V75-tips Bjerke söndag 10 september

Publicerad

Det körs en extra V75-omgång i Norge då det körs Kriterie- och Derby-finaler för både varmblod och kallblod på Bjerke-banan utanför Oslo. Bra klass på omgången och bästa spiken återfinns i Derbyfinalen för varmblod (V75-7) där världsrekordhållaren Ferrari R.B. blir mycket svårslagen.

V75-1: 3100 volt
Rank:
A-hästar:
11 Massive Attack
9 Baritron

B-hästar:
13 Valley Ivan
10 Thai Goodwill
4 Soros Kronos
5 I Am The Tiger
12 Ewald F. Boko
15 Special Envoy
7 Double Spin
2 My Dream Come True
3 Darco

C-hästar:
14 Mymanyyouare
8 Toto
6 Something Fishy
1 Royaldoodle

Spetsstriden
Bara fyra hästar på startvolten och 2 My Dream Come True har visat att hon kan öppna bra. Sköter sig 4 Soros Kronos är han snabb ut och sitter i så fall tidigt i ledningen.

Analys
11 Massive Attack tillhör toppen bland fyraåringarna i Norge men hade inte rätta flytet i uttagningsloppet till derbyt senast. Han attackerade då 800 meter före mål men fick en dålig rygg och trots en stark avslutning räckte det inte till finalplats. Näst senast avgjorde han lätt efter att ha satt in attacken från fjärde utvändigt 800 kvar och för tre starter sedan hakade han på mycket bra bakom Ferrari B.R. Att det nu handlar om tre varv är nog ingen nackdel och han har visat att han tål att göra en hel del jobb själv. Det ska vara bra chans att han visar sig starkast trots att han nu stöter på äldre och mer rutinerade hästar.

9 Baritron håller toppform och höll enkelt undan från ledningen näst senast. Senast fick han attackera 800 kvar men kunde vila i andra utvändigt runt sista sväng. När Tomas Mjöen vred på in på upploppet avgjorde Baritron enkelt. Han har visat att han klarar långt distans och han är given i den främre träffen här.

13 Valley Ivan fick gå större delen av loppet utvändigt om Baritron näst senast och höll bra även om han inte kunde gå i riktigt närkamp. Han står nu 20 meter sämre till men han har visat att han trivs över lång distans och han ska passas trots att han har ett stort fält att runda.

10 Thai Goodwill står bra inne på pengar och hon svarade för en bra insats vid segern senast. Hon vinner inte så ofta men ska ändå passas tidigt.

4 Soros Kronos inledde karriären med två segrar på fyra starter som treåring hos Björn Goop. Han har nu gjort tre starter efter att ha varit borta i drygt 2,5 år och han var fin vid segern från ledningen i comebacken för tre starter sedan. Efter det har han gjort bort sig med galopp i två starter i rad. Han är orutinerad och står lite hårt inne i loppet men han besitter bra kapacitet och sköter han sig och går felfritt ska det bli intressant att se hur långt han räcker.

 

V75-2: 2100 auto
Rank:
A-hästar:
3 Tekno Eld
2 Valle Ask

B-hästar:
1 Troll Sterk Viking
4 Lome Diamant
10 Bokli Rapp
8 Balder Mollyn
7 Moe Tyr
6 Sjö Gull
9 Delsbofaks
5 Järvsö Birger

C-hästar:
11 Philip Ess
12 Ask Major

Spetsstriden
2 Valle Ask
kan öppna bra och vill nog tidigt till ledningen. Det kan dock bli svårt att svara ut 5 Järvsö Birger och 8 Balder Mollyn. Balder Mollyn är nog allra snabbast trots spår längst ut på vingen men kanske Per Oleg Midtfjeld släpper om Valle Ask kommer tidigt och ställer en allvarlig fråga.

Analys
Vi låser det norska kallblodskriteriet på två hästar. 3 Tekno Eld vann det svenska kriteriet och får gälla som favorit. Han fick då en fin resa i andra utvändigt och kom sedan fint fram och gick undan till en enkel seger efter att ha tagit över kommandot i sista sväng. I kvalet senast avgjorde han också mycket säkert men fick också en perfekt resa i andra utvändigt. Han var den snabbaste kvalvinnaren och från ett perfekt läge sitter han i ett fint slagläge direkt. Bra chans att han visar starkast över upploppet igen.

