar, säger Jimmy Jonsson.
14 Fender avgjorde knappt från fjärde utvändigt i årsdebuten via 24 sista 400. En bra häst i grunden som säkert går framåt med loppet men det gäller nog att han hittar ner i slagläge från sitt springspår på tillägg.
13 Myllkärrs Sune är vacker som en tavla men har kanske lite svårt att vinna. Galopperade på sista långsidan senast men kom tillbaka strålande via 20,5/500. Given på målfotot om han sköter sig.
10 Guli Glöd trivs bra tillsammans med Torbjörn Jansson och på tre starter har det blivit två segrar och ett andrapris.
11 Faste Viking är snabb och fullföljde starkt som fyra i V75-loppet på Färjestad senast där klockan visade runt 22 sista 800. Kanske inget riktigt distansplus nu men med en smygresa kan han räcka långt.
Han gick en bra avslutning senast i skiten på Färjestad och visade form. Allt har varit väl med honom efteråt och han håller nog formen. Däremot är väl 2640 ingen önskedistans och han är nog bäst på kort. Det är dock en väldigt snabb häst som om han får ett rygglopp kan avsluta vasst. Men jag tror nog att Spydo Ö.K. har bäst chans av stallets två hästar. Han går barfota igen, säger Jimmy Jonsson.
Vi nöjer oss med dessa fem hästar på systemet men garderar man vidare är 15 Grandina aktuell. Hon är en mycket spurtstark dam som avslutade fjolåret med att vinna på 23,7/2160. Nu är det årsdebut och Jimmy Jonsson har förstås full koll på pappa Alfs häst som han också är förstekusk på.
Hon är fortfarande lite tung i kroppen efter vinterträning och även om hon gick 27,5/2100 i senaste jobbet så kändes det att det nog fattas lite och jag tror att hon behöver några lopp för att hitta toppformen. Det finns dock inte så många lopp för henne så hon får börja här då det är hemmaplan. Jag kommer att köra ett snällt lopp och väljer att ligga lite lågt så här i årsdebuten.

Spetsstriden:
1 Hibokongen
är snabb ut och given spetsfavorit initialt. Han körs nog där om han inte får en fråga av någon av de bättre i loppet och det är väl i så fall 2 Spydo Ö.K. som kan bli aktuell.

Ranking:
A:
2-14-13-10-11 B: 15-1-9-7-8 C: 4-5-6-12-13

 

Analys V75-5

Ett lopp öppet för hästar upp till två miljoner kronor och som inte är helt lättlöst. Tipset till V75-bekantingen 4 Mind Your Face trots att han varit ifrån tävlingsbanan i 13 månader p.g.a. skada. Tränare Lars Friberg verkar dock ha tränat på bra de senaste månaderna och han låter nöjd med sin åttaåring. Mind Your Face är rätt snabb ut och vi tror i alla fall inte att någon tar sig förbi honom från utsidan. Det bör också vara hygglig chans att han kan komma förbi de invändiga och från ledningen brukar han kriga bra. Klart att det kan fattas lite i honom men han har ju i alla fall gått 12,5/1640 auto i provlopp och han får tipset i ett svårt lopp.
Han fick en stressfraktur på kotsenbenet och blev väldigt halt. Nu har han tränat på kontinuerligt sedan i slutet av november och förstås även gått en hel del tempojobb på sistone. För en dryg månad sedan vann han ett provlopp på 12,4/1640 auto. I kvalet körde jag strax över 13 sista varvet med honom och han kändes fin. Jag hade ju inte åkt till Sundsvall om jag inte varit nöjd med honom men man måste förstås ha med sig att han inte startat på 13 månader. Han har gått bra efter några månaders uppehåll tidigare men nu är det som sagt 13 månader och vi får väl se om det ger utslag sista 100. Läget är bra och han är ganska snabb ut men ingen raket som man bara kan räkna med tar ledningen. Men Jorma får prova från start. Når de ledningen så körs han där för han brukar bita ifrån sig bra där. Han kommer med tanke på skadan att gå med skor bak och tåskor fram. Barfota bak är optimalt men han har gått bra med skor också. Klart att jag hoppas en del på honom men det är som sagt ett väldigt långt uppehåll, säger Lars Friberg.
9 Seedorf O.M.F. har fått tuffa upplägg i årets två starter och inte riktigt orkat. Han bör bli vassare för varje lopp och även om han nog är allra bäst i ledningen så måste han räknas tidigt. Hans startryggar är dock bara mediumsnabba.
11 Origo Tilly går bra varje gång och senast travade han 09,5 sista 700 från kön. Trist läge på nytt en men med klaff och tempo spurtar han ner de flesta.
Vi chansar lite och nöjer oss med dessa tre på systemet men klandrar ingen som garderar vidare. 6 Bostonz Credit har nu fått några lopp i kroppen och formen bör vara i stigande. 5 Order by Keeper vann ett ganska billigt lopp från ledningen senast där han fick öppna 16,5 första varvet. Han kan en del men radar inte precis upp segrarna.
1 Global Revenge är mycket bra i grunden och har mött topphästar i sin kull men var svag i debuten mot enklare hästar senast och behöver nog fler lopp i kroppen.
– Senast så fanns det många faktorer till den sämre insatsen. Vi var själva väldigt besvikna direkt efteråt. Men han har varit borta ett år, är stor och tung och hade en svår skada. Han hade helt enkelt behövt några tempojobb inför debuten då han hade gått 1.19 som snabbast. Samt att han startade i perioden då vi gjorde ett foderbyte och alla hästar var sämre under en period. Han kommer behöva minst två-tre lopp till innan formen sitter där och jag körde ett banjobb med honom i tisdags på 27/2600 och han var fortfarande lite tung. Han är fräsch och fin annars och läget är helt perfekt då han är snabb ut men det viktigaste är att han funkar nu och går in i mål och vi ligger lågt gällande chansen. Vi hade ett open eye-huvudlag senast men nu blir det nog vanligt helstängt, säger Ola Frisell. 
8 Sorbet är också grundkapabel men gör sin första start på 15 månader och från bricka åtta räknar vi med ett försiktigt upplägg från Redéns sida och rankar därför ner hästen en bit.

