V86-tips Solvalla 7 juni

Analys V86-1
5 Izzy
vet ännu inte hur det känns att förlora efter fem starter och fyra av hennes fem segrar är tagen efter tidig ledningen. Senast fick hon dämpa farten på mellanvarvet men gick undan till en lätt seger via 10,5 sista 500. Från ett bra läge blir det ett offensivt upplägg från Jorma Kontios sida och då Iffy kan öppna snabbt sitter hon förmodligen i ledningen in i första sväng. I den positionen blir hon svårslagen och hon är en stark spik att inleda omgången med.
2 Alandias da Vici var bra vid segern näst senast och hon svarade även för en bra avslutning på V75 senast. Hon har varit struken efter den starten och har varit borta från tävlingsovalen i nästan två månader. Hon kan öppna rätt bra men Björn Goop är nog nöjd med rygg på favoriten.
7 Bonete höll bra utvändigt om ledaren näst senast men senast blev det galopp direkt i starten. Hon är normalt inte osäker men nu har hon spår lite långt ut på vingen och står dessutom lite hårt inne på pengar.
6 Fashion Love har dragits med svåra utgångslägen i starterna på slutet men avslutade bra från femte utvändigt senast. Läget är lite bättre den här gången och för den som garderar är Fashion Love absolut värd streck.

Spetsstriden
2 Alandias da Vici kan öppna bra men vi tror inte Björn Goop vill svara favoriten 5 Izzy.

Ranking
A
: 5 B: 2,7,6,3,9,11,8 C: 12,1,4,10

Analys V86-2
Hög klass på det här treåringsloppet för ston där egentligen ingen är helt chanslös. Vi ger tipset till 4 Crowd Pleaser som har visat hög kapacitet. Senast avslutade hon vasst från tredje utvändigt och kopplade ett säkert grepp kort före mål. Hon har efter det pausat drygt en månad men det är nog en medveten matchning av tränaren Mattias Djuse. Crowd Pleaser kan öppna rätt bra men vi tror ändå Ulf Ohlsson kör lite på säkerhet och istället söker ett bra slagläge. Hon är mycket speedig och vi är inne på att hon spurtar ner allt igen.
2 Vamp Kronos höll bra utvändigt om Run Chica Run senast och hon var mycket fin vid segern näst senast där hon tog över ledningen 1400 kvar och gick sedan undan till en lätt seger via 10,5 sista 800. Här är hon garanterad en fin resa och given i segerstriden.
6 Hermes Boko gjorde en bra insats senast och var nära Staro Luchlyn i mål. Hon öppnade snabbt för tre starter sedan men det är tveksamt om hon kan nå spets. Hon känns ändå som ett tidigt bud här.
3 Saranda Face fick bestämma i ledningen senast och gick enkelt undan över upploppet. Det är nog ledningen som gäller igen och hon kan mycket väl spåra hela vägen.
11 Shetheone Trot har varit rejäl i samtliga starter men har nu ett chansartat läge och möter lite tuffare motstånd. Stämmer det bara lite med positionerna blir vi inte förvånade om hon visar sig starkast igen.
9 Poem In Motion, 7 Maharani de Baroda och 12 Run Chica Run är en trio som också är streckvärda och inte sämre än någon annan.

Spetsstriden
1 Saliga kan öppna bra men får nog ändå svårt att svara ut 3 Saranda Face. 4 Crowd Pleaser och 6 Hermes Boko kan båda öppna snabbt men frågan är om någon av dessa två kommer att laddas fullt ut.

