V64-tips Åby 27 april


V64-tips Åby 27 april

Spikarna

4 Vamp Kronos (V64-1)återkommer efter uppehåll men har en passande uppgift och bör vinna även om hon inte är helt på topp. Hon tog fem segrar i följd innan hon var trea från utvändigt ledaren i Breeders’ Crown-finalen senast. Björn Goop har vunnit med henne i tre av fyra starter och hon imponerade stort vid en överlägsen seger under kriteriehelgen. Jag räknar med att hon tidigt får överta ledningen och sedan kan hon dirigera hem segern. Omgångens bästa spik.

4 Perfect Spirit (V64-6) vann Hambletonian för Åke Svanstedt och vann utan att förta sig utvändigt ledaren senast. Det är svårbedömt hur mycket bättre han blir med lopp i kroppen och hur han hanterar medeldistans. Jag tar ändå ställning för honom och väljer att spika.
Han var fin i första starten för oss förra veckan. Han hade bara tränat lugnt hela vintern och bör ha haft nytta av loppet. Det är dock lite oklart hur mycket han går framåt eftersom vi inte känner hästen så bra ännu. Läget är bra men han möter en tuff konkurrent i Enterprise, som dessutom har spår innanför, och jag tycker att det i första hand är en finalplats som gäller. Han gick med skor senast och jag vet inte i nuläget om Daniel planerat några ändringar på den punkten och jag vet heller inte hur han gick hos Svanstedt, säger Per Pergenius.

Lillspiken

4 Dibaba (V64-3) har kapacitet för att vinna både försök och final om hon fungerar som bäst. Hon övertog ledningen 1100 kvar och avslutade 11,5 sista 1300 vid segern i årsdebuten och det behöver inte alls vara fel att spika henne. Hon var inte perfekt i travet innan hon attackerade senast men det flöt bättre när hon fick sträcka ut i tuffare tempo. Jag spikar henne på lilla systemet men garderar med fyra kapabla motbud på stora systemet.

Intervjun

9 Transcendence (V64-5) var mycket tapper utvändigt om Enterprise senast.
Han gjorde ett mycket bra lopp utanpå Enterprise i Sundsvall senast och stred ju ändå ända in på linjen. Han ser ut att ha tagit det loppet på ett bra sätt. Nu möter han några riktigt bra hästar och dessutom från bakspår. Han har ju varit bäst då han inte haft så många hästar framför sig utan fått ånga på själv men jag tycker nog att han har blivit bättre vad det gäller att vara rädd för stänk. Det vore ju bra om någon annan kunde göra jobbet och hålla upp tempot men annars har han ju gång på gång visat att han tål att göra det själv. I första hand gäller det att ta sig till final, säger Preben Sövik.

 

Systemet

V64-1: 4 Vamp Kronos (10-1)
V64-2: 1,2,3,5,8,9 (10-6)
V64-3: 1,2,3,4,7 (10-5)
V64-4: 2,4,9 (7-1)
V64-5: 2,3,4,5,6,8,9 (2-1)
V64-6: 4 Perfect Spirit (2-1)

540 rader/kronor