V86-tips Jägersro/Solvalla 3 maj

Analys – V86-1
2 Sahara One
öppnade snabbt till ledningen senast och hade inga problem att svara ut snabbe Rite on Win första biten. Han vann säkert utan att vara helt tom i mål men nu är det tuffare hästar emot. Vi håller honom som spetsfavorit och därmed får han också tipset.

5 Tripolini V.P. hade andra utvändigt i årsdebuten men kördes fram utvändigt om ledande Slide So Easy varvet kvar. Han kom ner i rygg ledaren genom sista kurvan men var chanslös att följa. Senast fick han gå utvändigt ledaren i 10-tempo och tröttnade över upploppet. Nu är han ett givet bud mot passande motstånd.

3 Rapide du Pommeau missgynnas av lågt tempo utvändigt ledaren senast men avslutade 09,5 sista 800. Han har tagit tre av de fyra senaste segrarna över lång distans men duger långt om det blir tufft tempo och han slipper att göra jobbet utvändigt ledaren.

4 Emmett Brown galopperade från ett knepigt femtespår i voltstart senast. Han har kapacitet men är inte att lita på och kan tappa travet och galoppera till slut. 

6 Star Advisor Joli trivs bäst från ledningen och vi tror inte att han når dit. Han har inte vunnit bakifrån de senaste åren och vinner knappast utvändigt ledaren.

Spetsstriden
1 Onceforall Face har tidigare visat att han kan öppna bra från innerspår men vi räknar med tidig ledning för 2 Sahara One. 5 Tripolini V.P. tar knappast ledningen av egen kraft men kan hålla ut 6 Star Advisor Joli när de startar sida vid sida.

Ranking
A:
2,5 B 3,4,6 C: 1

Analys V86 – 2
Ett sprinterlopp och här kan det nog gå undan från början. Det ser ganska öppet ut om nu inte 5 Dice Man lever upp till det han visade vid segrarna i USA förra året. Han gick visserligen inga märkvärdiga tider efter amerikanska mått mätt men såg väldigt fin ut i två raka i helt obesvärad stil med rubbet sparat innan flytten från Åke Svanstedt till Stefan Melander. I debuten i Sverige blev det galopp efter ett halvvarv när han backats ner i rygg på ledaren. Det känns som ett olycksfall i arbetet och nu sitter Björn Goop upp i vagnen. Möter ett ganska beskedligt sällskap och bör ha en vettig vinstchans.

2 Urban Kronos vann på bra sätt i ett överpacat lopp näst senast och visade 12,5/800 från femte utvändigt då till lätt vinst utan att pressas. Har ett perfekt läge här. Bröt ner lite på upploppet i årsdebuten vilket inte är något plus men loppet har säkert gjort gott för formen.

12 Uno Piccolino är bra för klassen och såg finfin ut efter sen lucka på bra tid senast. Det var sparade krafter i linorna och eftersom luckan kom sent fanns ingen chans till annat än tredjeplatsen. Trist läge här men med lite tempo på loppet rundar han de flesta. Synintrycket var som nämnts mycket gott senast och känslan är att Uno Piccolino är på väg in i en fin utvecklingsfas.

3 Pablo Andover är snabb ut och effektiv i ledningen. Kort distans passar och får han bestämma lite i front kan det räcka långt.

1 B.Dollar har ett fint smygläge och visade prima form senast, inte helt borta trots tuffare emot nu.

4 Etosha Boko är mycket snabb men har visat tveksam moral. Frågan är om Ulf Ohlsson kan motivera honom bättre?

Spetsstriden
Flera riktigt snabba. 3 Pablo Andover och 4 Etosha Boko gör nog upp i det första läget. Etosha är nog allra snabbast men det blir inte lätt att komma förbi Pablo Andover ”sida vid sida” och Bengt L Axelsson brukar vara resolut i sina styrningar. Etosha har dessutom visat tveksam moral och smygs kanske av den anledningen? 5 Dice Man öppnar rätt bra men har inte tryckts i någon av de tre senaste staterna. Men när det lagt sig testar kanske Björn Goop med för att överta? Även 6 Global Resistance är snabb. Pablo Andover eller Dice Man i front?

