V64-tips till Umåker 20 oktober


V64-tips till Umåker 20 oktober

Spiken

10 Selmer I.H. (V64-3) galopperade senast men är mycket bra när han sköter sig. I september vann han två gånger och insatserna var klart positiva. Han avslutade starkt på Umåker och i Östersund var han överlägsen. Utgångsläget bör passa perfekt och felfri tror vi att han rundar alla och spikar.

V64-tips till Umåker 20 oktober

Låsen

V64-2 låser vi på tre streck. 13 Eva I.H. passar fint med Mika Forss som har vunnit tre gånger med stoet i år. I V75 på Hagmyren blev det mycket lätt seger över lång distans och stoet har flera gånger visat att hon kan göra grovjobbet. Det finns risk att hon får göra det mesta jobbet själv från tillägg, men det tror vi att hon klarar och det bör vara bra chans.
9 Alvena Valva har fått två lopp i kroppen efter att hon var struken i augusti och ska räknas tidigt.
– Hon överraskade mig med att galoppera några gånger i somras. I Östersund var hon hygglig och behövde inte gå helt för fullt då hon hade fått kvala om hon galopperat bort sig och senast gick jag på 1300 kvar och fick svar. Det har varit svårt att hitta lopp, men hon är nog som vanligt och det blir barfota runt om. Hon har gått med halvstängt och det blir eventuellt ett open eye-huvudlag, säger Per Linderoth.
7 Jazza Håleryd vann två lopp på Solvalla i augusti och har fart för att räknas med Jan Norberg.
– Jag hade inte så höga förväntningar senast och hon var ungefär som väntat. Hon är svår i svängarna och bryter och det blir korrigeringar till denna start med huvudstång och snedbalans. Hon pullade med helstängt huvudlag senast och det kanske blir halvstängt huvudlag nu. Det är täta starter och hon har bara gått ett lätt jobb i måndags, säger Per Linderoth.

Tre streck är också som en bra lösning i V64-4. 1 Bol Anna har haft hög kapacitet men galopperat alldeles för mycket. Sedan i somras har hon stabiliserats och det har blivit fyra segrar på tre månader. Hon har ett bra läge och får tipset.
– Det har blivit mer rätt än fel på slutet. Hon har ett trav som kräver styrka och med träning och balansering har hon stabiliserats. Hon blev behandlad efter Dannero och vi hade stegrat träningen succesivt, men hon hade inte gått några snabbjobb före Boden. Det verkar bra och har hon tagit loppet på rätt sätt ska hon gå framåt. Det blir skor och öppet huvudlag, säger Thomas Larsson.
3 Järvsö Gisela har hittat tillbaka till segerformen och i somras vann hon tre lopp i följd. Senast spurtade hon bra som tvåa och det blir Mikael M Andersson som är kusk igen, han har kört vid alla tre årssegrarna. 5 Forsvira fick ett uppehåll under sommaren, men har på slutet visat att formen är klart på gång. Hon var förbättrad som femma på Solänget och senast var hon riktigt positiv vid seger på Umåker.

Systemet

V64-1: 1,2,4,5,9,10 (7-6)
V64-2: 7,9,13 (1-2)
V64-3: 10 Selmer I.H. (6-2)
V64-4: 1,3,5 (4-9)
V64-5: 2,6,7,8,10 (5-3)
V64-6: 1,8,13 (11-12)

810 rader/kronor

Torbjörn Sundberg