2 Valle Ask galopperade direkt i starten i det svenska kriteriet men han svarade för en bra upphämtning till tredjeplatsen. I kvalet senast kunde han köra sig till ledningen på första långsidan och efter drygt 1.29 första varvet gick han undan till en enkel seger. Han är normalt inte osäker och han kan också öppna rätt bra. Vi är inne på att Tom Erik Solberg ser till att han är före Tekno Eld från start och sedan vill nog Solberg gärna komma till ledningen i ett tidigt skede. Helt klart blir Valle Ask inte lätt att slå om han kommer till ledningen. Han är givetvis ett hett bud även bakifrån.

V75-3: 2100 volt
Rank:
A-hästar:
12 Järvsörappen
9 Kleppe Slauren
13 Odd Herakles
11 Tekno Jerken

B-hästar:
4 Steinfaks
14 Smedheim Solan
15 Gylden Balder
7 Kleppe Fanden

C-hästar:
1 Pave Loma
5 Mjölner Komet
3 Vertigo Björn
8 Mino
10 Briskeby Rauen
6 Kolnes Kjell
2 Töffe Toft

Spetsstriden
1 Pave Loma
är nog snabbast första biten men 7 Kleppe Fanden lär nog prova från start och han får nog också ta över in i första sväng.

Analys
12 Järvsörappen
var mycket bra vid segern i Östersund näst senast då han drog hårt i ledningen och var helt överlägsen. Han avgjorde också mycket enkelt senast då han satte in attacken från tredje utvändigt på sista långsidan och hade grepp redan i sista sväng. Formen verkar vara helt på topp och han har givetvis bra chans till tredje raka segern. Det saknas dock inte motstånd och voltstart och ett lite lurigt fjärdespår gör att vi garderar.

9 Kleppe Slauren fick vandra utvändigt ledande Odd Herakles senast och höll starkt till andraplatsen även om han inte kunde stå emot Järvsörappen. Gången före fick han ge sig mot Tekno Jerken. Nu körs han av Magnus Teien Gundersen som vann med hästen för tre starter sedan. Han har nu inte startat på en knapp månad men det ska knappast påverka formen.

13 Odd Herakles satt tidigt i ledningen näst senast men försvarade sig med galopp in i slutkurvan när Järvsörappen attackerade. Han svarade ändå för en bra insats och faktum är att han faktiskt var klar favorit i det loppet. Senast satt han fast med sparade krafter och han är säkert revanschsugen den här gången.

11 Tekno Jerken avslutade starkt näst senast till knapp seger och han avslutade riktigt bra även på V75 i Rättvik senast men var lite för sent ute den gången. Han är vass på speed och med rätt resa är han inte borta.

V75-4: 2100 auto
Rank:
A-hästar:
2 Vainqueur R.P.

B-hästar:
5 Ghazi B.R.
9 Goldstile
3 Hard Times
4 Black Talisman
1 Gretzky B.R.
6 Robin G.T.
10 Silver Wing
8 Outstanding O.

C-hästar:
7 Chef Superb
11 Amazing Dream
12 Handsome Hank

Spetsstriden
4 Black Talisman
är spetsfavorit och vi tror även att han körs i ledningen. 6 Robin G.T. kan utmana om ledningen men kommer knappast förbi av egen kraft.

Analys
Norskt Travkriterium och vi spikar 2 Vainqueur R.P. som har vunnit nio av tolv starter. Han vann två av tre starter i Svante Båths regi som tvååring och har inte förlorat felfri i Frode Hamres regi i år. Han var inte som bäst och galopperade som stor favorit i E3-kvalen på Färjestad för fyra starter sedan. Han galopperade med krafter kvar utvändigt ledaren i Prinsessan Märtha Louises Pokallopp näst senast och är inte helt pålitlig. Han är inte heller snabb från start men avgjorde på bra sätt utvändigt ledaren i kvalet och vi tror att han helt enkelt är tuffast.


5 Ghazi B.R. var blek som tvåa bakom Hard Times i kvalet senast. Han lämnade andra utvändigt och var framme utvändigt ledaren efter 1.17 första varvet. Han visade sin höga klass vid segern i Prinsessan Märtha Louises Pokallopp näst senast. Det är inte omöjligt att han hade besegrat en felfri Vainqueur R.P. den gången och är främsta motbudet till vår spik. Vi tror dock inte att han tar sig förbi Vainqueur R.P. från start och sedan är det tufft att kriga ner honom.

9 Goldstile är färsk och har bara gjort fem starter men är obesegrad felfri och avslutade bra vid segern senast. Nu Pagadi-sonen bör vara under stark utveckling och kan hävda sig trots bakspår.

3 Hard Times tränas på Bergsåker av amatören Ola Åsebo och överraskade i kvalet efter vass avslutning sista 600 från fjärde utvändigt. Han passerade enkelt Ghazi B.R. och hade grepp på ledaren Amazing Dream in på upploppet.