Spetsstriden:
Lite svårbedömt. 1 Global Revenge har lagt iväg bra någon gång men han var väldigtt svag i årdebuten och det är tveksamt om man vill ge sig in i någon spetsduell. 4 Mind Your Face kan öppna rätt bra från spår mitt i banan och kan nog bli dryg att ta sg förbi för de utvändiga. Av dessa är det väl främst 5 Order by Keeper som provar. Vi håller dock Mind Your Face som spetsfavorit.

Ranking:
A: 4-9-11 B: 6-5-2-1-8 C: 3-12-7-10

Analys V75-6

Ett inte helt enkelt stayerlopp men vi väljer en lite fräckare lösning och nöjer oss med en duo. Tipset till 7 Radjah d’Inverne var överraskande bra när han skrällvann Klass II-finalen näst senast. Han fick därmed på sig lite snabba pengar och Oskar J Andersson valde att köra snällt i tredje inner senast. Hästen fick aldrig se dagens ljus och hade en hel del sparat över linjen. Lång distans är absolut ingen nackdel och vi ger tipsettan till fältets formstarkaste häst.
– 6 Radjah d’Inverne börjar orka med sig nu och har fin form. Med rätt lopp så kan han vara med i striden igen. Det blir inga ändringar, säger Jörgen Westholm.
Vi dubblar med 4 Pikachu Face som tog två raka segrar i höstas innan man sedan spände bågen och provade honom inom rikstoton där det blev en tredjeplats som bästa resultat på tre starter. Nu har han årsdebuten avklarad där han kördes fram utvändigt ledaren och höll bra till tredjeplatsen. Kan Torbjörn Jansson hitta till spets så ökar chanserna för den här reslige femåringen.

Streckar man vidare så känns 6 Mellby Drake hetast. Han var hårt betrodd i sina V75-starter i slutet av 2016 men fick ingen riktig utdelning. Nu har han ett lopp i kroppen och borde räcka långt direkt.
12 Above All Ås har inte startat sedan oktober ifjol men avslutade året med att vinna två raka segrar över aktuell distans. Tränare Wikström låter nöjd med vad hästar visar i träning men att det kan behövas lopp i kroppen innan formen riktigt infinner sig.
– 12 Above All Ås fick strykas inför en tilltänkt start i november. Men jag har kunnat träna på i vinter som jag har velat. Han har som snabbast gått in till banan och gått 1.18/2600 och vi måste börja någonstans. Han var tidigare lite trög i sin årsdebut men jag tycker han är bättre i ordning nu. Han har höjt sig flera snäpp under fjolåret och vann tre V86-lopp. Jag blir ändå lite förvånad om han vinner direkt, men det är inte helt omöjligt. Det blir som senast, helstängt, jänkarvagn och skor runt om, säger Lars Wikström.
13 Fred Cobra gjorde bort sig senast men svarade sedan för en klart godkänd upphämtning via 14,4 sista 2200. Nu ska Erik Adielsson köra för första gången vilket känns klart intressant.
10 ImportedfrmDetriot kände väldigt fin i onsdagens lugna jobb. Han ska även gå intervaller under lördagen. Han är spänstig, pigg och glad för dagen, finare i såväl päls som kropp. Även han har haft en dipp med formen på grund av foderbyte men nu ska han vara bra igen. Som spelare måste man ha i åtanken att hästen är svår från start i alla startmetoder och senast hade han spår fem och när Ulf Ohlsson fick ta lite i honom då volten var sen så klarade han inte det. Nu är det inga hästar på utsidan och han har ett vettigt spår. Kliver han bara iväg så ska det vara en hygglig chans faktiskt för distansen är en klar fördel. Vi ändrar inget i balans eller utrustning, säger Ola Frisell. 

