V64-tips till Åby 4 januari


V64-tips till Åby 4 januari

Spiken

Ett sprinterlopp inleder och 6 Highspirit har en intressant uppgift i V64-1. Han gjorde första starten för Flemming Jensen senast men galopperade på väg att attackera 800 kvar. Har annars gjort det jättebra på V75 under hösten med bl.a. en seger och en tredjeplats i en Klass I-final där han höll bra från spets men fick ge sig mot vinnande M.T.Joinville. Är väldigt startsnabb och har fungerat bra med skor på tidigare och jag tror på ledning hela vägen och inleder med spik.
Jag har ingen riktig förklaring till varför han galopperade i debuten för mig. Det verkar vara en fin häst annars som är lite ambitiös av sig. Han känns helt normal i träningen och jag vet ju att han är snabb från början och jag får köra lite och se vad det blir för position. Jag har ingen koll på konkurrenterna men när han duger i rikstoton duger han förmodligen på Åby också, säger Flemming Jensen.

V64-tips till Åby 4 januari

Låset

V64-4 är ett stolopp som jag löser på en duo. 10 Danseuse d’Am avancerade till utvändigt ledaren varvet kvar senast, tog över 500 kvar, och vann säkert på ett bra sätt. Hade pausat från tävling i drygt två månader före det och lär inte vara sämre nu. Är rejäl av sig och kan krossa allt på nytt.

9 Trilly of Nando är segervan och kommer med två raka segrar i bagaget. Vann trots en tung resa utvändigt om ledaren i bra tempo näst senast och senast blev det enkelt i snöyran efter tidig ledning. Trots bakspår känns det som det är de här rejäla damerna som gör upp om segern.

Intervjun

Ett sprinterlopp avslutar och det kan vara spets- och slut för Alicia J Larsson och 2 Perfect Model. Senast var det inget drag i hästen men det fanns förklaringar. Nu är förutsättningarna perfekta och han trivs allra bäst i front. Blir han bara inte för pigg kan det hålla ända hem i ett lopp som inte håller någon högre klass.
Han kändes lite färglös senast på Jägersro men brukar inte gå bra i ryggar. Han var behandlad och uppfräschad inför det och hade missat ett par jobb och det kan mycket väl ha varit det också. Jag ska försöka skicka iväg honom från början och han borde kunna få ledningen och sedan hoppas jag att det håller hela vägen in i mål. Han går med lätta barfotaskor och det gör inte jättestor skillnad. Eventuellt kan det bli can’t see back istället för norskt huvudlag som han brukar gå med, säger Alicia J Larsson.

 

Systemet

V64-1: 6 Highspirit (1-7)
V64-2: 1,6,8,10,14 (12-2)
V64-3: 3,5,7,8 (4-6)
V64-4: 9,10 (8-12)
V64-5: 2,3,5,6,8,11 (12-1)
V64-6: 2,3,9 (12-11)

720 rader/kronor

Ola Ekenberg