4 Black Talisman kördes till ledningen via tredjespår första 500 från sjundespår i kvalet. Han såg ut som en vinnare men blev infångad av Goldstile i sista stegen.

1 Gretzky B.R. kunde precis försvara ledningen från innerspår i kvalet och höll undan för drivning till slut. Han var utan chans som trea bakom mot Vainqueur R.P. för tre starter sedan och han var klart slagen av Ghazi B.R. som tvåa näst senast.

V75-5: 2600 auto
Rank:
A-hästar:
4 Järvsö Pegasus
5 Tand Kraft
3 Garli Moe Garlin

B-hästar:
2 Pyrmo
1 Ådne Odin
6 Eikfaksen
7 Moe Tjalve

C-hästar:
9 Will Prinsen
10 Smedpål
12 Vill Solen
11 Alsaker Blest
8 Troll Solen

Spetsstriden
6 Eikfaksen
är snabbast och sticker till ledningen men det är osäkert vem som är först framme för att överta av favoriterna. Vi tror att 5 Tand Kraft sitter i ledningen efter 500 meter.

Analys
En trio sticker ut i Kallblodsderbyt och det är en smaksak vem man tippar etta. 4 Järvsö Pegasus har fem segrar i följd och var överlägsen i derbyt i Sverige för tre starter sedan. Han avgjorde knappt mot en felfri Tand Kraft näst senast och vann kvalet med krafter kvar senast. Örjan Kihlström har storloppsrutin som få andra och det avgör tipset.

5 Tand Kraft vann nio av elva lopp förra året och tog hem norska kriteriet. Han var kullens kung fram till svenska derbyt där han galopperade. Han åkte dit i sista stegen mot Järvsö Pegasus näst senast men öppnade försiktigt den gången och fick sedan ett tuffare lopp. Han förlorade från ledningen i kvalet senast men vi anar att han gör ett bättre lopp denna gång och kan mycket väl ta tillbaka kungakronan.

3 Garli Moe Garlin var inte som bäst som trea näst senast men imponerade senast då han attackerade från andra utvändigt 600 kvar och passerade ledande Tand Kraft 450 kvar. Han vann säkert och är det norska hoppet mot J-O Perssons duo.

2 Pyrmo hade en kort galopp som trea bakom Järvsö Pegasus och Tand Kraft näst senast men står nu 20 meter sämre till. Han vann säkert från utvändigt ledaren i kvalet senast och tjänar fina pengar i felfritt lopp.

V75-6: 2100 auto
Rank:
A-hästar:
1 Bruno Di Quattro
9 Donatomite
2 Rafolo

B-hästar:
3 Viking Va Bene
7 Remee la Marc
5 Deep Sea Dream
6 Denise F. Boko

C-hästar:
8 Pebbe Simoni
4 Strong Forte
10 Pingus Vang

Spetsstriden
1 Bruno di Quattro
får svårt att hålla ut 2 Rafolo som har bra chans att ta ledningen. 3 Viking Va Bene är snabb bakom bilen men utmanar knappast stallkamraten i sin årsdebut?

Analys
Ett lopp för högsta klassen och vi garderar ordentligt. 1 Bruno Di Quattro är Frode Hamres val och vi tror att formen är uppåt med ett lopp i kroppen efter en månads uppehåll. Hästen var bra vid segern i Forus Open för fyra starter sedan men utan chans mot bland annat Dante Boko och Propulsion på Årjäng därefter. Medeldistans passar bra men innerspåret kan bli en fälla.

9 Donatomite missgynnas av bakspår men har rygg på Rafolo och kan hamna bra till. Han galopperade bort sig från start i Jubileumspokalen näst senast men följde med bra från rygg ledaren bakom Fossens Bonus senast.

2 Rafolo var fyra i ett försök i Sweden Cup i Robert Berghs regi näst senast och besegrade Bruno di Quattro i debuten i Sigbjörn Kolnes regi senast. Han var fullt godkänd som trea från ledningen efter en 06-öppning första 500.

3 Viking Va Bene vann i Paris i december men är svårbedömd efter långt uppehåll. 7 Remee la Marc vann ett billigt lopp i måndags men är en rysare med Björn Goop. 5 Deep Sea Dream skrällvann från rygg ledaren mot Rafolo näst senast. 6 Denise F. Boko har tre andrapris i följd och väntar på årets första seger.


V75-7: 2600 auto
Rank:
A-hästar:
4 Ferrari B.R.

