V64-tips Romme 28 juli


V64-tips Romme 28 juli

Spiken:

6 Chianti (V64-4) är en talang som Björn Goop pratar väl om och vi förstår honom. Treåringen fick sin segerrad bruten senast på Axevalla. Hästen öppnade fort första gången med bilstart, men kunde inte ta sig förbi Rocky Tilly. Talangen fick sedan vandra utvändigt om honom större delen av loppet och blev lite stum till slut men var trots allt duktigt som trea. Han mötte många av dessa hästar på Axevalla och som vi läser loppet kommer Björn tidigt till spets med honom och en ny segerrad kan påbörjas. Spik!

Tre sparlopp med tre streck.

V64-1: 4 Klöver All Over värmde bra inför förra loppet på V86, men felade direkt bakom bilen. Han såg annars fin ut efter galoppen så formen är det inga fel på. Gången innan var fuxen trea på V75 efter ett lopp i vinnarhålet. Att loppet bara är ett drygt varv är en kraftig fördel för denne extremt startsnabbe travare som kanske inte har sin bästa bit till slut. Vi spikar på lilla systemet och tror det är bra chans för spets och slut.
2 Sugarmakesmecrazy jagar årets första seger och denna uppgift ser passande ut för femåringen som sitter i ett andraspår direkt bakom bilen. Kör trion Boy Hornline, Klöver All Over och Digital Photo allt för våldsamt första biten kan han visa sig hårdast till slut.
6 Like Lightning gillar dessa förutsättningar och att han bara vara sexa senast skyller vi på distansen. Åttaåringen tar inte ledningen den här gången trots sin startsnabbhet, men en fin position borde Anna-Karin Rundqvist hitta åt honom.

V64-2: 7 Twin’s Vici Lime har tagit nio segrar på tolv försök då han travat i spets, så hästen växer enormt om han når front. Senast var hästen heroisk då han vann trots en utdragen spetskörning. Till slut fick Nathalie Bergström ge sig och ta vinnarhålet. På långsidan gick hon ut igen och körde fuxen till front och sedan höll han undan på stumma ben före French Me på ett mycket strongt vis. Hästen öppnar fort även med voltstart och från springspår tyder mycket på tidig ledning och väl där är Twin’s Vici Lime hästen att besegra för de övriga.
3 Opus Mind fick regelrätt se sig besegrad av vår tipsetta senast. Anna Erixon har ridit hästen två gånger och har varit diskad måletta och tvåa med honom. Nioåringen är stark och något entaktad och skulle gynnas med tempo på loppet.
4 The Swede är en grundkapabel travare som gör en mycket spännande montédebut. Hästen har två lopp i kroppen inför detta och platsar på vår kupong.

V64-5: 6 Unica Gio gjorde debut för Westholm i försök till Stosprintern och öppnade fort bakom startbilen, men fick nöja sig med vinnarhålet. Hästen hade lite sparat som fyra, men travade inte som bäst under vägen och fick stöttas bitvis. Med tempo i sig och trolig tidig ledning är detta en naturlig tipsetta i loppet.
8 Natalie de Vie gjorde också comeback senast och travade 10,3 sista varvet i skymundan bakom Readly Express och Wild Honey. Stoet är segervant och möter helt annat motstånd den här gången och trots spåret måste man givetvis passa upp för henne. Erik Adielsson upp är ett stort plus och han lär vara aktiv med femåringen från start trots spåret.
7 Frida Montana har gått två 19-jobb inför detta och hon brukar göra bra lopp direkt efter frånvaro. Hon hade problem med ett framben senast, därav den sämre insatsen. Jag kör till från start och hoppas på en hyfsad position. Hon ska kunna avsluta fort med rätt resa och jag tror hon slutar långt fram. Det blir barfota runt om, säger Nicklas Westerholm.

Fullständig ranking samt fler intervjuer finns i veckans nummer av V75 Guiden

Systemförslag
V64-1: 2,4,6 (5-3)
V64-2: 3,4,7 (6-1)
V64-3: 1,2,6,7 (8-12)
V64-4: 6 Chianti (5-8)
V64-5: 6,7,8 (5-4)
V64-6: 7,8,11,12,13,15 (13-15)

648 rader/kronor

Av Mårten Eriksson