Ranking
A
: – B: 4,2,6,3,11,9,7,12 C: 1,8,5,10

Analys V86-3
3 Sprickleback Face
var bra vid segern näst senast där han var helt ensam via 1.11 sista 700 efter att ha attackerat från andra utvändigt 750 meter före mål. Senast släppte han ledningen men hade utan galoppen på upploppet kommit i mål på en tid under 1.15. Läget här är perfekt och känslan är att han kan öppna rätt bra bakom bilen. Han bör i vilket fall som helst få en fin resa och felfri är han given i segerstriden.
10 Calle Crown har gjort det bra i sina tre starter och var överlägsen vid segern näst senast. Han var visserligen långt efter vinnande Vamp Kronos senast men svarade ändå för en fullt godkänd insats. Läget är lite chansartat men utan strul på vägen är han med i striden.
4 My Angel Laday är en rätt fin sort som var rejäl vi segern i debuten. Senast fick hon chansen sent men avslutade klart bra. Med ett bra läge och Jorma Kontio i sulkyn för första gången ska My Angel Laday passas tidigt.
6 Wreckless M.M. uppträder lite omoget ännu men höll säkert undan från ledningen senast. Han öppnade då bra bakom bilen och kommer han till ledningen kan det hålla hela vägen igen.

Spetsstriden
Svårbedömd spetsstrid då flera av dessa orutinerade treåringar aldrig tidigare har startat med bilstart. 3 Sprickleback Face öppna bra i voltstart senast och kan nog öppna rätt bra om Bergh laddar. 6 Wreckless M.M. satt i ledningen in i första sväng från samma utgångsläge senast och han får gälla som spetsfavorit, men som sagt svårbedömt.

Ranking
A
: 3,10,4,6 B: 5,2,12,8 C: 7,9,11,1

Analys V86-4
6 Mulligan
återkom efter uppehåll senast och svarade för en klart bra insats och slog då Juni Håleryd och Global Tendency. Hon är säkert ännu vassare med loppet och hon får tipset i ett mycket öppet lopp. Hon kan öppna skapligt men det gäller för Thomas Uhrberg att i första hand hitta ner i ett vettigt slagläge. Med lopp i kroppen kan hon vara segermogen nu.
9 Mamasan tillhörde snäppet under de bästa i kullen ifjol och hon var en av finalisterna i Breeders’ Crown. Hon höll bra i årsdebuten senast efter att ha gått utvändigt utan rygg större delen av loppet. Med rygg på startsnabba hästar kan hon sitta bra till direkt och är ett tidigt bud.
1 Fortune Teller var bra vid segern näst senast men blev alldeles för hetsig senast och orkade inte efter att ha körts fram i dödspositionen 1100 kvar. Nu har hon ett perfekt läge och kan få loppet.
3 Come and Dream är klart bättre än raden visar. I kval till Drottningens Pokal näst senast galopperade hon kort före mål med en hel del krafter sparade. Senast var hon ute i ett tufft sällskap och hakade på fullt godkänt. Från ett bra läge är hon värd att se upp med.
11 Like a Star har hög kapacitet men galopperade som slagen 400 kvar senast efter att ha körts offensivt. Har nu ett tufft läge men skulle det stämma fullt är hon inte borta.
2 Juni Håleryd fullföljde godkänt i årsdebuten senast och går säkert framåt en del med loppet i kroppen. Perfekt läge här och hon är streckvärd. 

Spetsstriden
Flera som kan öppna snabbt bakom bilen där 1 Fortune Teller bör kunna hålla ut 2 Juni Håleryd och 3 Come and Dream. 4 Global Tendency är också snabb ut men det kan bli tufft att ta en hel längd på de invändiga. Vi är lite inne på att 5 Genuine Boko är allra snabbast då hon nu får Ulf Ohlsson i sulkyn.