B-hästar:
1 Cokstile
3 Born in the U.S.A.
2 Shocking Superman
9 N.Y. Coeur de Soleil
8 Evil Enok M.E.
5 Chief Orlando

C-hästar:
6 Looking Superb
7 Derby d'Estino
10 Allaway G.T.
11 C.C. Nosto
12 Jetsun

Spetsstriden
1 Cokstile
är snabb från start men det känns tveksamt att han ska ge sig in en i spetsduell mot 4 Ferrari B.R. som är mycket snabb ut och bör nå till ledningen.

Analys
4 Ferrari B.R.
är ett norskt superlöfte som har haft derbyt som årets stora mål och vi tror att han tar nionde segern i följd. Han var enormt bra när han utrustas med jänkarvagn och sprang 09,9/2100 auto för fem starter sedan. Han vann senast med norskt huvudlag och vanlig vagn men nu blir det helstängt huvudlag och jänkarvagn. Per Oleg Midtfjeld har siktet inställt på att nå ledningen och vi tror inte att någon vill ta emot honom.

1 Cokstile
är ingen enkel motståndare och han var tapper som tvåa från ledningen för tre starter sedan då han fick hård press (09 första 1000). Han hade bakspår näst senast och var utan chans från andra utvändigt bakom Ferrari B.R. som vann från ledningen. Senast vann han med krafter kvar från ledningen.

3 Born in the U.S.A. vann i V75 på Årjäng näst senast och har tre segrar i följd. Han vann enkelt i kvalet senast efter att ha övertagit ledningen efter ett varv. Han kan inte vara med från start men kan duga om de två främsta strider alltför länge om ledningen.

2 Shocking Superman vann det norska kriteriet förra året och tog årets första seger senast. Han släpptes till spets efter 550 och tog en bekväm seger sedan 9 N.Y. Coeur de Soleil galopperat från start.

V75-systemet

V75-1: 2,3,4,5,7,9,10,11,12,13,15 (14-8)
V75-2: 2,3 (1-4)
V75-3: 9,11,12,13 (14-15)
V75-4: 2 Vainqueur R.P. (5-9)
V75-5: 3,4,5 (2-1)
V75-6: 1,2,3,5,6,7,9 (8-4)
V75-7: 4 Ferrari B.R. (1-3)
11x2x4x1x3x7x1 = 1848 rader/924 kronor

 

On
Off

0 kommentarer

 • V86-tips onsdag 7 april

  Världsartisten Ecurie D. gör årsdebut denna V86-onsdga och är ett av våra två singelstreck i omgången.

  Tips Redaktionen, 2021-04-06 12:15

 • V86-tips till Åby/Solvalla 6 januari

  Åby och Solvalla delar på årets första V86-omgång och den ser ganska intressant ut rent spelmässigt. Vi spelar med en stark spik och har sedan två lite fräckare utgångshästar.

  Tips Redaktionen, 2021-01-05 11:06

 • V75-tips Jägersro 25 augusti

  Det körs en extra V75-omgång på Jägersro under tisdagskvällen då det är uttagningslopp till Svensk Travderby och Derbystoet. Samtliga sex uttagningslopp till derbyt finns inom V75-ramen och omgången ser favoritbetonad ut. Många av förhandsfavoriterna har dock dragit svåra utgångslägen och inte omöjligt att det kan bli någon lite överraskning. Don Fanucci Zet har dragit spår tolv men trots det lämnas ensam på kupongen och är omgångens enda spik.

  Tips Tommie Åkergren, 2020-08-24 11:33

 • V75-tips Jägersro tisdag 28 juli

  Det är topptävlingar på Jägersro på tisdagen och givetvis är Hugo Åbergs det stora russinet i kakan. Spikarna heter Önas Prince och Unoicsdue Gnafa'.

  Tips Redaktionen, 2020-07-27 20:20

 • GS75-tips till Solvalla 26 april

  Solvalla kör söndagens Grand Slam-omgång. Eftersom vi inte hade möjlighet att få med tipsen i tidningen så bjuder vi självklart på analys, ranking samt ett spelförslag här på hemsidan! Vi spelar med en stark spik samt två utgångshästar som vi har en bra känsla för.

  Tips Redaktionen, 2020-04-24 12:00

 • V86-tips till V86 15 april

  Eftersom veckans nummer av V75 Guiden når våra läsare först under torsdagen så bjuder vi självklart på tips till onsdagens V86-omgång. Vi spelar med två spikar och sedan kryddar vi systemet med två utgångar där den ena kan rensa skönt vid eventuell seger!