Ranking
A
: 5 B: 2,12,3,1,4,6,11 C: 7,8,10

Analys – V86-3
6 Elegant Ås
höll bra från ledningen senast men kunde inte stå emot Grainfield Ace som vann via open stretch. Näst senast var han fyra bakom Malkin i ett tufft lopp i Extra V75. Han har några startsnabba invändigt men har bra chans om han når ledningen.

12 Windson Yankee har varit ojämn tidigare i karriären men har hittat stilen i år och vi hade trott mycket på honom från ett vettigt läge. Han besegrade M.T.King of Cash i mars och var sedan nära att plocka ner ledande Sadik America. Senast vann han lätt efter tidig ledning men nu är han bortlottad.

1 Takestwoforatango återkom efter uppehåll senast och utmanade ledande Elegant Ås från andra utvändigt. Nu med lopp i kroppen men han kan bli över från innerspåret. 

9 Stronghold drog undan i ledningen vid segern senast men missgynnad nu av bakspår. Han har dock rygg på startsnabbe Jeter och kan hamna ganska bra till.

4 Fordaluvachocolate vinner sällan och bjuder inte till ordentligt men räknas över kort distans. Han var först i mål i årsdebuten men blev nedflyttad som tvåa efter att ha brutit ut något i ledningen.

7 Rossini Diamant har vunnit alla tio starter i år men är svårbedömd i sin debut i Sverige. Han vann från ledningen i försök och final senast men är inte nog explosiv för att spets från sjundespåret. Alltid farligt att räkna bort segerhästar men vi tror mindre på honom.

8 Defy Anything gör debut i Flemming Jensens regi. Han är startsnabb och har visat kapacitet för att duga men läget avskräcker.

Spetsstriden
1 Takestwoforatango kan inte svara 2 Jeter som är spetsfavorit om Jeppe Juel vill köra honom i spets i årsdebuten. 5 Speedy Tiger och 6 Elegant Ås är snabba och vi tror att Elegant Ås har chans att överta. 7 Rossini Diamant och 8 Defy Anything laddas med hjälp av vinklad vinge?

Ranking
A:
6,12 B 1,9,4,7,8,2,3,5,10,11

Analys V86 – 4
7 Pontiac S.W. visade upp verkliga fartresurser vid vinsten senast när han svepte fältet i 08-tempo för att vinna avstannande på 11 sista 700 med 1.13 sista varvet. Det var ett starkt formbesked men visade även på högre kapacitet än man kanske kunnat ana tidigare. Helt klart en treråing under rask utveckling och han bör ha en vettig vinstchans. Sjundespåret är förstås inte bra men i ett tiohästarsfält kan det lösa sig bra ändå. Avslutar han som senast får de övriga bita i om de ska kunna hålla emot.

9 Lass Revenue besegrade Pontiac S.W. I näst senaste starten. Anförde i spets då och drog undan i en snabb avslutning till ohotad seger. Missgynnas av bakspåret men är bra och följde med lätt i rygg på Global Un Poco senast, det såg ut att finnas gott om krafter kvar. Ett givet motbud till vår etta.

8 P.S.Confess följde med bra bakom Exquisite Sisu som tvåa senast och komer ifråga om man streckar på mera. Startspåret är dock ingen höjdare och det kan lätt bli vingel över kort distans.

2 Espoir de Ginai är franskfödd och har gjort två starter i ”hemlandet” med godkänt resultat. Han är av den franska typen och har styrkan som sitt vapen, inte snabbheten. Årsdebuterar efter vinterträning och kan komma in i loppet vid överpace. Han måste dock vara betydligt snabbare i benen nu än han visat i Frankrike för att hinna med.

5 Lorina Pink agerade mycket trögt bakifrån senast men var piggare i spets vid vinsten i debuten. Lite svårbedömd och möter tuffa hästar nu.