Ranking
A
: – B: 6,9,1,3,11,2,8,12,5,7,4,10 C: –

Analys V86-5
Ett mycket öppet Klass II-försök över lång distans. Vi ger tipset till 12 Flashing Boko trots ett besvärligt läge. Femåringen har gjort fyra starter i år och tappade travet på upploppet i V75 på Örebro för tre starter sedan. Han kördes fram utvändigt ledaren och höll starkt som tvåa utan att besegra ledaren men långt före de övriga näst senast. Senast inledde han i tredjespår fram utvändigt ledaren och övertog varvet kvar. Han öppnade 10,8 första varvet och höll undan på bra sätt före en smygkörd häst och de övriga fältet var åter på behörigt avstånd. Han har vunnit över lång distans tidigare och kan vinna igen.
11 Fairplay Pellini har bara gjort fem starter och ställs mot tuffare hästar men Timo Nurmos vet vad han gör när han tar ut hästen i ett rikstotoförsök. Maharajah-sonen är obesegrad felfri och kommer med tre segrar i följd. Hästen ser ut att vara under stark utveckling.
5 Actual Star fick det inte att fungera och galoperade 1250 kvar i V75 (Lördagsloppet) senast. Han återkommer nu med ettan överst i raden och sprang en lång 14-tid i februari. Hästen är stark och bra för klassen när han fungerar som bäst.

Spetsstriden
Öppet men vi tror att 4 Largo tar sig förbi 2 M.T.Lancelot. 8 Joker Tooma kan öppna men laddar Örjan från dåligt läge?

Ranking
A:
12,11,5 B: 9,2,8,6,4,1,10,3,7

Analys V86-6
Mycket fint treåringslopp med 300.000 kronor till vinnaren. 4 Vikens High Yield var riktigt bra som tvåa i debuten och därefter överlägsen vid två enkla segrar. Senast fick han chansen för sent från rygg ledaren för att hinna hota Global Un Poco. Nu har han bättre läge än de tuffaste motbuden och vi tror att han blir svårslagen om han når ledningen.
6 Vanilla Pod har Roger Walmann höga tankar om men hästen var inte som bäst som tvåa näst senast. Senast åkte jänkarvagnen på och Örjan satt och finåkte i tredjespår utan rygg sista halvvarvet och intrycket var imponerande.
1 Born Unicorn är obesegrad felfri och vann säkert från ledningen senast. Hästen kan öppna och med Björn Goop kan det bli ledning runt om. Åker skorna av för första gången?
9 Neelix har tagit fyra raka segrar från lendingen och ser ut att vara en häst som duger mot de bästa men nu ska han upp till Solvalla för första gången och har bakspår.
10 Young da Vici har inte förlorat felfri och var rejäl vid segern utvändigt ledaren senast. Bra häst men nu är det bakspår mot tuffare motstånd.

Spetsstriden
1 Born Unicorn är inte helt säker på benen men har spetschans från innerspår. 3 Excalibur Sisu kan spetsa och släppa till 4 Vikens High Yield.

Ranking
A:
4,6,1 B: 9,10,7,3,2,12,8,5,11

Analys V86-7
Ett kortlopp med flera startsnabba hästar och det öppnar för 9 King City som var ute mot tuffare hästar i Sweden Cup senast. Han avslutade fullt godkänt från fjärde invändigt utan att nå finalen. Nu tror vi att det blir tufft tempo och han har bra chans trots bakspår.
Det är vidöppet bakom vår spik. 3 Next To None Sib är sylvass bakom bilen och trivs bäst över kort distans. Han kördes snällt senast men var uddlös över upploppet. 4 Victor A.U. har fin form och kan duga om han mot förmodan når spets. 10 Order by Keeper besegrade Seedorf O.M.F. vid spetssegern senast men nu är det bakspår. 1 A.Hannibal har läget och är vass från start. 2 Mellby Collector duger långt om det klaffar. Dåliga startspår gör att vi rankar ner dugliga trion 7 Emmett Brown, 8 Rite on Win och 6 Star Advisor Joli. En eller många och vi väljer att spika oss ur problemet.

Spetsstriden
Många om budet men 3 Next To None Sib brukar ta ledningen när han är i form och laddas fullt ut.