  Tips Redaktionen, 2020-04-14 12:00

 • V75-tips Dannero 11 april

  Dannero fick hoppa in som reservbana för Klosterskogen då Norge har tävlingsstopp. Det är årspremiär på Dannero och det bjuds på välfyllda lopp. Två bra spikar från bra lägen visar vägen mot sju rätt.

  Tips Stefan Berglund, 2020-04-09 13:30

 • V86-tips Åby/Solvalla 8 januari

  Åby och Solvalla står som värd för V86-spelet. Vi spelar med två spikar i en omgång som ser öppen ut. Nu har det ju varit toksvårt länge på V86 och det ligger för att det fortsätter på den vägen. Bästa spiken är Surf'n Turf i V86-2 och eftersom det gäller att få åtta rätt har vi inte råd med att gardera denne även om han är väldigt hårt streckad. Utgångsläget är perfekt och motståndet lämpligt. Borin T.N. (V86-3) är lite mera chansartad men vi tror på tidig ledning och i den positionen ska det vara en vettig chans. Fyraåringen trivs extra bra i front. Guldklockan för lärlingar går som avdelning fyra och här ser det öppet ut så vi streckar på rejält.

  Tips Lars Bostedt, 2020-01-07 13:30

 • V75-tips Axevalla 31 december

  En högintressant V75-omgång bjuds på nyårsafton där det är multijackpot där det beräknas ligga runt 60 miljoner i sjurättspotten. Omgången ser inte helt lättlöst men känslan är att man kan gå kort i några avdelning och vi spelar med endast en spik. 5 Hobby L'iton var mycket bra vid segern på V75 senast och vi tror bara han är starkast i V75-2

  Tips Redaktionen, 2019-12-30 13:30

 • V75-tips till Bergsåker 1 maj

  Bergsåker kör "Extra V75" på första maj. Vi ger förtroendet till Timo Nurmos och spikar såväl Hankypanky Rubyred i V75-1 som Magic Cash i V75-5. Båda har visat toppform och verkar besitta överkapacitet för den klass de befinner sig i. Omgångens kanske knepigaste lopp är V75-6, ett sprinterlopp, och där väljer vi att heltäcka. I kallblodsloppet, V75-5, blir det i första hand en spännande duell mellan startvoltens (fördel ston) Rus Can och årsdebuterande Granetta. Den förstnämnda visade knallform som tvåa bakom Månprinsen A.M. senast medan Granetta står perfekt inne på pengarna i årsdebuten.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-29 16:30

 • V86-tips 24 april

  Solvalla delar veckans V86-omgång med Jägersro där vi tycker oss ha tre starka spikar. Heavy Sound gör högintressant årsdebut i V86-4 och vi tror på toppchans direkt och spikar.

  Tips Redaktionen, 2019-04-24 08:00

 • GS 75 till Halmstad 22 april

  Halmstadtravet står för GS75 på annandag påsk. Huvudnumret är guvevis avdelning 6 där elitloppsvinnaren Ringostarr Treb gör comeback och årrsdebute men motstpånd saknas inte. Bäsa spiken är kanske Don't be Shy i avdelning 2, Peter Untersteiner låter uppåt på henne och läget är bra för startsnabb häst.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-22 10:45

 • V65-tips Umåker fredag 29 mars

  Global Well Bred och Krister Söderholm har varit en stark laguppställning. Duon har gjort två starter tillsammans som har resulterat i två segrar och vi tycker att det är bra chans att det fortsätter på den inslagna vägen och spikar hemmahästen som tränas av Sören Lennartson. Martin P Djuse gästar med intressanta hästar i Jockes Abbot och Höwings Vipower.

  Tips Redaktionen, 2019-03-27 16:00

 • V86-tips Jägersro/Solvalla 2 januari

  Det är jackpot på kvällens V86-omgång där det finns drygt sju miljoner extra i åttarättspotten. Vi spelar med tre spikar och gå ut hårt och spikar i de två första avdelningen. Dizzy River är stor favorit i den inledande avdelning och blir normalt svårslagen. Eelis (V86-2) och Real Masterpiece (V86-6) är våra två andra spikar som är lite mer av den fräckare varianten.

  Tips Ola Thimren, 2019-01-01 12:25

 • V75 Bjerke 9 september

  Bjerke kör en högklassig V75-omgång med Kriteriet och Derbyt för både varmblod och kallblod. Ulf Ohlsson ser ut att få en fin dag och kör en av våra spikar, Giveitgasandgo i V75-6.

  Tips Redaktionen, 2018-09-07 09:45

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Övriga svenska travsidor

22 kommentarer

Anders: https://maharajah.se är länken.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206