V64-tips Åby 9 november


V64-tips Åby 9 november

Spiken:

Ett sprinterlopp och jag väljer att spika 1 Photo Lavec (V64-5). Denna kapabla femåring gjorde första starten i Tom Erik Solbergs regi senast och var helt överlägsen från spets. Motståndet var kanske inte så tufft men intrycket var gott och lovade mera. Photo Lavec har varit lite ojämnt startsnabb men har öppnat bra vid flertalet tillfällen vilket alltså även var fallet senast. Hade innerspår på Lunden i tidigare regi och blev då över men gick med öppet huvudlag den gången. Bör kunna fronta här men skulle den taktiken misslyckas finns ju open stretch att tillgå.
Han fungerade väldigt fint i debuten för mig. Han kom i väldigt god tävlingskondition och vi har bara balanserat om lite och behandlat honom sedan han kom. Normalt ska han vara förbättrad med lopp i kroppen och han har sett väldigt fin ut i träningen efter senaste starten. Han är väldigt rask från start och jag tror att han kan ta ledningen, men det finns ju möjlighet med open stretch också. Det gläder mig att köra honom på Åby och vi har ambitioner om att köra om segern. På en fin bana kan han nog gå en låg 11-tid, det tror jag. Det blir inga ändringar, säger Tom Erik Solberg.

 

Låsen:

Ett amatörlopp där obesegrade 1 Man of Steel (V64-2) jagar sin femte raka seger. Har gjort allting rätt i sina inledande starter och vunnit på imponerande vis och dessutom visat fin uppfattning. Har öppnat okej bakom bilen utan att laddas för fullt men kan få problem med att hålla upp innerspåret. Körande Håkan B Johansson är en säker kusk och utan strul är det givetvis bra chans till femte raka.
Danske 7 Bad Boy är en tuff utmanare. Han höll bra utvändigt ledaren senast på Jägersro och vann enkelt efter tidig ledning på Åby gången före trots att han tvingades varva på snabba 13,4 då. Har visat att han kan lägga iväg bra bakom bilen och det är inte omöjligt att han kan komma till ledningen om favoriten skulle bli överflyglad första biten.

5 Raket Brodde (V64-4) stod för en mersmakande debut i ny regi senast. Fick visserligen en vilsam invändig löpning men avgjorde väldigt lätt över upploppet och såg finfin ut. Har visat prov på god startsnabbhet och bör kunna fronta här.
8 Ukebell Jet är kapabel men inte helt att lita på. Senast blev det galopp direkt (voltstart då) men gången innan vann han på ett rejält sätt efter att ha övertagit ledningen efter 650 meter. Travade 14,0 de sista två varven och visade prov på stort kunnande. Körs nog offensivt och kan krossa allt.

Intervjuer:

7 M.T.Mighty Winner (V64-4) tog vi av framskorna på senast och det flöt lite bättre. Det var ett litet framsteg men han springer fortfarande och håller igen lite. Jag hoppas att det klickar till för honom snart och jag ändrar inget jämfört med senast, säger Peter Untersteiner.

5 Ferrari Kievitshof (V64-5) vann det tyska derbyt 2015 och gör spännande debut i ny regi efter lång tävlingsfrånvaro.
Har jag haft ett tag och vi har tränat på och det känns som en riktigt fin häst, absolut. Jag har kört 1.20/2000 meter på banan vid två tillfällen och han känns fin. Det är bra driv i honom och det känns som att det är bättre än en vanlig häst. Hästen har dock inte startat på två år och det gör ju det väldigt svårbedömt. Det har inte varit några allvarliga skador på honom vad jag förstått men man har inte hittat felet på hästen. Nu är han uppe i tuff konkurrens och kommer ut här med bara sju starter i kroppen men vi får prova så får vi se. Jag skulle bli lite förvånad om han går ut och vinner direkt, säger Johan Untersteiner.

Systemförslag:
V64-1: 1,6,7,10 (5-11)
V64-2: 1,7 (4-12)
V64-3: 1,5,7,9,11 (6-12)
V64-4: 5,8 (1-12)
V64-5: 1 Photo Lavec (2-5)
V64-6: 1,2,3,6,9,10,11,12 (4-7)

640 rader/kr

Av Ola Ekenberg