Spetsstriden
Både 1 High Roller och 2 Doctor Doxey Zenz är rätt snabba men den senare lär vara mer angelägen. Sedan är frågan om han vill svara när Torbjörn Jansson provar med 4 Pikachu Face som vi tycker borde ha goda möjligheter att släppas till spets.

Ranking:
A: 7-4 B: 6-12-13-10-8-15-9-2-14 C: 11-5-3-1

 

Analys V75-7

Ett sprinterlopp avslutar. 1 Önas Igor har gått bra i V75 hela hösten och vintern men senast felade han som slagen i ledningen. Orsaken stavades halsinfektion och nu har gått några provlopp och känns enligt tränaren fin igen. Det är knappast någon som luggar honom på ledningen och över perfekta 1640 meter är han hästen som sedan ska slås.
Han hade hög puls efter loppet senast och det visade sig att han hade en halsinfektion. Han fick vila ett par veckor men har nu gått ett par provlopp och känts fin. Det har varit i 20-tempo med fri fart sista 500 och han har avslutat runt 1.12 sista 500. Han är ju snabb ut, läget är perfekt och tanken är förstås att han ska köras i spets. Det är alltid lite svårt att veta hur formen är efter en infektion men visst har jag förhoppningar om att han ska leda väldigt länge. Skor på som vanligt men lite lättare än tidigare. I övrigt blir det inga ändringar utan jänkarvagn och open eye-huvudlag, säger Stefan Björkvall.
5 Blue Star Champion kan massor i ljusa stunder och står perfekt inne i det här loppet. Han vann V75-lopp för tre starter sedan efter en vass avslutning från invändigt läge och i finalen senast fick han inte chansen och gick i mål med krafter kvar. Han är snabb ut men lurar normalt inte tipsettan på ledningen.
Nämnda duo får bilda en dubbelutgång men bakom dessa fyller vi på med fem ytterligare hästar.
3 Sambucus P.R. är ofta underskattad men kan mycket då han får det att stämma. Han är också fint inmatchad till det här loppet och bör kunna få en fin resa från det här läget.
7 Ebony Boko är en bra sprinter som dessutom är väldigt snabb bakom bilen vid laddning. Det kan dock bli en övermäktig uppgift att ta sig förbi Önas Igor från sjundespår men lyckas det är han högintressant.
7 Ebony Boko har fin form men står långt ut på vingen. Han kommer att laddas hårt men vi får se var vi hamnar. Han går barfota runt om, säger Jörgen Westholm.
10 New Steel svarade för en toppfin årsdebut på 11,9/1640 auto. Han missgynnas dock av läget eftersom fem av hans sex segrar i karriären är tagna från ledningen. Bakifrån brukar han inte vara lika vass.
Han har fått ett tråkigt spår men gjorde en jättefin årsdebut där han kändes fräsch och fin och löpvillig. Han kommer mera och mera men det är en frontrunner som har gjort tre riktigt bra lopp för mig, alla över kort distans och i spets med full rulle. Han är bäst i ledningen men distansen är den rätta och det blir inga ändringar, säger Claes Sjöström.
4 Antonio Tabac har toppform och gick 10,5 sista 800 på innerspår i V75 senast. 6 Voulez Vous kan mycket då han sköter sig. Han galopperade från start senast men visade sedan 13,7/1900 med en bra avslutning.
8 Global Rebel gjorde ett av sina bättre lopp för oss senast. Det var en rejäl sista runda och han tog hela vägen in på Mellby Dealer och Ohlsson var väldigt nöjd med hästen. Spår åtta är ju en mardröm över distansen nu när det är snabba banor. Men han känns jättefin annars. Inga ändringar, säger Ola Frisell.

Spetsstriden:
Två hästar är normalt sett klart snabbare än de övriga och det är 1 Önas Igor och 7 Ebony Boko. I kraft av läget tycker vi att det är klar fördel Önas Igor. Av övriga kan även 5 Blue Star Champion öppna snabbt om han laddas.

Ranking:
A: 1-5 B: 3-7-6-10-4-8 C: 2-9-12-11

 

Systemet

Kupong ett
V75-1. 2 Last Robin Hood
(7-1)
V75-2. 3,4,5,6,10,11 (2-7)
V75-3. 9 Sete (5-4)
V75-4. 2,10,11,13,14 (15-1)
V75-5. 4,9,11 (6-5)
V75-6. 4,7 (6-12)
V75-7. 1,3,4,5,6,7,10 (8-2)
1.260 rader/630 kr


Kupong två
V75-1. 2 Last Robin Hood
(7-1)
V75-2. 3,4,5,6,10,11 (2-7)
V75-3. 2,4,5,6,7,12 (8-10)
V75-4. 2,10,11,13,14 (15-1)
V75-5. 4,9,11 (6-5)
V75-6. 4,7 (6-12)
V75-7. 1,5 (3-7)
2.160 rader/1.080 kr, totalt 1.710 kr