V64-tips Umåker 10 november


V64-tips Umåker 10 november

Spikarna:

12 Tandkraft (V64-3) var mycket bra som tvåa i Kriteriet på Dannero efter galopp. Han vann Kriteriet i Norge och var knappt slagen tvåa i Derbyt i samma land och är en årgångstopp. Senast vann han lätt på Bergsåker mot flera av motståndarna som han möter här. Vi tror att han rundar allt och spikar.  

12 Månprinsen A.M. (V64-4) vann SM för tredje gången som åttaåring och förlorade bara två lopp den säsongen. I fjol blev det en tredjeplats i SM, men i år blev han Svensk Mästare igen som tioåring och vi tycker att han flera gånger visat att han är svårstoppad trots tufft motstånd. Senast blev han trea i V75, men det var över kort distans och över medeldistans är det bra chans och vi spikar.

Intervjuer:

5 Favorite Boko (V64-1) var bra när han vann från utvändigt ledaren på Bergsåker senast och får tipset.
Jag fick behandla honom i maj och han har varit hos veterinär och chiropraktor, men nu är jag jättenöjd. Han gick med murphy i första starten och det gick inte i voltstart och han fick norskt huvudlag i andra loppet så att det var öppet i starten. Senast gick han med helstängt huvudlag och det blir helstängt huvudlag igen när det är bilstart. Jag trodde inte att han skulle orka senast, men han var väldigt positiv utvändigt ledaren. Han går med skor och får broddar i bakskorna och det ska inte vara någon nackdel, säger Åsa Näsman.

8 Guli Tor (V64-2) har gått sina rekordtider med bilstart och voltstart under sensommaren och hösten och får tipset när han står fint inne på pengarna.
Han har känts bra och formen har pekat uppåt och han känns lika fin nu. Han har lättare att slå ihop med falsade skor och det lutar mot att det blir järnskor med brodd i bakskorna och aluminiumskor fram. Han är snabb och kortare distans är en fördel, men får han ett bra lopp är distansen inga problem, säger Gustav Andersson.
11 Sort Gull matchas ofta över längre distanser ochär med långt framme i felfritt lopp.
Han har alltid varit osäker och lite på gränsen och nu när han är uppe i klass ska han vara ute över längre distanser och få mala på i sitt tempo. Han har haft fin form, men galopperade till slut och fick det inte att flyta senast och är behandlad i ett framknä. Tanken är att han går barfota fram igen, men det är på gränsen och det får inte bli dålig bana, säger Jimmy Jonsson.

10 Sjö Vinn (V64-3) började bra och var tvåa bakom Tand Kraft i Östersund, men det har krånglat mycket i år. Vi chansade och anmälde till Derbykvalet, men han blev utslagen. Han fick stryk av Bonaldo på Dannero, men gick bra i långloppet på Bergsåker och vann enkelt senast och det har hänt mycket på ett par månader. Han går med helstängt huvudlag och skor, säger Jimmy Jonsson.
3 U.R.Faxe finns det bra resurser i men det har varit enkla lopp på slutet och nu får han sitt elddop. Jag hoppas att det blir jämn fart i loppet så att man inte behöver dra ur speeden mitt i loppet. Han går med skor och fast huva, säger Jimmy Jonsson.

14 Mofaksan (V64-6) brukar lyckas bra i Umeå och har en överkomlig uppgift trots tillägg och är vårt tipsval.
Hon gick med brodd i bakskorna senast och det såg bättre ut och det blir samma balans igen. Skillnaden är att det blir stängt huvudlag nu och att hon får gå utan huva och då blir hon pigg från början. Jag var jättenöjd senast och det ser bra ut och hon ska bli bättre med täta starter. Jag har longerat henne och hon får en massör i veckan och jag är noga med det, säger Mikael Olsson.

 

Systemförslag
V64-1: 5,7,8,13 (9-12)
V64-2: 2,8,11,12 (7-1)
V64-3: 12 Tand Kraft (10-11)
V64-4: 12 Månprinsen A.M. (14-11)
V64-5: 1,6,7,10,11,13 (2-8)
V64-6: 1,3,8,9,13,14,15 (7-6)

672 rader/kronor

Av Torbjörn Sundberg