V64-tips Gävle 26 oktober


V64-tips Gävle 26 oktober

Spiken:

Ett lopp för högsta klassen över kort distans men för ovanlighetens skull handlar det om voltstart. 1 Rocky Winner (V64-5) har varit stationerad i Frankrike under en lång tid men kom hem i våras och hann med fyra starter i Gulddivisionen. Senaste gången var i juni då han gick bra i skymundan via 10,5 sista varvet bakom vinnande Propulsion och i starten innan det sköt han till positivt och travade 08,9/800. Nu återkommer han efter drygt fyra månaders uppehåll och även om det inte handlar om toppform ska det kunna räcka ändå i det här sällskapet. Mycket lär avgöras i starten och även om det är svårt att säga hur snabbt han kan öppna så är känslan att det finns goda möjligheter att hålla spets. Har öppnat kvickt med det franska startsystemet och borde kunna göra detsamma här hemma. Svårslagen om spets och jag spikar.
Han har varit startklar ett par veckor och vi har anmält honom ett par gånger. Han känns fin och är väl förberedd och borde kunna göra ett bra lopp direkt även om det inte är toppform såklart. Jag tror att han ska kunna öppna bra och Jörgen ifrån spår ett brukar vara bra. Barfota runt om men jag vet inte vad det blir för vagn, säger Oskar J Andersson.

 

Intervjuer:

5 Odin Tabac (V64-1) hade nog blivit en andraplats utan galopp senast. Han blev pigg och jag begärde lite för mycket av honom och vår iver tillsammans resulterade i galopp istället. Han kändes ännu bättre än i Unionskampen och allt känns fortsatt bra i jobben hemma. Han har inte startat med voltstart på länge men han är förnuftig och jag tror att det ska gå bra. Jag vet inte hur Jörgen tänker med hovar och vagn så vi få ser hur det blir, säger Oskar J Andersson.

1 Ponce de Leon (V64-3) var sämre senast och underpresterade helt enkelt. Det blev omstart då och jag tror att det var anledningen till den sämre insatsen. Jag tror på en bra insats den här gången och drömmen är att han håller upp ledningen då han höjer sig ett snäpp där. Han tränar bra nu och det blir inga ändringar vad jag vet, säger Oskar J Andersson.

Systemförslag:
V64-1: 5,8 (9-6)
V64-2: 4,7,8,9 (3-6)
V64-3: 1,2,4,9,10 (7-8)
V64-4: 1,3,7,9 (5-2)
V64-5: 1 Rocky Winner (3-9)
V64-6: 6,11,13,15 (8-9)

640 rader/kronor

 

Fullständig rank med analyser finns i veckans nummer av V75Guiden.

Av Ola Ekenberg