V64-tips till Romme 5 januari


V64-tips till Romme 5 januari

Spiken

8 Flight Danseur underpresterade senast på V75, men det fanns en tydlig förklaring till den insatsen (läs intervju). Stoet har utvecklats enormt hos Westerholm där hon har sex segrar på nio starter. Sexåringen kan öppna fort bakom bilen och trots spåret kan hon spetsa om Nicklas väljer det upplägget, men hon är vass på speed också. Detta lopp håller ingen högre klass och Westerholm hade ställt i ordning för V75 senast. Det får han betalt för nu istället, vi spikar!
– Hon var uttorkad senast och vi hann aldrig återställa henne. Hästen var 40 meter sämre än normalt. Hon sprang och gnäggade i volten och hade ingen bra dag helt enkelt, den starten är bara att glömma. Hon trivs klart bäst på hemmaplan, där är hon trygg och trots spåret tror jag en hel del på henne. Hästen kan öppna fort bakom bilen och märker jag att de vill släppa till oss gasar jag hela vägen till spets, men hon är grym på speed också så det kan bli så att jag inte laddar från början. Jag behöver läsa på mer innan jag bestämmer mig, säger Nicklas Westerholm.

V64-tips till Romme 5 januari

Låset

6 Chapter N.Deo vann överlägset från ledningen senast, en position där hästen har vunnit två av två. Första gången med framspår bakom bilen oroar inte och Daniel Olsson som kör stoet för första gången gillar att gasa från start. Denna talang ska ses med fin segerchans i denna omgivning.
– Hon visade fin inställning senast och borde ha gått framåt rejält till detta lopp. Hästen fungerade bra med brodd senast och jag tycker hon är bäst när hon är med i den främre träffen. Första gången med framspår bakom bilen är perfekt, det är en förnuftig häst som inte kommer stressa upp sig. Jag har dålig koll på vad hon möter men hon är bra i den klass hon befinner sig i, säger Per Pergenius i Daniel Redéns stall.
5 Covered With Dust svarade för en rejäl svepning senast och vann lätt via 1.15 sista 800. Näst senast öppnade han snabbt från samma startspår som den här gången och tog ledningen i tidigt skede. Hästen fungerade inte perfekt på den krävande banan på Axevalla och åkte dit kort före mål. Magnus Jakobsson har sagt till oss att hästen har hög kapacitet, men han är inte helt enkel och kan lätt galoppera. Sköter han sig är segerchansen god. Han kanske kan hålla ut vår tipsetta första biten, speciellt sida vid sida.

För flera analyser, intervjuer och fullständig ranking, se veckans nummer av V75Guiden.

Systemet

V64-1. 5,6 (4-15)
V64-2. 5,6,8,9,12 (2-1)
V64-3. 3,5,6,8,10,11,13,14 (1-2)
V64-4. 3,8 (4-9)
V64-5. 8 Flight Danseur (11-3)
V64-6. 1,2,7,9 (6-8)

640 rader/kr

Av Mårten Eriksson