V64-tips Åby 23 november


V64-tips Åby 23 november

Bästa spikarna

En trio sticker ut i V64-1 men jag väljer att ta ställning och spikar Flemming Jensens 3 Offshore Man. Han tog över ledningen efter 450 meter senast och trots 07,8 första 500 och 10,2 första rundan kunde han hålla undan till seger vilket var mycket strongt gjort. Gången innan spetsade han och släppte till Nobel Amok och fullföljde sedan bra till en klar andraplats över aktuell distans. Är klar spetsfavorit och det är väl inte omöjligt att han får styra och ställa här och gör han om senaste prestationen blir han svår att slå.
Han gjorde sitt bästa lopp i min regi senast. Han tog loppet helt okej men var lite trött och fick en paus efter loppet men är pigg igen. Jag tror att formen sitter i men det är väl rent mentalt det kan svikta, han har haft lite bekymmer där. Han är naturligt snabb och gåvillig från början och har ju i princip gått sina bästa lopp i ledningen. Kort distans är kanske hans favoritdistans men jag tycker att han gjort fina lopp över full väg också. Det här blir hans sista start innan vintern och skotvånget och tanken är att han ska gå barfota runt om igen, säger Flemming Jensen.

Min andra spik är 6 Stud Muffin i V64-5. Det är en stark och rejäl herre som visat finfin form under hösten. Senast hamnade han omöjligt till men avslutade starkt via 11 sista 700. Avgjorde plättlätt via open stretch gången före och trivs på distansen. Har hanterat voltstart på bra sätt tidigare och träffar bara Flemming någorlunda från springspår kan ekipaget sitta i ledningen tidigt. Väl där är han hästen att slå och jag väljer att spika dansken på nytt.
Han gick nytt rekord igen senast och Peter som körde var nöjd med hästen. Nu är det lång distans och det passar bättre för honom för han är ju stark. Han håller sin form och är rätt så fin från start, det är min uppfattning. Det blir barfota runt om igen och utan att veta motstånd tycker jag att han ska ses med chans, säger Flemming Jensen.

V64-tips Åby 23 november

Draget

Ett vidöppet stolopp avslutar omgången. 7 Flashing Victory kan vara spännande med ett lopp i kroppen. Spetsade och släppte i comebacken och fick chansen sent invändigt men kunde inte utmana Baja Rosa Akema. Gjorde det klart bra i början av året och skötte sig bl.a. väl i ett par V75-lopp. Senaste segern togs från spets på Åby i mars med exakt samma förutsättningar. Hon är rykande startsnabb och brukar inte missa ledningen. Kan leda hela vägen eller ta hjälp av open stretch.

Systemet

V64-1: 3 Offshore Man (1-4)
V64-2: 2,3,5,9 (7-8)
V64-3: 1,3,4,5,7,8 (2-6)
V64-4: 2,3,6 (7-8)
V64-5: 6 Stud Muffin (10-7)
V64-5: 3,4,5,6,7,10,11 (2-1)

576 rader/kronor

Ola Ekenberg