Spetsstriden
1 Excalibur Sisu öppnade snabbt för tre starter sedan men blev rullig och galopperade efter drygt 100 körda. Tar spets om han öppnar som den gången. 3 Veneer är snabb men smyger troligen. 5 Lorina Pink gör sin första start bakom bilen och är svårbedömd. Hon är lite trög av sig och fungerade bra i ledningen vid debutvinsten näst senast, därför kanske det är läge för att försöka överta? 8 P.S.Confess är snabb men laddas troligen inte från åttonde.

Ranking
A
: 7,9 B: 8,2,5 C: 1,6,3,4,10

Analys – V86-5
6 Uptothe Chapel
har en passande uppgift och det är klart enklare emot än när han var fyra i V75 bakom Friend of Nature senast. Han har en seger och ett andrapris över kort distans tidigare och vi tror på honom även om han inte är någon blixt från start och det kan bli trafikproblem.

4 Tragopan Jet har vunnit åtta av tio lopp i år och står bra inne på pengarna. Han vann säkert utan något direkt sparat från ledningen i ett försök senast men valdes bort av kusken till finalen. Hon körde då Rossini Diamant som är med mot tuffare hästar i V86-3.

7 Gute Band vann sina två första starter men har därefter tävlat bra utan att vinna. Han har varit bra i två lopp över kort distans och bör duga bra trots läget. Han avslutade mycket bra senast som trea bakom bra hästar som Now or Never Flair och Shorthanded Jag.

Spetsstriden
1 Picasso Face har bra chans att hålla spets från innerspåret. Utifrån provar 4 Tragopan Jet och 5 Small Talk.

Ranking
A:
6,4,7 B 1,3,9,5,10 C: 8,2,11,12

Analys V86 – 6
Ett öppet försök till Diamantstoet med final på Solvalla under elitloppshelgen. Flemming Jensen ser ut att ha prickat vinterträningen och får tipset med 10 Stella Newmen trots bakspår och trots att hon står lite tufft inne på pengarna. Hon vann årsdebuten efter en strong insats som innefattade en rejäl speed över den första långsidan för att försöka nå till ledningen. Det lyckades inte utan man blev kvar i dödens i tufft tempo men Stella Newmen hade ändå mod och kraft att plocka ner ledande Avalon och det var klart bra gjort. Gången före, i en Klass II-final på Solvalla, satt hon fast med krafter kvar efter en invändig resa. Med loppet i kroppen är hon knappast sämre och löser det sig någorlunda kan hon visa sig starkast igen.

2 Miss Åslanda är bra och visade löpglädje direkt i årsdebuten på Momarken där hon avgjorde med en vass avslutning sista 300. Hon är snabb ut och måste passas tidigt.

7 Tahays Blue Amber avslutade bra som tvåa utan att riktigt få tag i ledande La Diva Rossi senast, avslutade med i underkant av 12 sista 800. Knepigt spår men har nytta av loppet och kan göra en del av egen kraft.

3 Must Have fastnade med sparade krafter senast och ledde hela vägen gången före. Formen sitter där och hon är inte borta ur segerdiskussionen.

11 Spring Moon står svårt placerad men visade full form, även om hon inte kom in i matchen senast, via 12,3 sista varvet från fjärde utvändigt.

1 Dream Lane spetsade och vann på bra sätt just från innerspår för fem starter sedan. Agerade dock trögt i lillcomebacken efter två månaders bortavaro senast. Går säkert framåt med loppet.

9 Mellby Exotic är jämn och säker och har Örjan i jollen.

8 Time is Money visar kraftig uppåtform men handikappas av läget, om klaff.

5 Simb Senta är snabb ut och står bra inne i loppet.

Spetsstriden
1 Dream Lane spetsade säkert från innerspår för fem starter sedan och vann sedan lätt. 2 Miss Åslanda är snabb om hon trycks av och utmanar vid laddning. 3 Must Have spetsade i en snabb öppning utan att ”tokladdas” näst senast och är en aspirant. 5 Simb Senta är också kvick, senast blev hon het i spets och kvävde sig kanske eftersom hon stannade på sista långsidan. 8 Time Is Money är mycket snabb men står långt ut på vingen, svårbedömt vad ”BG” väljer för upplägg. Miss Åslanda i front?