Ranking
A:
9 B: 3,4,10,1,2,7,8,6 C: 5,11,12

Analys V86-8
Vidöppet när fyraåringarna gör upp om 300.000 kronor. 3 Handsome Brad har inte vunnit ännu i år men kvalade in till Kungapokalen och avslutade mycket vasst som fyra i finalen. Klockan visade sylvassa 07,3 sista 700. Nu slipper han de allra bästa i kullen och läget är bra för han är snabb bakom bilen. Han har dock bara tagit två segrar ännu och vid andra segern var han inte först över mållinjen.
6 National Prince imponerade vid fyra spetssegrar i följd i början av året. Han galopperade dock som slagen i Kungapokalen näst senast. Senast fick det fel då Erik Adielsson släppte till ledningen till en stallkamrat som tröttnade tidigt och vi fick inget riktig svar på dagsformen.
9 Dartagnan Sisu mötte billigt motstånd i årsdebuten men övertog ledningen 1200 från mål och intrycket var mycket fint då han vann överlägset med krafter kvar.
2 Magic Happens återkommer efter uppehåll och kan bli bortglömd. Roligt bud från bra läge. Vi varnar även för 8 Antonio Trot som var förbättrad vid segern senast. 11 Magic Gwin är under stark utveckling men läget talar emot. 7 Ferrari River drog i tufft tempo senast men fick ge sig. 12 Listas Spartacus har bara förlorat mot Cyber Lane.

Spetsstriden
3 Handsome Brad är snabb nog att ta sig förbi de invändiga hästarna men utifrån utmanar främst 6 National Prince men även 7 Ferrari River.

Ranking
A:
3-6-9 B: 2-8-11-7-12-5-10 C: 1-4

Systemet
1 x 7 x 1 x 8 x 3 x 3 x 1 x 6 = 3.024 rader/756 kronor

V86-tips Solvalla 7 juni

Intervjuer:

V86-1
5. IZZY – CLAS-GÖRAN BJÖRKROTH: Hon var bra vid segern senast och har gått bra varje gång, obesegrad som hon är. Hon tränar bra efter senaste segern och jag tror att hon gör det bra igen så det är klart att vi tror på chans med henne. Jag tror inte att det blir några ändringar.

11. GINA BOKO – LUTFI KOLGJINI: Fick ett iskallt läge men jobbar väldigt bra i alla fall. Vi hade planerat att rycka skorna på henne till den här starten men från det här läget får vi se.

V86-2
3. SARANDA FACE – LUTFI KOLGINI: Hon känns toppfin i jobben efter senaste starten och blir bara bättre och bättre nu. Hon kommer att lättas till aluminiumskor nu och ska räknas.

V86-4
11. LIKE A STAR – LUTFI KOLGJINI: Alla mina hästar drabbades av lite vätskebrist på vägen upp senast och det är bara glömma senaste starten. Hon kommer att gå ett normalbra lopp den här gången och vi återgår till den gamla balansen. Lättningen till aluminiumskor senast fungerade inte.

V86-5
2. M.T.LANCELOT – LUTFI KOLGJINI: Han är seg och inte gynnad av att gå i ryggar med sitt långa steg. Han är bäst i ledningen och Adrian får vi prova att nå dit. Det blir fortsatt barfota bak.

11. FAIRPLAY PELLINI – CLAS-GÖRAN BJÖRKROTH: Han blir bara bättre och det är en stark häst så även om han möter tuffare hästar så kan han säkert vara med där framme. Han har tävlat utan framskor i de två senaste loppen och det blir troligen inga ändringar. Jag tycker att han ska streckas för han är under utveckling och tränar fortsatt bra.

V86-6
9. NEELIX – LUTFI KOLGJINI: Det handlar om en blivande topphäst som går framåt för varje lopp han gör men läget är vad det här. Han är väldigt klok och förnuftig och kommer nog att klara resan bra och jag tror att han kommer tävla minst lika bra bakifrån.

V86-8
8. ANTONIO TROT- CLAS-GÖRAN BJÖRKROTH: Han var förbättrad vid segern senast. Han har dåligt spår men är mera stark än snabb och jag tycker att alla våra hästar har riktigt fin form för dagen. Det kan mycket väl bli någon seger men alla kanske inte vinner. Han fortsätter nog att tävla barfota runt om som de senaste loppen.