V64-tips Örebro 8 juni


V64-tips Örebro 8 juni

Spiken:

1 Such a Knight (V64-2) har bra statistik i ledningen och hästen tränar fint meddelar Svante Båth. Örjan Kihlström kör fyraåringen för första gången och han om någon brukar kunna vända bort en volt. Vi tror på tidig ledningen och sedan ska det vara toppchans. Hästen har segrat i Örebro och som vi läser loppet finns det ingen som tidigt vill syna dödens och trycka upp tempot, så i en öppen omgång utser vi Such a Knight till bästa singelbudet.
Han har inte startat på två månader, men jag har satt spårförbehåll för honom och hästen har bara fått dåliga spår. Han har tränats hela tiden och känns fin i sina normala jobb. Han är kvick från början och att han inte startat med voltstart på ett tag oroar inte. Det blir barfota runt om på torsdag och jag är mycket nöjd med utgångsläget, säger Svante Båth.

V64-tips Örebro 8 juni

Låset:

1 Eastar Rapida (V64-5) har det alltid pratats väl om, men hästen har inte haft sin bästa bit till slut. Senast kördes han bakifrån och avslutade snabbt, det var säkert moralhöjande för fuxen. Intrycket var som alltid läckert och denna gång blir det barfota runt om för första gången i karriären. Det är givetvis mycket intressant och kan höja honom kraftigt. Oskar J Andersson som kör hästen för första gången ska köra i spets, det är stallet tydliga med. Rolig chansspik på lilla systemet.
– Jag var väldigt nöjd med hästen senast, speciellt hur han avslutade och agerade bakifrån. Han gick lika fort i 500 meter efter mål som han gjorde vid målgång och allt verkar bra med honom efter loppet. Oskar kör honom för första gången, jag tror det kan ge en kick. Det blir första gången barfota runt om och alla skydd ryker. Jag vill se honom i ledningen och har svårt att se vem som ska ta en längd på honom. Det är tuffare emot den här gången men uppgiften ser passande ut och det ska bli skoj att se honom med den nya balansen, säger Patrik Fernlund.
4 New Generation har tre lopp i kroppen och står på tur för en seger. Hästen trivs i Örebro där han har två segrar på fyra försök. Fem av karriärens sex segrar är tagna över medeldistans, så det finns statistik som talar för sexåringen från detta fina utgångsläge.

För fullständig ranking, flera intervjuer och analyser, se veckans nummer av V75 Guiden.

Systemet

V64-1: 1,3,4,5,6 (9-2)
V64-2: 1 Such a Knight (8-15)
V64-3: 2,5,9 (3-1)
V64-4: 1,5,6,9 (8-7)
V64-5: 1,4 (5-7)
V64-6: 1,2,8,9,11 (5-3)

600 rader/kr

Mårten Eriksson