Ranking
A
: 10,2 B: 7,3,11,1,9,8,5 C: 12,4,6

Analys – V86-7
1 Västerbo Exact
var mycket bra som femma efter missad start och galopp i V75 på Momarken och vann sedan med krafter kvar från ledningen på Halmstad. Senast tog han spets men galopperade i första kurvan, vi tar dock inte så hårt på det då det var många som gjorde bort sig på Romme den tävlingsdagen. Vi tror på spets från innerspåret och sedan blir han svårslagen.

3 Abano H. har varit tvåa vid två tidigare besök på Jägersro, bakom Reckless under derbyhelgen och senast bakom Young Farmer som höll undan från ledningen. Tioåringen har inlett med två segrar som storfavorit i år och bör vara långt framme från ett bra läge. Han laddade tufft för ledningen men fick svar senast men fick vila i tredje invändigt en bit och avgjorde säkert sista biten.

8 Aileron var bra vid spetssegern i V75-finalen näst senast men fungerade inte senast. Han gynnas kraftigt av bättrre banuderlag men läget är tråkigt. Gynnas om han tävlar utan skor.

10 Nobel Southwind kunde överta ledningen och vann på bra sätt i årsdebuten. Han står bra inne på pengarna och är ett garderingsbud från bakspår.

Spetsstriden
1 Västerbo Exact
har bra spetschans från innerspår. 7 New Star Power är mycket snabb och kanske kan hota om hon laddas fullt ut.

Ranking
A:
1 B: 3,8,10,2,12,4,5,7,9 C: 6,11

Analys V86 – 8
Ett sprinterlopp som ser öppet ut. Det kan bli bra fart direkt med flera riktigt snabba. 4 Fuzz har dunkel formen men får ändå tipset lite på chans. Han är snabb ut och kan kanske komma till täten. Leder länge i så fall.

6 Jeepster är väldigt kvick och följer snarast bilen den första biten. Formen sitter där och hittar Kaj Widell till täten är det hästen att slå. Hon är dock inte borta med ett hänglopp heller.

1 Valeur blir över från innern men visade att han fungerar fint på distansen vid vinsten för fyra starter sedan. Avgjorde på bra sätt efter lucka 300 kvar då.

9 Mellby Collector gick ett bra slutvarv via 11,3/1000 senast och avslutade starkt över upploppet även om han ”bara” blev trea. Bra läge och kan fälla rubbet med rätt smygare.

2 He’s a Diffacolt är snabb ut och en spetskandidat. Han vann inget lopp ifjol men gick godkänt som femma i årsdebuten och bör ha nytta av lopp i kroppen. Inte borta från fint läge.

8 Britt Palema står svårt till med åttonde men kan öppna mycket snabbt. Inte helt golvad.

10 Offshore Man vann ett överpacat lopp i årsdebuten. Behövde inte visa så mycket då men såg spänstig och fin ut och avgjorde lekande lätt utan att gå i botten.

Spetsstriden
2 He’s a Diffacolt är snabb och bör komma förbi ettan direkt. 4 Fuzz är mycket explosiv och kan kanske komma förbi tvåan in emot svängen. 6 Jeepster är en ”bilföljare” men står en bit ut på vingen, med i spetsstriden om man laddar. 8 Britt Palema är också mycket snabb och har frontat från liknande lägen tidigare. Fuzz i spets?

Ranking
A
: 4,6,1,9 B: 2,8,10 C: 3,7,5,11,12

Systemförslag
V86-1: 2,5 (3-4)
V86-2: 5 Dice Man (2-12)
V86-3: 1,4,6,7,8,9,12 (2-3)
V86-4: 7,9 (8-2)
V86-5: 4,6,7 (1-3)
V86-6: 1,2,3,5,7,8,9,10,11 (12-4)
V86-7: 1 Västerbo Exact (6-4)
V86-8: 1,2,4,6,9 (8-10)

2 x 1 x 7 x 2 x 3 x 9 x 1 x 5 = 3780 rader/945 kronor