V64-tips Gävle 4 augusti


V64-tips Gävle 4 augusti

Spikarna

6 Mofaksan (V64-3) har travat betydligt bättre de två senaste starterna och senast tog hon mycket på vinnande Spik Vilja upploppet ner. Med lite mer aktiv drivning hade hon troligen segrat. Denna uppgift ser mycket passande ut med litet fält så Mikael Olsson kommer sitta bra på det redan varvet från mål. Vi har svårt att se någon svara hennes vassa speed även om vi har stor respekt för 4 Alfie (har dock inte startat på en månad) och 7 Trippa Undan (har svårt att trava felfritt). Vi spikar elvaåringen som är en mycket flott travare.

Supersprintern (V64-5) är över 1140 meter och just den distansen gör att vi spikar 4 Highspeed Call trots att han kanske inte har någon riktig toppform, vilket också tränaren intygar. Hästen är våldsamt startsnabb och trots att det finns snabba hästar invändigt har vi svårt att se någon svara upp nioåringen. Ulf Ohlsson har kört honom sju gånger och vunnit tre. Startkatapulten har varit ute i storlopp under säsongen, nu ska han bara springa ett drygt varv. Han borde rinna undan utan att vara på topp. Vi spikar!

Har kanske lite dunkel form och han slutade bara kämpa sista biten i lördags. På papperet ser annars denna uppgift väldigt bra ut, drygt ett varv har han haft ledningen mot betydligt bättre hästar än detta så Uffe får köra maximalt, kanske kan man lura hästen så han inte fattar att han är i mål. Han är ju väldigt startsnabb och öppnar så fort på egen hand, men det finns gasglada kuskar invändigt. Efter detta lopp kommer hästen få en paus, så nu får vi helt enkelt ge järnet då tvåan försvinner längst upp i raden. Det blir skor, lätta aluminium, runt om, det ska bli regn på fredag och då kan gruset bli vasst, annars inga ändringar, säger Nicklas Pettersson.

V64-tips Gävle 4 augusti

Intervjun

7 Giresse Boko (V64-2) är lite seg i tempoväxlingarna men han var duktig på Axevalla och fick stryk av en bra häst. Allt är normalt med honom i träning och jag kommer ladda från början. Han ska få gå sig trött på fredag. Han har gott om hov så det blir barfota runt om igen och jag tycker han ska räknas tidigt i loppet, säger Markus B Svedberg.

Systemet:

V64-1: 4,5,6,10 (7-2)
V64-2: 4,7,8,9,10 (3-5)
V64-3: 6 Mofaksan (4-7)
V64-4: 1,4,5,7,8,10,11,12 (6-9)
V64-5: 4 Highspeed Call (2-6)
V64-6: 8,10,13 (4-9)

480 rader/kronor

Mårten Eriksson